παρακαλώ περιμένετε...

Οι Όψεις Ήλιου - Χείρωνα σε Γενέθλιο Χάρτη

  • MidnightRain @ 13.09.2013 17:36
    @Starface ευχαριστώ πολύ και για την απάντηση και για τα τόσο αναλυτικά και καλογραμμένα αρθρα

     

    Υποθέτω εννοείς ότι μια γίνομαι ο Ήλιος και μια ο Χείρωνας στις συναναστροφές μου με άλλους ανθρώπους σωστα? Γιατί η αναφορά στον Αρη-Κρόνο με μπέρδεψε λίγο :/

    Είναι δυνατό να αναφέρεις ενα παραδειγμα για να γίνει λίγο πιο σαφές αυτό;

     

    p.s αναφορικά με τις δυναμεις των εξωκρόνιων υπάρχει καποιο link;

     

    Ευχαριστώ και πάλι
  • Starface @ 13.09.2013 13:30
    @MidnightRain, φυσικά και είναι σημαντική, φυσικά και είναι αποδεκτή η όψη χιαστί. Την συμπεριλαμβάνουμε στις δύσκολες όψεις, και κάθε φορά που αναφέρομαι σε αυτές εννοώ και την όψη χιαστί. H ανοχή που δίνουμε είναι 2, το πολύ 3 μοίρες. 
     
    Η όψη χιαστί έχει το εξής παράδοξο: δεν είναι ούτε τρίγωνο, ούτε αντίθεση, αλλά κάτι ανάμεσα. Οι πλανήτες της όψης αυτής δεν είναι ούτε στο ίδιο στοιχείο (νερό, γη, αέρας, φωτιά) ούτε στην ίδια ποιότητα (παρορμητικό, σταθερό, μεταβλητό). Άρα καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει καμία συνεννόηση μεταξύ τους. Χρειάζεται αρκετή δουλειά πρώτα απ' όλα για να συνειδητοποιήσεις ότι η τάση αυτής της όψης είναι να κατακερματίζει, να διαχωρίζει αυτές τις δύο ενέργειες. Οπότε θα επιλέξεις με κάποιους ανθρώπους ή σε κάποιες καταστάσεις να λειτουργείς ως Κρόνος και σε κάποιες άλλες ως Άρης. Εδώ λοιπόν βρίσκεται και η λύση, η χρυσή τομή στην όψη χιαστί. Όταν συνειδητοποιήσεις το διαχωρισμό που κάνεις -και που εκ των πραγμάτων σε δυσκολεύει κάθε φορά- τότε το επόμενο βήμα είναι να προσπαθήσεις όσο μπορείς να συγχωνεύσεις αυτές τις δύο δυνάμεις, και όχι να τις διαχωρίζεις. Να δίνεις χώρο και στον ένα και στον άλλο πλανήτη, για να εκφραστούν στην ΙΔΙΑ κατάσταση όμως. Δύσκολο, ε; Ε, γι' αυτό την κατατάσσουμε στις δύσκολες όψεις.  
     
    Τώρα όσον αφορά τις εξάρσεις και τις αδυναμίες, μπορώ να σου δώσω μόνο την προσωπική μου άποψη και τίποτε άλλο. Υπάρχουν πολλές θεωρίες και πολλές απόψεις πάνω σε αυτό, αλλά εγώ επιλέγω να μην κάνω αυτή την κατηγοριοποίηση (ούτε σε προσωπικούς, ούτε σε εξωκρόνιους πλανήτες), γιατί όταν το κάνω αυτόματα βάζω ταμπέλες και στους ανθρώπους που έχουν αυτές τις θέσεις ("α, έχεις Άρη στο Ζυγό, α, τι κρίμα, είναι σε αδυναμία, θα πρέπει να καταπιέζεσαι πολύ, ε;..."), ενώ στην πραγματικότητα έχω γνωρίσει ανθρώπους που έχουν εκμεταλλευτεί πολύ εποικοδομητικά ακόμα και πλανήτες σε αδυναμία ή σε πτώση. Αλλά επαναλαμβάνω, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, και σε καμία περίπτωση δεν κρίνω τις άλλες απόψεις. Πάντως αν σε ενδιαφέρει, και οι εξωκρόνιοι έχουν τέτοιες θέσεις, ακόμα κι αν έχουν συλλογική δράση και αφορούν γενιές ολόκληρες. 
  • AriesLeo @ 09.09.2013 23:33
    αυτό το ότι ζούμε μια ζωή με τις πληγές του χείρωνα, με προβληματίζει! 
    μερικοί δεν αντέχουν μια ζωή στα σκατ@ και τόσο δίνε και λίγο παίρνε...
    προτιμώ τον μπαρμπαΚρόνο...
  • MidnightRain @ 09.09.2013 15:49
    Πολύ ωραίο αρθρο και καλή αρχή στην εβδομαδιαία στήλη Starface 

    Δυο ερωτησούλες θα ήθελα να θεσω αν μου επιτρέπεις:

    (1) Χιαστί: Παρατήρησα ότι δε γίνεται αναφοράν σε όψη χιαστί... δεν είναι αποδεκτή, σημαντική ή κατι τέτοιο; Αν υφίσταται ως όψη , έχει την ίδια ανοχή με τις υπόλοιπες και ποια θα ήταν μια σύντομη ερμηνεία της;

    (2) Δυνάμεις εξωκρόνιων: με αφορμή την όλη συζήτηση για κυβέρνηση, εξαρση, αδυναμια κλπ τελικά οι εξωκρόνιοι έχουν τέτοιες θέσεις ή είναι όπως λέγεται συλλογική η δραση τους και άρα δεν εχει νόημα να μιλάμε για δυνάμεις; #confused o.0
  • Shark @ 09.09.2013 00:06
  • neumaa @ 08.09.2013 00:54
    παλιο φιλαρακι ο χειρωνας   μαζι τα πινουμε
     








    Χείρων


    Αντίθεση


    Ήλιος


    6.40




    Χείρων


    Χιαστί


    Ερμής


    3.00




    Χείρων


    Τρίγωνο


    Αρης


    2.04




    Χείρων


    Σύνοδος


    Δίας


    1.40




    Χείρων


    Τρίγωνο


    Ποσειδώνας


    3.10




    Χείρων


    Αντίθεση


    Πλούτωνας


    1.85




    Χείρων


    Χιαστί


    Β. Δεσμός


    0.14
  • Gemini86 @ 07.09.2013 21:14
    Κυκλαδινό κυκλάμινο στου βράχου τη σχισμάδαπού βρήκες χρώματα κι ανθείςπού μίσχο και σαλεύεις
    Μέσα στο βράχο σύναξατο γαίμα στάλα στάλαμαντήλι ρόδινο έπλεξακι ήλιο μαζεύω τώρα.
     
    Συνεχιστε
     
  • hermitage @ 07.09.2013 20:34
    γελάω με το κυκλάμινο!! καταλαβαίνω ακριβώς τι λεςαυτό θα πει εναλλαγή, μετά την ψυχεδέλεια..καλώς να τον δεχτείς τον πλούτωνα στον 1ο!! το μαυρο δεν είναι κακό... “Black is modest and arrogant at the same time. Black is lazy and easy - but mysterious. But above all black says this: "I don’t bother you - don’t bother me".”


    -- σόρρυ για το άσχετο των σχολίων στο άρθρο
  • aquairina @ 07.09.2013 19:06
    χαχαχα κι εμένα ο ποσειδώνας τόσα χρόνια στο κεφάλι μου ένα κόλλημα με τις αποχρώσεις του ροζ, φούξια κλπ μου τ' άφησε ... και ξαφνικά το κρονίδι που δεν έβαζε πάνω του άλλο χρώμα από το μαύρο και το μωβ το πεθαμενί κυκλοφορούσε σαν το "κυκλάμινο κυκλάμινο στου βράχου τη σχισμάδα" ... ένα πράμα!
     
    δεν είναι τίποτα παροδικό φαινόμενο κι όπως ήρθε θα μας φύγει ... εμένα δηλ ήδη έχει ψιλοπεράσει και τώρα περιμένοντας ξανά τον πλούτο να μπει στον 1ο μου μάλλον θα ξαναξεθάψω τα ωραία πεθαμενί μου που ρχεται και χειμώνας και όσο να πεις ταιριάζουν.  
  • hermitage @ 07.09.2013 18:15
    aquarina,  όσα θέλετε ))
     
    το χρωματάκι τα σπάει!!
     
    μαλλον ο ποσειδώνας που αρχίζει και βαράει σιγά σιγά από απέναντι φταίει για την πορωση με το ροζουλι. αν την βγάλω καθαρή μονο με μια χρωματική απόκλιση στα γουστα, πάει στο διαολο
  • aquairina @ 07.09.2013 16:25
    hermitage  όντως κουκλί το πλανητάκι!

    θα μπορούσα να έχω ένα τέτοιο για φωτιστικό στο δωμάτιο μου παρακαλώ?!
  • hermitage @ 07.09.2013 16:00
    πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!
     
    με τον Χείρωνα ως κυβερνήτη της παρθένου δεν μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι και πολύ (σχεδόν καθόλου), προτιμώ Ερμή
     
    κάπου είχα διαβάσει ότι ο Χείρωνας δεν κυβερνά ένα ζώδιο, αλλά έχει μια "συλλογική" κυριαρχία στα ζώδια της παρθενου, ζυγου, σκορπιού και τοξότη, που το καθένα αντιπροσωπεύει τα στάδια της χειρώνιας διαδικασίας -ανάλυση-ισορροπία-αναγέννηση-γνώση...στο περίπου...
     
    καλή αρχή στην εβδομαδιαία στήλη
     
    π.σ αν είναι να μας φορτώσουν κανα γουάκο κυβερνήτη, να προλάβουμε να ψηφίσουμε τουλάχιστον. καθαρά με χρωματικά κριτηρια θα διαλεγα αυτό το "κοσμικό μωρό"
     
    http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=525371
  • agkou @ 06.09.2013 22:11
  • manini @ 06.09.2013 21:05
    μμμμάλιστα....πολύ κατατοπιστική σαν διευκρίνιση! 
     
    Και γιατί όντως μπερδεύω τι διαφορά ανάμεσα στους 2 . Αλλά κ γιατί το παρομοίασα σαν πχ με το σωματικό πρόβλημα που μπορεί κάποιος να έχει, πχ κινησιολογικό που δεν διορθώνεται, αλλά το αποδέχεται κ βρίσκει τρόπους να λειτουργεί με αυτό. 
     
     
  • Starface @ 06.09.2013 20:51
    Ο δρόμος του Χείρωνα δεν τελειώνει. 
     
    Είναι μία συνεχής πορεία, αφού η πληγή είναι πάντα εκεί ανοιχτή και πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτή. Όσο την αρνείσαι, μένεις στο σημείο μηδέν. 
    Με τον Κρόνο παλεύεις με τους δαίμονές σου και κάποια στιγμή μετά από σκληρή δουλειά και πολύ σαφείς και καθορισμένες οδηγίες, θα φτάσεις το στόχο σου και θα αναγνωριστείς γι' αυτό. Κάποια στιγμή θα κάνεις την αδυναμία, δύναμη.
    Με τον Χείρωνα, παλεύεις, απλά για να συνειδητοποιήσεις πώς θα μπορέσεις να ζήσεις καλύτερα με αυτή την αδυναμία. Παλεύεις μόνο και μόνο για να την αποδεκτείς. Δεν είναι και λίγο αυτό. 
  • manini @ 06.09.2013 20:41
    Starface τώρα διάβασα κ τη 2η απάντηση.. περίπου έτσι το βλέπω.. Πριν του να το συνειδητοποιήσεις  προσφέρει κάποια ανακούφιση προσωρινή κ μετά επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο γιατί ουσιαστικά δεν λύνει τη ρίζα.
     
    Αλλά ακόμα κ αν φτάσεις στη συνειδητοποίηση όπως περιγράφεις στο άρθρο...είναι ο μισός δρόμος. Το να επιλέξεις την εναλλακτική οδό προς την αποδοχή είναι επίσης περίπλοκο.
     
    Προσωπική άποψη. Ναι θα έδινα άνετα τον Χείρωνα στην Παρθένο...πολύ πιο άνετα από ότι τον Ερμή.
  • GwgwOuf @ 06.09.2013 20:35
    α συγνώμη, δεν είχα δει τις απαντήσεις..
  • GwgwOuf @ 06.09.2013 20:34
    ενδεχομένως η θέση του στον ταύρο να θεωρείται ταιριαστή και μη τυχαία λόγω της μεταποιητικής ικανότητας του ζωδίου (που στην εσωτερική κυβερνάται από τον Ήφαιστο) και της δουλειάς που περιγράφεται ότι έχει να κάνει ο Χείρωνας στην πρώτη παράγραφο. τουλάχιστον εγώ αυτό σκέφτηκα και μου κόλλησε από όσο βλέπω οι περισσότεροι θέση του δίνουν στον τοξότη (κένταυρος) και έξαρση στην παρθένο (λογικό) αλλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει επίσημα.. 
    από όσο βλέπω οι περισσότεροι θέση του δίνουν στον τοξότη (κένταυρος) και έξαρση στην παρθένο (λογικό) αλλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει επίσημα.. 
  • manini @ 06.09.2013 20:34
    Οκ, το έπιαθα ευχαριστούμε!
     
     
  • Starface @ 06.09.2013 20:33
    @manini, όταν δεν είσαι συνειδητοποιημένος για τις πληγές του Χείρωνα, ασυνείδητα επιλέγεις γύρω σου ανθρώπους που σου θυμίζουν το τραύμα σου. Ανθρώπους που έχουν λύσει αυτό που εσένα σε βασανίζει ή ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με σένα, ακούν τη συμβουλή σου, και αμέσως στέκονται στα πόδια τους. Εδώ έρχεται το κομμάτι του φθόνου που γράφω στο άρθρο, καθώς αφού οι άλλοι γιατρεύουν τόσο εύκολα τις πληγές τους -και μάλιστα με τη δική σου βοήθεια- πώς μπορείς εσύ να παραμένεις εγκλωβισμένος σε αυτό το αδιέξοδο; Αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, δεν διακρίνεις την πληγή, η πληγή των άλλων σε ξεχωρίζει για να την βοηθήσεις για λίγο, και μετά φεύγει. 
     
    Η συνειδητοποίηση είναι μεγάλο πράγμα. Ελαφρύνει τον πόνο. Σε βοηθάει να το αποδεχτείς. Και σε οδηγεί σε λύσεις που δεν είχες σκεφτεί πριν. Σε οδηγεί σε κάτι που όπως λέει και το άρθρο είναι ο ίδιος προορισμός, αλλά μέσα από ένα άλλο μονοπάτι. Ναι, θα το καταφέρεις αυτό που θέλεις. Αλλά όχι με τον τρόπο που θέλεις ή έχεις φανταστεί. 
  • StaRdust80 @ 06.09.2013 20:32
  • manini @ 06.09.2013 20:32
    για την θεωρία/μοτίβο που λες, δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν ξέρω..αλλά αν είναι έτσι,  ο ουρανός οφείλει να το σπάσει το μοτίβο.
     
    Ψάχνω να βρω θεμελιώδεις δυνάμεις για Χείρων, αν υπάρχουν, αλλά μόνο ότι έχει έξαρση στις 23 του Τοξότη βρίσκω...(λογικό) αλλά τίποτα άλλο.
  • Starface @ 06.09.2013 20:25
    Λοιπόν, stardomers, δεν εννοούσα τίποτα γι' αυτόν που ανακάλυψε το Χείρωνα. Αυτό που ήθελα να πω και το εξηγώ νομίζω, είναι ότι την ημέρα της ανακάλυψής του βρισκόταν στον Ταύρο και στον 9ο οίκο, και αυτό συνάδει με τη φύση του Χείρωνα: σώμα και πνεύμα σε αρμονία, η συνειδητοποίηση των προσωπικών μας δυνατοτήτων και αδυναμιών, η προσωπική μας ικανότητα να περιθάλψουμε τον εαυτό μας, και να στηριχτούμε σε μία πιο αυτάρκη φιλοσοφία ζωής, καθότι κανείς δεν πρόκειται να έρθει να μας σώσει. 
     
     
    Όσον αφορά το ζώδιο που κυβερνά, η ζυγαριά γέρνει προς την Παρθένο.  
  • Gemini86 @ 06.09.2013 20:16
    *οχι ο stardome,η starface
  • Gemini86 @ 06.09.2013 20:15
    Α)Καμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ θολουρα για τον Ποσειδωνα,ο Γαλλος ΠΡΩΤΟΣ υπολογισε με μεγαλυτερη ακριβεια τη θεση του Ποσειδωνα.Οι Αγγλοι επειδη υπηρχε και ανταγωνισμος τοτε κανανε βαβουρα και λενε πως αυτοι τον βρηκανε πρωτοι ωστοσο μετα τα χρονια ξεκαθαρισε.
     
    Β)Εννοω πως ο stardome υπονοει πως ενδεχεται να υπαρχει ενα ΜΟΤΙΒΟ εδω:
    δλδ ο Ουρανος βρεθηκε απο εναν Σκορπιο οταν ηταν στους Διδυμους(Εξαρση Σκορπιο)
    Ο Ποσειδωνας απο εναν Ιχθυ οταν ηταν στον Υδροχοο ο ιδιος
    Ο Πλουτωνας βρεθηκε απο εναν Υδροχοο οταν ο ιδιος ηταν στον Υδροχοο
     
    Γιατι οχι και ο χειρωνας να μην εχει καποια σχεση εξαρσης/εξοριας/κυβερνητη/αδυναμο χαρακτηρα ως προς τον Ταυρο;
    Ειδικα οταν αυτος που τον βρηκε ηταν Σκορπιος
     
    ΥΓ.Εδω λιγο το μοτιβο σπαει στον Ουρανο αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
  • manini @ 06.09.2013 20:11
    Δεν ξέρω αν φταίει η ανταύγεια, αλλά ομολογώ πως δεν σε κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς
     
    Αν θες πάρτο από την αρχή.
    ps. νομίζω ότι για το ποιος "ανακάλυψε" τον Ποσειδώνα υπάρχει μια θολούρα, αντίστοιχη του τι πρεσβεύει ο άτιμος πλανητάκος
  • Gemini86 @ 06.09.2013 19:35
    Μανινι,ειθισται να λεμε πως την 1η φορα που παρατηρειται ενας πλανητης του ειναι σε ιδιαιτερη θεση,πχ καμια εξαρση,καμια κυριαρχια,καμια πτωση,καμια εξορια (και το ζωδιο του παρατηρητη παιζει ρολο).
    Πχ ο Ουρανος ειχε προβλεφτει στη θεση απο εναν Σκορπιο,ο Ποσειδωνας στη θεση που ειναι προβλεφτηκε απο εναν Ιχθυ οσο ο ηλιος ηταν στην Παρθενο και ο ιδιος να ειναι στον Ουρανο(πχ λεμε πως ο Ποσειδωνας εχει εξαρση στο Λεοντα αλλα με ενα ερωτηματικο).
    Στην ιδια λογικη ειμαστε ενα ζωδιο πριν την εξαρση του Πλουτωνα.
    Αρα φανταζομαι η συγγραφεας αφηνει ανοικτο το ζητημα να παιζει ο Χειρωνας να εχει καμια εξαρση σε κανα Σκορπιο/Ταυρο ή και κυριαρχια μη σου πω.
     
    ΥΓ.Βεβαια αυτο ανατρεπει τη θεωρια της εξαρσης του ουρανου σε σκορπιο αφου ανακαλυφτηκε οσο ο ιδιος ηταν στα ΙΙμια αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.
  • manini @ 06.09.2013 19:16
    Ερώτηση...
     
    Γιατί δεν είναι τυχαίο ότι όταν ανακαλύφτηκε βρισκόταν στον Ταύρο? Τι σημαίνει αυτή η θέση σε σχέση με το Χείρων?
     
    Και όταν δεν είσαι εσωτερικά συνειδητοποιημένος για τις "αδυναμίες" ή τις "πληγές" του Χείρωνα και προσφέρεις αυτό που σε πονά στον Άλλον...σαν να εντοπίζεις ασυναίσθητα ή να καθρεφτίζεις την ίδια πληγή σε αυτούς που συναναστρέφεσαι, πόσο μακριά είσαι από να το αντιμετωπίσεις ουσιαστικά? Ή γενικά πώς διακρίνεις την "πληγή" ?
     
    Πολύ ωραίο κείμενο! 
  • Gemini86 @ 06.09.2013 18:59
    Επιτελους νεο αρθρο!!!
    5στερο΄.
  • Ariete79 @ 06.09.2013 18:13
    +/-  (Y) 
    sgouromallousa μικρές ανοχές... το 10άρι είναι too much...
     
    xoxo
  • sideways @ 06.09.2013 18:10
    ναι ειναι αρθραρα, και αλλα πεντε απο εναν σε ταυ με ηλιο-ουρανο
    http://www.youtube.com/watch?v=yGkyKK0sWQQ
    http://www.youtube.com/watch?v=yGkyKK0sWQQ
  • KELLY79 @ 06.09.2013 17:01
    πέντε αστέρια + από έναν ήλιο σε αντίθεση με χείρωνα και στην ακμή των 10ου- 4ου
  • sgouromallousa @ 06.09.2013 16:33
    οταν ο ηλιος ειναι στον διδυμο και ο χειρωνας στο διδυμο αλλα με ανοχη μεγαλυτερη των 10 μοιρων , θεωρειται συνοδος; ευχαριστω και συγχαρητηρια για το αρθρο.

έχουν γενέθλια 183 μέλη.

γιορτάζουν οι: Θεμιστοκλής

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...