Τι μου θυμισατε τώρα...κ´εγω το πρόλαβα το atari. Τα αγαπημένα μου παιχνίδια ήταν αυτά με τα διαστημόπλοια...περνούσα ώρες πολεμώντας τον εχθρό....(χαχαχα)! Προϊστορικά αυτα τα παιχνίδια σήμερα.
Ας πούμε πρόσφατα ξεκίνησα κι εγώ κάτι το οποίο το είχα συμφωνήσει απο τον Αύγουστο" εάν γυρίσω προς τα πίσω δε θα λάβω τον Αύγουστο υπόψη γιατι μέσα απο πολλές αλλαγές και αβεβαιότητα φτάσαμε τελικά κάπου εδώ. Λαμβάνω υπόψη τη μέρα που πραγματικά ξεκίνησα να το κάνω και η οποια φαίνεται και ως ημέρα έναρξης των συμβολαίων, έναρξης των πληρωμών κτλ.
Γιόρταζα πράγματι και ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις ευχές (πάντα καλοδεχούμενες για μένα). Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, έχω κι εγώ μια Αφροδίτη στην Παρθένο που με κάνει αρκούντως αναλυτική, οπότε μην ανησυχείς!
DeltaFox, αντιλαμβάνομαι οτι με τις δουλειές το θέμα μπορεί να γίνεται λίγο πιο περίπλοκο απο ότι,τι θα έπρεπε, γιατι το έχω περάσει. Το ζήτημα εδώ όμως είναι πότε θα δώσεις την απάντηση ή ποτε θα ξεκινήσεις τελικά; Πολλές φορές ξεκινάμε μια δουλειά άνευ συμβολαίων και τα υπογράφουμε εκ των υστέρων, οταν ομως αυτο γίνεται φαίνεται ως μέρα έναρξης εκείνη που πραγματικά ξεκινήσαμε. Σε τέτοια περίπτωση αυτή και θα λάμβανα υπόψη.
@stargunner, σ´ευχαριστω και παλι για τον χρόνο που διεθεσες να μου απαντήσεις.
Διάβασα τα άρθρα και τα διάφορα σχόλια τα οποία ειναι πλήρως κατανοητά ακόμη και απο έναν παρθενο. Όταν δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή παίρνουμε την "λιγότερο χειρότερη". Σαφέστατο. Δεν σημαίνει ότι θα χαρούμε κιόλας για την "αναγκαστική επιλογή" αλλα αυτά έχει η ζωή! Τώρα, πότε κάτι γινεται οριστικό; Όταν " δεν υπάρχει πισωγύρισμα, έχουμε συμφωνία, έχουμε κλείσει"... Κάνουμε εναν χάρτι και ψάχνουμε ΤΗΝ καλύτερη ημερομηνία/στιγμή/ωρα για την πραγματοποιηση του γεγονότος όμως τίποτα δεν ειναι ακόμη οριστικό. Συμφωνία έχουμε, οκ, όμως το περιθώριο για πισωγύρισμα υπάρχει. Ο γάμος δεν έχει γίνει και οι πιθανότητες να μην γίνει δεν ειναι ανύπαρκτες. Κατα την γνώμη μου, "το οριστικο" ειναι όταν ακούσουμε το "I do",εδω δεν υπάρχει πισωγύρισμα και εδω έχουμε " κλείσιμο". Με την ίδια λογική, αναρωτιέμαι, για ποια "στιγμή" ψάχνουμε όταν καταστρωνουμε ένα χάρτι για πχ. επαγγελματικου περιεχομένου. Την στιγμη του "I do"; ( στην περίπτωση που η εναρξη δεν ειναι εδω και τωρα, δίνει περιθώρια να μην πραγματοποιηθεί το γεγονός/συμβόλαιο) ή την υποτιθέμενη μέρα έναρξης του συμβολαίου(1η μέρα εργασίας); Ευχαριστω και παλι.
ΥΓ1. Σ´ακουω που ψιθυρίζεις "αχ αυτοί οι παρθενοι...παλι το κοσκινιζουν..."
ΥΓ2. Είχες την ονομαστική σου γιορτή 08/11, έτσι δεν ειναι; Χρόνια σου πολλα (έστω και αργά)!
DeltaFox, τίθενται με την ερώτησή σου και πάλι δύο θέματα που συζητήθηκαν σε αυτό και το αμέσως επόμενο άρθρο, στα ίδια τα κείμενα και στα .σχόλια.
Το ένα έχει να κάνει με τους περιορισμούς που ως εκ των πραγμάτων αντιμετωπίζουμε. Εχεις deadline στις 18, πρέπει να ξεκινήσεις στην τάδε δουλειά γιατί σε πήραν και σου είπαν έλα άμεσα και δε θες να χάσεις την ευκαιρία, ο ιατρός είπε πως πρέπει άμεσα να γίνει η επέμβαση ή πως δεν "κλείνει" χειρουργεία την ώρα που του είπες, τα δημαρχεία παντρεύουν ως τις 14.30 το μεσημέρι κανονικά κοκ. Στις περιπτώσεις αυτές η επιλεκτική μπορεί να φαίνεται λίγο σα "δίκοπο μαχαίρι" , απο τη μία θέλουμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες, απο την άλλη δεν μπορούμε αλλά κάτι ξέρουμε κι αυτό μας βασανίζει. Κι αν δεν πάει καλά; Η απάντηση είναι μόνο μία, σε αυτές και σε άλλες ανάλογες καταστάσεις. Προσπαθούμε να μη δίνουμε και τόση σημασία, να μην σκεφτόμαστε και πολύ τα πράγματα που είναι πέρα απο τον έλεγχό μας. Ισως δύσκολο να το λες αυτό σε έναν Παρθένο δεδομένης της ροπής προς την ανάλυση και της αγάπης για την τελειότητα. Αλλά έτσι είναι.
Τώρα, λίγο πιο συγκεκριμένα, αυτό το διάστημα που μας πέρασε, μετά τις 14-15 Οκτώβρη, η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε κάποιες ιδιαίτερα καλές ή έστω αποδεκτές επιλογές, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στην ανάδρομη πορεία του Ερμή σε ένα ζώδιο στο οποίο εξάλλου δεν αισθάνεται και πολύ άνετα. Τουλάχιστον αυτό τελειώνει (η ανάδρομη πορεία δηλαδή) και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσεις.
Διότι πάντα μιλάμε για μια συμφωνία, ένα συμβόλαιο εδώ.
Το 2ο θέμα έχει να κάνει με το πότε γίνεται η επιλογή, πότε γίνεται κτλ. Πρέπει να μπούμε στη λογική του πότε το γεγονός γίνεται οριστικό. Απο ποιο σημείο και μετά δεν υπάρχει πισωγύρισμα, έχουμε συμφωνία, έχουμε "κλείσει"; Ποια πράξη το κάνει αυτό; Αν αυτή είναι ένα δικό σου τηλεφωνημα λόγου χάρη, με το οποίο δίνεις την απάντησή σου, τότε θα πάρεις την ώρα που δίνεις την απάντηση αυτή στον τόπο που τη δίνεις.
@stargunner. Ευχαριστω για την απάντηση. Σίγουρα το core identity παιζει τον ρόλο του. Πάντως, τα άρθρα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και ο τρόπος που αναλύεις το θέμα μ´αρεσει πολυ. Με βάζεις σε σκέψεις...στην περίπτωση που γίνετε ένα συμβόλαιο αλλα ο τόπος συμφωνίας ειναι διαφορετικός απο τον τόπο εκτέλεσης του συμβολαίου και τα μέλοι της συμφωνίας βρίσκονται σε διαφορετικό τόπο οταν γίνετε η συμφωνία, ο ενας πχ. USA ο άλλος Ευρώπη, ποια θεωρούμε κατάλληλη " στιγμη" ή ημερομηνία; Ψάχνω μια ημερομηνία για "υπογραφή τηλεφωνικού συμβολαίου" με dead line 18/11 και οι οψεις της σεληνης δεν φαίνονται βοηθητικές για συμφωνίες! Κλάψ..κλάψ..
DeltaFox, ναι, αυτή ειναι μια ιδέα που συζητάμε σε κάποια φάση , ίσως σε σχόλιο δε θυμάμαι. Η γνώμη μου πάνω στα πράγματα γενικά ειναι οτι το core identity δεν αλλάζει, για τις συμπεριφορες τις συγκεκριμένες υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια. Βασικές αρχές της ψυχολογίας δηλαδή. Αλλα τωρα σε ειδικότερα σημεία, ειναι παρά πολύ μεγάλη κουβέντα αυτή για να γίνει εδω...
@stargunner "Πουθενά δεν πήγε, ο ίδιος είναι, με τις ίδιες επιδιώξεις, απλά οι ίδιοι δεν τον αντέχουν πλέον"....εγω, δεν θα συμφωνήσω με αυτη την άποψη. Πιστεύω ότι όλοι αλλάζουμε είτε απο τις προσωπικες μας εμπειρίες είτε γιατι το θελουμε ή ακόμα και άθελα μας. Το θέμα ειναι ότι οι αλλαγές που γίνονται στον καθένα απο εμάς δεν συναντούν απαραίτητα τις απόψεις ή τις επιδιώξεις του άλλου.
Και βέβαια να πούμε, επειδή τα πράγματα δεν είναι "τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, τρεις και το λαδόξυδο" στη ζωή, ότι η "επιτυχία" ενός γάμου δεν κρίνεται απο το αν θα λυθεί ή όχι. Ίσως να έχετε ακούσει το Γιωσαφατ να λέει ότι μόλις ένα περίπου 10% των γάμων θα μπορούσαν να θεωρηθούν "καλοί" γάμοι. Που σημαίνει ότι κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι επιμένουν να παιδεύουν ο ένας τον άλλο και αμφότεροι τους εαυτούς τους μέσα στους γάμους.
Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον να γυρνάς σε χάρτες γάμων, καλύτερα όταν δεν υπάρχει μεγάλη συναισθηματική εμπλοκή, στων γονιών σου ας πούμε (κι αυτό το όσων γιατι δε θα συνιστούσα σε κάποιον να βλέπει το χάρτη του γάμου του και να αρχίζει "ααα, παντρεύτηκα με Σελήνη τετράγωνο Πλούτωνα" και να παθαίνει πανικό) και να βλέπεις κατα πόσον τελικά ο χάρτης περιγράφει κάποια στοιχεία του γάμου, της κοινής ζωής. Να βλέπεις λόγου χάρη εναν Ουρανό στον 4ο και να διαπιστώνεις οτι εχουν αλλάξει 15 σπίτια σε 20 χρόνια. Ή έναν Άρη στο 10ο και πράγματι να υπήρξε σύγκρουση αναφορικά με τις φιλοδοξίες του ενός σε σχέση με του άλλου. Απλοϊκά και ενδεικτικά παραδείγματα αυτά. Αλλά βρίσκω πάντα ωραίες αυτού του τύπου τις ασκήσεις.
Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Με απασχολουσε αυτό το θέμα γι αυτό κ ρωτησα γτ κι εμενα μια καλή σχέση οδηγησε σε γάμο -που δεν μπορω να τον πω κακό- σιγουρα πάντως όχι πώς περιμεναμε, γι αυτό κ λυθηκε τελικά. Στην πορεία ανακαλύφθηκε ότι τα "θέλω" κ οι προσδοκίες του καθενός ήταν διαφορετικά.Περιμένω τη συνέχεια για να δω τελικα ποιες όψεις ήταν αυτές που, αν ήξερα, θα σημαναν καμπανάκι.
Alice16, καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τα θετικά σου σχόλια!
Φαντάζομαι πως διαβάζοντας και το δεύτερο άρθρο, θα διαπίστωσες οτι γίνεται αναφορά στα όσα θέτεις στο 1ο σκέλος του ερωτήματός σου. Εάν υπάρχει και κάτι άλλο που θες να ρωτήσεις σχετικά, εδώ είμαστε!
Αναφορικά με το 2ο σκέλος τώρα. Πάνω εδώ θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση με πολλές προεκτάσεις. Σκέφτηκα όμως πως αν έπρεπε να συνοψίσω σε μια σχετικά σύντομη απάντηση αυτό που θα ήθελα να πω (και που πιστεύω) είναι το εξής:
Υπάρχει ,ναι, σε πολλούς το ερώτημα κατα πόσον μια καλή ημερομηνία γάμου μπορεί να μετατρέψει μια κακή σχέση σε καλό γάμο και το αντίστροφο. Πώς μια καλή σχέση μπορεί να γίνει κακός γάμος απο μια "λάθος" επιλογή;
Νομίζω οτι η ουσία εδώ ειναι ότι καμία σχέση δεν είναι απολύτως καλή ή κακή. Κάθε σχέση έχει τα δυνατά της σημεία και τα προβλήματα της. Και συχνά τα προβλήματα αυτά μέσα στο γάμο γίνονται αφόρητα. Πόσο συχνά δεν ακούς ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, δεν ακούς ανθρώπους να αναρωτιούνται που πήγε αυτός που γνώρισαν κτλ; Πουθενά δεν πήγε, ο ίδιος είναι, με τις ίδιες επιδιώξεις, απλά οι ίδιοι δεν τον αντέχουν πλέον. Γιατι χωρίζουνε στο κάτω-κάτω αφού οι ίδιοι μπήκαν στο γάμο με συγκεκριμένα όνειρα και επιδιώξεις; Αυτό που θέλω να πω ειναι, για να μη μακρυγορώ, οτι η καλή ημερομηνία μπορεί να δώσει στα θετικά της σχέσης τέτοια "ώθηση" ώστε να υπερτερούν σαφώς των αρνητικών. Μια κακή ημερομηνία αντίστροφα μπορεί να καταλήγει στο οτι τα αρνητικά αναδεικνύονται τόσο ώστε να γίνονται μη υποφερτά. Αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ, έχοντας εκτός των άλλων, ζήσει και μια πολύ καλή σχέση που κατέληξε σε εναν "κακό" γάμο (την ημερομηνία του οποίου δε θα διάλεγα ποτέ αν ήξερα τότε αυτά που ξέρω σήμερα). Παντού το καλό και το κακό μπαίνει σε εισαγωγικά, να το πω και αυτό. Και να προσθέσω ακόμη οτι αν και συνήθως βλέπουμε τα πράγματα να πηγαίνουν προς αυτή την πορεία, να αντιλαμβανόμαστε δηλαδή τις σχέσεις που προηγήθηκαν των γάμων ως καλύτερες, υπάρχουν και οι ´ανθρωποι που λειτούργησαν καλύτερα μέσα στο γάμο, γιατί ένιωσαν μια ασφάλεια που χρειάζονταν, γιατι έκαναν οικογένεια και ανακάλυψαν οτι αυτό τελικά έψαχναν, και για πόσους ´αλλους πιθανούς λόγους.
Και τέλος, έγραψα παραπάνω οτι είμαστε οι ίδιοι ´ανθρωποι κτλ. Και φυσικά πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές , ο χαρακτήρας των ανθρώπων παραμένει ίδιος. Υπάρχουν όμως πράγματα που αλλάζουν. Τα θέλω λόγου χάρη που αναφέρεις, ειναι κάτι που μπορεί να αλλάξει, θεωρώ προσωπικά, και βέβαια κάποιος μπορεί να έχει αντίθετη άποψη. Μπορεί να παντρευτεις πολύ νέα απο έρωτα αλλα σε κάποια χρόνια να διαπιστώσεις οτι τα δικά σου θέλω για μια καριέρα που θα σου επιτρέψει να σταθείς δυνατή στα πόδια σου έρχονται σε αντίθεση με Ηνωμένες αντίληψη του άντρα σου περί οικογένειας. Και τότε μπορεί να μην ήξερες γιατι δεν είχες δει πόσο καλά τα καταφέρνεις και πόσο αυτό σε γεμίζει. Λέω τώρα εγώ ένα τελείως υποθετικό σενάριο απο τα εκατομμύρια αληθινά σενάρια που βλέπουμε να παίζονται
Alice16, πριν σου απαντήσει η Γαβριέλλα να σου προτείνω να διαβάσεις και το 2ο άρθρο της που ίσως να σου δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτεις. Σου δίνω παρακάτω τo linκ
Πολύ ενδιαφερον! Περιμενουμε τη συνεχεια...
Έχω ομως καποιους προβληματισμούς, δεν ξερω αν μπορείτε να βοηθησετε σ'αυτό. Συχνα στην ημερομηνια επιλογης του γάμου παιζουν διαφοροι παραγοντες ρόλο πχ αν θελω να ειναι καλοκαιρι ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να έχει καλό καιρό ή το ζευγάρι θελει μια συγκεκριμενη ημερομηνία αλλά η εκκλησία (ή το δημαρχειο) ειναι κλεισμένο για κεινη τη μερα...
Κ το πιο ουσιωδες... όποια κι αν ειναι η ημερ. γάμου το ζευγάρι ειναι το ίδιο: οι χαρακτηρες τους, τα θέλω τους κτλ. Πόση σημασία έχει η ημερ του γάμου τους τελικά, αφού όποια προβλήματα προκύψουν εξαρτώνται ακριβως από το χαρακτηρα και τις προσδοκιες τους;
Επιλεκτική Αστρολογία: Η στιγμή καθορίζει τα πάντα (Μέρος 1ο)
streetfighter, indiana jones και.. bubble bobble οταν υπηρχε όρεξη για κατι πιο γλυκαναλατο! χαχαχα
Να δούμε πως και αν θα μας βγουν και κάποια άρθρα για άλλες επιλογές...
ΥΓ. Το όνομα ¨stargunner¨ ειναι και πολυ πρώτο!
Γιόρταζα πράγματι και ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις ευχές (πάντα καλοδεχούμενες για μένα). Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, έχω κι εγώ μια Αφροδίτη στην Παρθένο που με κάνει αρκούντως αναλυτική, οπότε μην ανησυχείς!
Διάβασα τα άρθρα και τα διάφορα σχόλια τα οποία ειναι πλήρως κατανοητά ακόμη και απο έναν παρθενο. Όταν δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή παίρνουμε την "λιγότερο χειρότερη". Σαφέστατο. Δεν σημαίνει ότι θα χαρούμε κιόλας για την "αναγκαστική επιλογή" αλλα αυτά έχει η ζωή!
Τώρα, πότε κάτι γινεται οριστικό; Όταν " δεν υπάρχει πισωγύρισμα, έχουμε συμφωνία, έχουμε κλείσει"... Κάνουμε εναν χάρτι και ψάχνουμε ΤΗΝ καλύτερη ημερομηνία/στιγμή/ωρα για την πραγματοποιηση του γεγονότος όμως τίποτα δεν ειναι ακόμη οριστικό. Συμφωνία έχουμε, οκ, όμως το περιθώριο για πισωγύρισμα υπάρχει. Ο γάμος δεν έχει γίνει και οι πιθανότητες να μην γίνει δεν ειναι ανύπαρκτες. Κατα την γνώμη μου, "το οριστικο" ειναι όταν ακούσουμε το "I do",εδω δεν υπάρχει πισωγύρισμα και εδω έχουμε " κλείσιμο". Με την ίδια λογική, αναρωτιέμαι, για ποια "στιγμή" ψάχνουμε όταν καταστρωνουμε ένα χάρτι για πχ. επαγγελματικου περιεχομένου. Την στιγμη του "I do"; ( στην περίπτωση που η εναρξη δεν ειναι εδω και τωρα, δίνει περιθώρια να μην πραγματοποιηθεί το γεγονός/συμβόλαιο) ή την υποτιθέμενη μέρα έναρξης του συμβολαίου(1η μέρα εργασίας); Ευχαριστω και παλι.
ΥΓ1. Σ´ακουω που ψιθυρίζεις "αχ αυτοί οι παρθενοι...παλι το κοσκινιζουν..."
ΥΓ2. Είχες την ονομαστική σου γιορτή 08/11, έτσι δεν ειναι; Χρόνια σου πολλα (έστω και αργά)!
Το ένα έχει να κάνει με τους περιορισμούς που ως εκ των πραγμάτων αντιμετωπίζουμε. Εχεις deadline στις 18, πρέπει να ξεκινήσεις στην τάδε δουλειά γιατί σε πήραν και σου είπαν έλα άμεσα και δε θες να χάσεις την ευκαιρία, ο ιατρός είπε πως πρέπει άμεσα να γίνει η επέμβαση ή πως δεν "κλείνει" χειρουργεία την ώρα που του είπες, τα δημαρχεία παντρεύουν ως τις 14.30 το μεσημέρι κανονικά κοκ. Στις περιπτώσεις αυτές η επιλεκτική μπορεί να φαίνεται λίγο σα "δίκοπο μαχαίρι" , απο τη μία θέλουμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες, απο την άλλη δεν μπορούμε αλλά κάτι ξέρουμε κι αυτό μας βασανίζει. Κι αν δεν πάει καλά; Η απάντηση είναι μόνο μία, σε αυτές και σε άλλες ανάλογες καταστάσεις. Προσπαθούμε να μη δίνουμε και τόση σημασία, να μην σκεφτόμαστε και πολύ τα πράγματα που είναι πέρα απο τον έλεγχό μας. Ισως δύσκολο να το λες αυτό σε έναν Παρθένο δεδομένης της ροπής προς την ανάλυση και της αγάπης για την τελειότητα. Αλλά έτσι είναι.
Τώρα, λίγο πιο συγκεκριμένα, αυτό το διάστημα που μας πέρασε, μετά τις 14-15 Οκτώβρη, η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε κάποιες ιδιαίτερα καλές ή έστω αποδεκτές επιλογές, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στην ανάδρομη πορεία του Ερμή σε ένα ζώδιο στο οποίο εξάλλου δεν αισθάνεται και πολύ άνετα. Τουλάχιστον αυτό τελειώνει (η ανάδρομη πορεία δηλαδή) και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσεις.
Διότι πάντα μιλάμε για μια συμφωνία, ένα συμβόλαιο εδώ.
Το 2ο θέμα έχει να κάνει με το πότε γίνεται η επιλογή, πότε γίνεται κτλ. Πρέπει να μπούμε στη λογική του πότε το γεγονός γίνεται οριστικό. Απο ποιο σημείο και μετά δεν υπάρχει πισωγύρισμα, έχουμε συμφωνία, έχουμε "κλείσει"; Ποια πράξη το κάνει αυτό; Αν αυτή είναι ένα δικό σου τηλεφωνημα λόγου χάρη, με το οποίο δίνεις την απάντησή σου, τότε θα πάρεις την ώρα που δίνεις την απάντηση αυτή στον τόπο που τη δίνεις.
Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον να γυρνάς σε χάρτες γάμων, καλύτερα όταν δεν υπάρχει μεγάλη συναισθηματική εμπλοκή, στων γονιών σου ας πούμε (κι αυτό το όσων γιατι δε θα συνιστούσα σε κάποιον να βλέπει το χάρτη του γάμου του και να αρχίζει "ααα, παντρεύτηκα με Σελήνη τετράγωνο Πλούτωνα" και να παθαίνει πανικό) και να βλέπεις κατα πόσον τελικά ο χάρτης περιγράφει κάποια στοιχεία του γάμου, της κοινής ζωής. Να βλέπεις λόγου χάρη εναν Ουρανό στον 4ο και να διαπιστώνεις οτι εχουν αλλάξει 15 σπίτια σε 20 χρόνια. Ή έναν Άρη στο 10ο και πράγματι να υπήρξε σύγκρουση αναφορικά με τις φιλοδοξίες του ενός σε σχέση με του άλλου. Απλοϊκά και ενδεικτικά παραδείγματα αυτά. Αλλά βρίσκω πάντα ωραίες αυτού του τύπου τις ασκήσεις.
Φαντάζομαι πως διαβάζοντας και το δεύτερο άρθρο, θα διαπίστωσες οτι γίνεται αναφορά στα όσα θέτεις στο 1ο σκέλος του ερωτήματός σου. Εάν υπάρχει και κάτι άλλο που θες να ρωτήσεις σχετικά, εδώ είμαστε!
Αναφορικά με το 2ο σκέλος τώρα. Πάνω εδώ θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση με πολλές προεκτάσεις. Σκέφτηκα όμως πως αν έπρεπε να συνοψίσω σε μια σχετικά σύντομη απάντηση αυτό που θα ήθελα να πω (και που πιστεύω) είναι το εξής:
Υπάρχει ,ναι, σε πολλούς το ερώτημα κατα πόσον μια καλή ημερομηνία γάμου μπορεί να μετατρέψει μια κακή σχέση σε καλό γάμο και το αντίστροφο. Πώς μια καλή σχέση μπορεί να γίνει κακός γάμος απο μια "λάθος" επιλογή;
Νομίζω οτι η ουσία εδώ ειναι ότι καμία σχέση δεν είναι απολύτως καλή ή κακή. Κάθε σχέση έχει τα δυνατά της σημεία και τα προβλήματα της. Και συχνά τα προβλήματα αυτά μέσα στο γάμο γίνονται αφόρητα. Πόσο συχνά δεν ακούς ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, δεν ακούς ανθρώπους να αναρωτιούνται που πήγε αυτός που γνώρισαν κτλ; Πουθενά δεν πήγε, ο ίδιος είναι, με τις ίδιες επιδιώξεις, απλά οι ίδιοι δεν τον αντέχουν πλέον. Γιατι χωρίζουνε στο κάτω-κάτω αφού οι ίδιοι μπήκαν στο γάμο με συγκεκριμένα όνειρα και επιδιώξεις; Αυτό που θέλω να πω ειναι, για να μη μακρυγορώ, οτι η καλή ημερομηνία μπορεί να δώσει στα θετικά της σχέσης τέτοια "ώθηση" ώστε να υπερτερούν σαφώς των αρνητικών. Μια κακή ημερομηνία αντίστροφα μπορεί να καταλήγει στο οτι τα αρνητικά αναδεικνύονται τόσο ώστε να γίνονται μη υποφερτά. Αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ, έχοντας εκτός των άλλων, ζήσει και μια πολύ καλή σχέση που κατέληξε σε εναν "κακό" γάμο (την ημερομηνία του οποίου δε θα διάλεγα ποτέ αν ήξερα τότε αυτά που ξέρω σήμερα). Παντού το καλό και το κακό μπαίνει σε εισαγωγικά, να το πω και αυτό. Και να προσθέσω ακόμη οτι αν και συνήθως βλέπουμε τα πράγματα να πηγαίνουν προς αυτή την πορεία, να αντιλαμβανόμαστε δηλαδή τις σχέσεις που προηγήθηκαν των γάμων ως καλύτερες, υπάρχουν και οι ´ανθρωποι που λειτούργησαν καλύτερα μέσα στο γάμο, γιατί ένιωσαν μια ασφάλεια που χρειάζονταν, γιατι έκαναν οικογένεια και ανακάλυψαν οτι αυτό τελικά έψαχναν, και για πόσους ´αλλους πιθανούς λόγους.
Και τέλος, έγραψα παραπάνω οτι είμαστε οι ίδιοι ´ανθρωποι κτλ. Και φυσικά πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές , ο χαρακτήρας των ανθρώπων παραμένει ίδιος. Υπάρχουν όμως πράγματα που αλλάζουν. Τα θέλω λόγου χάρη που αναφέρεις, ειναι κάτι που μπορεί να αλλάξει, θεωρώ προσωπικά, και βέβαια κάποιος μπορεί να έχει αντίθετη άποψη. Μπορεί να παντρευτεις πολύ νέα απο έρωτα αλλα σε κάποια χρόνια να διαπιστώσεις οτι τα δικά σου θέλω για μια καριέρα που θα σου επιτρέψει να σταθείς δυνατή στα πόδια σου έρχονται σε αντίθεση με Ηνωμένες αντίληψη του άντρα σου περί οικογένειας. Και τότε μπορεί να μην ήξερες γιατι δεν είχες δει πόσο καλά τα καταφέρνεις και πόσο αυτό σε γεμίζει. Λέω τώρα εγώ ένα τελείως υποθετικό σενάριο απο τα εκατομμύρια αληθινά σενάρια που βλέπουμε να παίζονται
Επιλεκτική Αστρολογία: Η στιγμή καθορίζει τα πάντα (Μέρος 2ο - Ερωτήματα ημερομηνίας γάμου)
Έχω ομως καποιους προβληματισμούς, δεν ξερω αν μπορείτε να βοηθησετε σ'αυτό. Συχνα στην ημερομηνια επιλογης του γάμου παιζουν διαφοροι παραγοντες ρόλο πχ αν θελω να ειναι καλοκαιρι ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να έχει καλό καιρό ή το ζευγάρι θελει μια συγκεκριμενη ημερομηνία αλλά η εκκλησία (ή το δημαρχειο) ειναι κλεισμένο για κεινη τη μερα...
Κ το πιο ουσιωδες... όποια κι αν ειναι η ημερ. γάμου το ζευγάρι ειναι το ίδιο: οι χαρακτηρες τους, τα θέλω τους κτλ. Πόση σημασία έχει η ημερ του γάμου τους τελικά, αφού όποια προβλήματα προκύψουν εξαρτώνται ακριβως από το χαρακτηρα και τις προσδοκιες τους;