Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
Παιδιά, δείτε τον ωριαίο χάρτη ως χάρτη γεννήσεως ενός ατόμου. Το ίδιο πράγμα είναι, απλά δεν αφορά άτομο, αλλά ερώτημα. Ας πούμε μου γεννιέται τώρα 'ένα ερώτημα. Κοιτάω το ρολόι και βλέπω 10:25. Φτιάχνω χάρτη λοιπόν με στοιχεία: 26/10/2010, 10:25, τόπος Αθήνα, Θεσσαλονίκη,όπου είστε. Εφόσον εσείς κάνετε το ερώτημα, για τον εαυτό σας, είστε ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, καθώς και η Σελήνη.
Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
Ακριβώς. Θα ανεβάσω κάποια παραδείγματα σύντομα.
Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
Ο σωστός χρόνος είναι όταν το ερώτημά σου φτάσει στον αστρολόγο που θα απευθυνθείς. Αν εσύ όμως γνωρίζεις από ωριαία, ο σωστός χρόνος είναι όταν θα καθίσεις μπροστά στον υπολογιστή και αποφασίσεις να φτιάξεις χάρτη για το ερώτημα.
Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
tabula rasa = λευκός πίνακας
Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
Να διευκρινήσω πρώτα κάτι. Το πιο σωστό είναι ο χάρτης να φτιάχνεται στον τόπο του αστρολόγου και την ώρα που εκείνος ακούει ΚΑΙ αντιλαμβάνεται την ερώτηση. Ένα ερώτημα δεν θεωρείται "γεννηθέν", αν δεν βρει τον προορισμό του.
Αλλά, ας υποθέσουμε ότι δύο διαφορετικοί άνθρωποι πάνε σε αστρολόγο στον ίδιο τόπο, την ίδια χρονική στιγμή και με το ίδιο ερώτημα ή είμαι εγώ ο αστρολόγος και φτιάχνω τον χάρτη με το ίδιο ερώτημα με έναν άλλον άνθρωπο την ίδια χρονική στιγμή και στον ίδιο τόπο. Γιατί να μην έχω το ίδιο αποτέλεσμα; Αν είναι π.χ. ερώτημα σχέσης, γιατί να μη γίνουν και οι δύο σχέσεις; Πρέπει σώνει και καλά η δική μου να γίνει και του άλλου όχι;
Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
Στην αρχή είναι ίσως αναπόφευκτο να γίνεται αλόγιστη χρήση της ωριαίας, λόγω ενθουσιασμού. Αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να μην περιμένεις αποτελέσματα. Είναι καλό δηλαδή, για εξάσκηση πάνω στις τεχνικές εντοπισμού της απάντησης.
Όμως από ένα σημείο και μετά, πρέπει να γίνεται προσεκτική χρήση. Λέει και στο άρθρο ότι πρέπει να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον του ερωτώντα για το αποτέλεσμα. Δεν φτιάχνουμε ωριαίους χάρτες μόνο και μόνο για να τεστάρουμε την ωριαία. Γιατί τότε το ερωτημά μας δεν είναι αυτό που θέσαμε, αλλά "Η ωριαία, δουλεύει;"
Π.χ. γνωρίζει κάποια στο λεωφορείο έναν και ανταλλάσσουν ματιές. Το να φτιάξει ωριαίο χάρτη για το αν θα γίνει σχέση, είναι ανόητο, γιατί πιθανότατα δεν θα τον ξαναδεί ποτέ. Εξάλλου, δεν καίγεται για την απάντηση. Και όχι να είναι, δεν θα της καεί καρφάκι.
Επίσης, δεν θέτουμε ερωτήματα άνευ λόγου. Π.χ. "Είμαι έγκυος;" Ναι, η ωριαία μπορεί να σου δώσει απάντηση, αλλά γιατί τόσος κόπος; Πάρε ένα τεστ εγκυμοσύνης και τελείωνε. Ή: "Θα βγούμε σήμερα το βράδυ με τον/την Χ;" Πάρτον ένα τηλέφωνο και ξεμπέρδευε, δεν θα φτιάξεις τώρα ωριαίο χάρτη.
Μια σύντομη εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία
Να ευχαριστήσω τον stardome για την προσθήκη του χάρτη και για τις επεξηγηματικές συμπληρώσεις, προκειμένου να γίνει το θέμα πιο κατανοητό. Να τονίσω όμως εδώ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι αυτός ο χάρτης δεν είναι "πραγματικός", δεν αφορά δηλαδή σε πραγματικό ερώτημα,αλλά προστέθηκε για την οπτική απεικόνιση τόσο της κίνησης της Αφροδίτης, όσο και της αποκλίνουσας όψης ανάμεσα σε Σελήνη και Κρόνο. Αν ήταν πραγματικός, θα εξετάζαμε κι άλλα πράγματα, όπως την παρουσία του Κρόνου στον 4ο οίκο, π.χ (για το ερώτημα για την υγεία του πατέρα). Υπόσχομαι στο μέλλον να φτιάξω ένα άρθρο μόνο με παραδείγματα, για πληρέστερη κατανόηση.
Οι ποιότητες των ζωδίων
Τονίζω ότι ο Ωροσκόπος, το Μεσουράνημα ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του
χάρτη ΔΕΝ μετράει. Υπολογίζουμε ΜΟΝΟ τους προσωπικούς και τους κοινωνικούς πλανήτες, μέχρι και τον Κρόνο δηλαδή.
Katerinaf: Με 4 πλανήτες μιλάμε για υπερ αναπτυγμένη ποιότητα ενώ με 3 πλανήτες για αναπτυγμένη.
Σας ευχαριστώ πολυ! Καλώς σας βρήκα!!
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
rubik85, μην αγχώνεσαι, καμία νταλίκα δεν θα σε πατήσει. H σύγχρονη, και δη η ψυχολογική αστρολογία δεν ασπάζεται τόσο πολύ αυτή τη μοιρολατρική εξήγηση των πλανητών ανάλογα με τη θέση τους. Δηλαδή, ενώ ένας πλανήτης που βρίσκεται στο ζώδιο της κυριαρχίας του (π.χ. Ερμής στην Παρθένο) εκδηλώνει τις ιδιότητές του με πιο ενστικτώδη τρόπο, ένας πλανήτης που βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας του (π.χ. Ερμής στον Τοξότη) φυσικά και εκδηλώνει τα χαρακτηριστικά του αλλά αφού πρώτα συνειδητοποιήσει τα εμπόδια γύρω του και προσπαθήσει να τα ξεπεράσει. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: 1. Ο Άρης είναι σε πτώση στον Καρκίνο και όχι στους Ιχθύες, και σε αδυναμία στο Ζυγό. 2. Ο Ερμής είναι σε αδυναμία στον Τοξότη, όχι σε πτώση. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα κάτι κακό, αν αναλογιστείς ότι ο Ερμής είναι εξοικειωμένος να προσλαμβάνει πολλές και διαφορετικές πληροφορίες και να τις αναλύει, αλλά στον Τοξότη πρέπει να διευρύνει το μυαλό του και να δει το δάσος και όχι το δέντρο, τη γενική εικόνα και όχι τις λεπτομέρειες μία κατάστασης. 3. Ο Δίας είναι σε πτώση στον Αιγόκερω, γιατί ως πλανήτης της επέκτασης έχει όνειρα, φιλοδοξίες, αισιοδοξία, αγάπη για την περιπέτεια και τα ταξίδια, αλλά ο Αιγόκερως του βάζει περιορισμούς, τον μεταφέρει στη σκληρή πραγματικότητα και του επιβάλλει πειθαρχία. Ο συνδυασμός αυτός όμως κάθε άλλο παρά αρνητικός είναι καθώς μπορεί να βοηθήσει κάποιον να ονειρεύεται αλλά όχι να πετάει στα σύννεφα, να πραγματοποιεί τις φιλοδοξίες του χωρίς να ριψοκινδυνεύει και να χάνει, και να μετατρέπει τα αισιόδοξα σχεδιά του σε πράξεις. Μην τρομάζεις λοιπόν από τους όρους "πτώση" και "αδυναμία". Όπως είπα και στην αρχή, δηλώνουν απλά ότι ο πλανήτης αυτός δεν είναι εξοικειωμένος με την ενέργεια του ζωδίου, και χρειάζεται να προσπαθήσει λίγο παραπάνω.
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ