παρακαλώ περιμένετε...
ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 5ο)

Η Επιλεκτική Αστρολογία βρίσκει κατά κόρον εφαρμογή στην επιλογή κατάλληλης ημερομηνίας επιλογής γάμου και είναι μια τεχνική για δυνατούς λύτες. Στο 5ο άρθρο της πάνω στη τεχνική επιλογής ημερομηνίας γάμου, η Γαβριέλλα μας μαθαίνει πως μπορούμε να διορθώνουμε ένα χάρτη επιλογής προκειμένου να αποφεύγουμε κάποιες σημαντικές δυσκολίες που ίσως ανακύπτουν.

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινήσαμε την προσπάθεια να βρούμε την «καταλληλότερη» ώρα, μέσα σε ήδη επιλεγμένες ημερομηνίες, για την τέλεση του γάμου του υποθετικού μας ζευγαριού. Αναφερθήκαμε έτσι σε κάποιους σχετικούς κανόνες και καταλήξαμε να απορρίψουμε τον πρώτο υποψήφιο χάρτη - αν και αυτός μας «εξασφάλιζε» (τις γενικά επιθυμητές) σταθερές γωνίες - κυρίως γιατί οι κυβερνήτες πρώτου και έβδομου οίκου βρίσκονταν σε δυσαρμονική μεταξύ τους σχέση (τετράγωνο). Αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να συνεχίσουμε πάνω στους κανόνες που αφορούν την επιλογή της ώρας, και πριν αφήσουμε το χάρτη αυτόν «πίσω μας», θα του ρίξουμε μία ακόμα ματιά. Ο χάρτης που συζητήσαμε στο προηγούμεο άρθρο μας είναι αυτός που ακολουθεί.

 

electional 2.gif

 

Οι κακεργέτες μακριά από τις γωνίες

Σημειώνοντας ως ένα ακόμα «πρόβλημα» του χάρτη αυτού το ότι ο Κρόνος είναι μέσα στον 7ο οίκο, είχαμε κάνει μια πρώτη αναφορά σε ένα γενικό κανόνα σύμφωνα με τον οποίο προσπαθούμε να κρατούμε τους λεγόμενους «κακεργέτες» εκτός του οίκου αυτού. Εδώ ίσως κάποιος να αναρωτιόταν γιατί η αναφορά στον 7ο ειδικά κι όχι γενικά στους γωνιακούς οίκους. Η αλήθεια είναι ότι δεν τοποθετεί κάνεις εύκολα έναν κακεργέτη στις γωνίες του χάρτη κι αν τελικά αναγκαστεί να το κάνει πρέπει να το κάνει με προσοχή και ορισμένα κριτήρια. Ένας χάρτης με Ουρανό στον 4ο για παράδειγμα θα μπορούσε και να μην απορριφθεί, εφόσον όμως στους χάρτες του ζευγαριού μπορούσαμε να δούμε στοιχεία όπως Ουρανό στον 4ο, ακμή 4ου στον Υδροχόο, Σελήνη στον Υδροχόο ή σε όψη με τον Ουρανό. Ενώ όμως, έστω και υπό συνθήκες, θα μπορούσε να γίνει δεκτός στον 4ο, θα μπορούσε να αποτελέσει ξεχωριστό κανόνα (αυτός θα ήταν ο 17ος κανόνας) το να προσπαθούμε να τον κρατάμε μακριά από τον 7ο . Σαν έναν ακόμα σχετικό κανόνα (18ος κανόνας) θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι καλό είναι να προσπαθούμε να τοποθετούμε τους κακεργέτες σε απόσταση τουλάχιστον 10 μοιρών από τις γωνίες.

Γυρνώντας λοιπόν στο χάρτη μας παρατηρούμε σχετικά ότι Άρης, Πλούτωνας και Ουρανός όχι μόνο δεν είναι σε γωνιακούς οίκους αλλά είναι μάλιστα σε κατιόντες (που μάλλον είναι η «καλύτερη» επιλογή για τους κακεργέτες), ενώ και ο Ποσειδώνας, στον 11ο διάδοχο οίκο, είναι μακριά από τις γωνίες του χάρτη. Άλλα θετικά «στοιχεία» του χάρτη αυτού και πάλι αναφορικά με την οικοθεσία, είναι ότι Ήλιος, Σελήνη και Αφροδίτη  είναι εκτός των οίκων 6 και 12 που σαν θέσεις πρέπει να αποφεύγονται (κανόνας 19ος). Σε γενικές γραμμές είναι ένας καλός χάρτης ας δούμε όμως πόσο και αν μπορούμε να τον βελτιώσουμε αποφεύγοντας τη δυσαρμονική σχέση μεταξύ των κυβερνητών 1ου και 7ου.

 

Βελτίωση Χάρτη

Ας εξετάσουμε άλλους ωροσκόπους προσπαθώντας να αποφύγουμε τον Ταύρο να ανατέλλει. Εάν και ο ωροσκόπος Κριός δεν αποτελεί βέλτιστη επιλογή για ένα χάρτη γάμου, θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη υπό συνθήκες. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως εν προκειμένω, με Κριό και αντιστοίχως Ζυγό στις ακμές των οίκων 1 και 7, και πάλι δε θα «γλιτώναμε» το τετράγωνο των κυβερνητών τους. Σε μια θεωρητική περίπτωση που θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε το γάμο ακόμα πιο νωρίς (διότι πρακτικά είναι αδύνατο να μπορέσουμε να κάνουμε την τελετή πριν τις 8 παρά το πρωί), θα μπορούσαμε να δεχτούμε Ιχθύς στον ωροσκόπο; Ας πούμε ναι, δεδομένου ότι κανένας ωροσκόπος δεν είναι «καθαρά» απορριπτέος, κι ας εξετάσουμε ένα χάρτη για τις 6.57 πμ! Ο εν λόγω χάρτης είναι αυτός που ακολουθεί.

electional 3.gif

Η επιλογή της ώρας γίνεται για να αποφύγουμε τον Ποσειδώνα στον 1ο οίκο αν και παραμένει πολύ κοντά στον ωροσκόπο (τουλάχιστον όμως από το 12ο οίκο). Ποια είναι τα θετικά αυτού του χάρτη σε σχέση με τον προηγούμενο;

Πρώτον: Έχει την Σελήνη καλύτερα τοποθετημένη στον 1ο οίκο και πολύ κοντά στον ωροσκόπο (γενικά μια γωνιακή Σελήνη είναι προτιμότερη - αυτός θα μπορούσε να καταγραφεί ως 20ος κανόνας στη λίστα μας). Αυτό προσθέτει στην  γενικά πολύ καλή κατάσταση της Σελήνης που είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Είναι σε αμοιβαία υποδοχή με το Δία από τον Καρκίνο και έχει μπροστά της μόνο θετικές όψεις, γεγονός ιδιαίτερα σπάνιο και «ευτυχές».

Δεύτερον: ο κυβερνήτης του 1ου οίκου, Δίας, είναι στον Καρκίνο, στην έξαρσή του, και καλά τοποθετημένος στον 5ο οίκο, αν και ανάδρομος (γεγονός που θα πρέπει να κάνει κάποιες καθυστερήσεις και «αναποδιές» αναμενόμενες αλλά,  μέσα στο γενικότερο πλαίσιο, αυτό είναι κάτι που μπορούμε να «προσπεράσουμε»). Με τον κυβερνήτη του 7ου οίκου Ερμή, αν και όχι σε αρμονική σχέση, τουλάχιστον δε σχηματίζει δυσαρμονική όψη. Όμως. Ο κυβερνήτης του 7ου οίκου από τη θέση του στον Υδροχόο πρόκειται να τετραγωνίσει τον Κρόνο (γεγονός που γενικά καλό είναι να αποφεύγεται) ενώ είναι τοποθετημένος στο 12ο (επίσης μακριά από την καλύτερη επιλογή).

Τρίτον: στα θετικότερα του 2ου χάρτη συγκαταλέγεται το ότι ο Κρόνος έχει μετακινηθεί μακριά από τον 7ο οίκο. Έχουμε ωστόσο πλέον Ουρανό στον 1ο οίκο αλλά τουλάχιστον πολύ μακριά από τον ωροσκόπο. Κάποιον θα μπορούσε να τον προβληματίσει επίσης η «καύση» της Σελήνης στο δεύτερο χάρτη σε σχέση με το καζίμι του πρώτου αν και όπως έχω πει προσωπικά δε θεωρώ την καύση πολύ μεγάλο πρόβλημα και ιδίως μέσα σε ένα πλαίσιο σαν κι αυτό. Συνολικά όμως, ακόμα κι αν προσπερνούσαμε τα πρακτικά ζητήματα, που, ας είμαστε ειλικρινείς, στην πραγματική ζωή δε θα μπορούσαμε, και καλό είναι να κάνουμε το παράδειγμα όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται, δεν έχουμε έναν χάρτη που να μπορούμε να χαρακτηρίσουμε σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με τον πρώτο.

Τι θα κάναμε λοιπόν σε μια «πραγματική» τέτοια περίπτωση; Θα αφήναμε την ημερομηνία αυτή προσωρινά στην άκρη, τηρουμένου ότι θέλουμε μια συγκλίνουσα αρμονική σχέση ανάμεσα στα Φώτα η οποία μετά τη Νέα Σελήνη της 10ης πρωινής «χάνεται», και, κρατώντας όλα αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού μας, θα εξετάζαμε και τις υπόλοιπες ημερομηνίες του Μαρτίου που σε πρώτη φάση δεν είχαμε απορρίψει. Αυτή θα είναι και η άσκησή μας για την επόμενη εβδομάδα!

 

Βιβλιογραφία

The Only Way to Learn About Horary and Electional Astrology (vol. 6) by Marion D. March & Joan McEvers (1994)

Wedding Date Workshop (ebook) by April Elliott Kent (2011)

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 209 μέλη.

γιορτάζουν οι: Φλώρα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...