παρακαλώ περιμένετε...

Πλούτων

  • astropet @ 02.09.2009 13:06
    Συμφωνώ έθερ. Δεν είναι. Όχι μόνο για τον Πλούτωνα, αλλά γενικά δεν μου καλοκάθονται οι εξωκρόνιοι ως κυβερνήτες ζωδίων.
  • apelpisiaaa @ 02.09.2009 13:06
    Καλα αυτα δεν ειναι σταθερα? γιατι αλλαξε?
  • astropet @ 02.09.2009 13:09
    Όχι, δεν είναι σταθερά, υπάρχουν διάφορες απόψεις.
  • ether12 @ 02.09.2009 13:09
    Κάποιοι το πρωτοείπαν κάποτε και διαρκώς το παπαγαλίζουμε.

    Δεν πάει όμως έτσι...

    Για μένα, ο κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο Άρης.

    Πολλές διελεύσεις και επιστροφές Άρη «σκορπίζουν» επικίνδυνα εάν παρατηρηθούν. Πάνω απόλα όμως φαίνεται από την αρμονία μεταξύ πλανητικής και ζωδιακής αλληλουχίας.

    Η αλληλουχία ΗΛΙΟΣ, ΕΡΜΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΑΡΗΣ, ΔΙΑΣ, ΚΡΟΝΟΣ, ΟΥΡΑΝΟΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ σχετίζεται με την αλληλουχία ΛΕΩΝ, ΠΑΡΘΕΝΟΣ, ΖΥΓΟΣ, ΣΚΟΡΠΙΟΣ, ΤΟΞΟΤΗΣ, ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ, ΥΔΡΟΧΟΟΣ και ΙΧΘΕΙΣ.

    Έρχεται στο μυαλό η Αρμονία των Σφαιρών...ένας θεϊκός Νους φαίνεται να διέταξε τους πλανήτες κατά συγκεκριμένη σειρά και με σοφό τρόπο. Η καλύτερη απόδιεξη τούτου φαίνεται από την ίδια τη ζωή του Ανθρώπου που χωρίζεται στις περίφημες πλανητικές ηλικίες. Το ίδιο ισχύει και για τη σοφή σειρά των ζωδίων αλλά και για τη σχέση των δύο. Ο χαοτικός Ουρανός σχετίζεται με τον Υδροχόο και ο εξίσου χαοτικός Ποσειδών με τους Ιχθείς. Ο Πλούτων όμως είναι ό,τι πιο σκοτεινό, χαοτικό, ακαθόριστο και άλογο υπάρχει πλανητικά (ακόμα και η ακανόνιστη τροχιά του μαρτυρεί περί τούτου). Δεν κυβερνά κανένα ζώδιο ή αν προτιμάτε ενυπάρχει σε όλα τα ζώδια.

    Δεν είναι λοιπόν προνόμιο μονάχα του Ερμή και της Αφροδίτης να κυβερνούν δύο ζώδια, από ένα «αρσενικό» και ένα «θηλυκό». Και ο Άρης ατομικός πλανήτης είναι όπως και οι άλλοι δύο και γιʼαυτό η κυβέρνησή του διαιρείται σε δύο ζώδια, το «αρσενικό» του Κριού και το «θηλυκό» του Σκορπιού.

    Γι'αυτό οι αστρολόγοι όταν βλέπουν ωροσκόπο Σκορπιό θεωρώ ότι πρέπει να λαμβάνουν τον Άρη ως κυβερνήτη, το "θηλυκό" Άρη της εσωτερικευμένης δύναμης, του πάθους και της κτητικότητας, του mind control, της σταθερής και ζηλώδους προσήλωσης και πολλών άλλων πραγμάτων.
  • ether12 @ 02.09.2009 13:12
    Astropet, oι άλλοι δύο εξωκρόνιοι μου κάθονται για κυβερνήτες Υδροχόου-Ιχθύων. Συμφωνείς δηλαδή με την παραδοσιακή άποψη περί Κρόνου-Υδροχόου ή θεωρείς τον Υδροχόο "ακυβέρνητο"?
    Τώρα που το σκέφτομαι Υδροχόος και Ιχθείς μου κάθονται για "ακυβέρνητοι"...χεχε....αφημένοι στο Χάος...
  • astropet @ 02.09.2009 13:20
    Παίρνω τους κλασικούς, άρα κυβερνήτης του Υδροχόου=Κρόνος. Με τη λογική που λέει ότι βάζω τα δύο φώτα στον Λέοντα και στον Καρκίνο και μετά δίνω σε κάθε πλανήτη - ανάλογα με το πόσο κοντά είναι στον Ήλιο - δύο ζώδια τόσο από τη μια μεριά όσο κι από την άλλη, πρέπει να είσαι σίγουρος πριν σπάσεις αυτό το σύστημα. Βεβαίως και ο Πλούτωνας φαίνεται να έχει κοινά στοιχεία με τον Σκορπιό, αλλά αν θέλω να χρησιμοποιήσω έναν κυβερνήτη για τον οίκο που έχω Σκορπιό, θα πάρω τον Άρη.
  • astropet @ 02.09.2009 13:27
    Κι επίσης θεωρώ πως οι εξωκρόνιοι είναι πέρα και πάνω από τα ζώδια. Ο Ουρανός είναι Ουρανός όπου κι αν βρίσκεται. Το ζώδιό του παίζει ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά αμφιβάλλω αν έχει μεγάλη διαφορά σε προσωπικό επίπεδο.
  • ether12 @ 02.09.2009 13:47
    Χμμ, υπάρχουν όμως χάρτες με τονισμένο Ουρανό όπου φαίνεται το "ουράνιο" στοιχείο αλλά και το ζώδιο του πλανήτη. Τουλάχιστον αυτό έχω δει σε κάποιες περιπτώσεις. Σε μένα πάντως που έχω ωροσκόπο (και Ήλιο) Υδροχόο το εκάστοτε ζώδιο του Ουρανού -ανά επταετία- φαίνεται να σχετίζεται με σημαντικές αλλαγές στο χαρακτήρα και τις απόψεις μου οι οποίες ταιριάζουν στο κάθε ζώδιο. Θα μπορούσες όμως να το αποκαλέσεις και "μεμονωμένο περιστατικό"...τα δείγματά μας βλέπεις είναι εξορισμού περιορισμένα...

    Για τον οίκο που έχεις Ιχθείς ποιόν κυβερνήτη υπολογίζεις?
  • astropet @ 02.09.2009 14:01
    Κάθε επτά χρόνια είναι και οι δύσκολες όψεις του Κρόνου βέβαια... Τέλος πάντων, δεν θα λύσουμε εμείς εδώ τα άλυτα ζητήματα και είμαι πλέον πεπεισμένος ότι στην αστρολογία τίποτα δεν μπορείς να πεις με σιγουριά. Εκεί που θεωρείς μια τεχνική δοκιμασμένη, σου πέφτει ένας χάρτης όπου η τεχνική αυτή δεν πάνει...

    Για Ιχθύες, τον Δία, κλασικά...
  • manu06 @ 02.09.2009 14:02
    Για να καταλαβω και εγω κατι ..
    καθε πλανητης εχει 2 ζωδια που κυβερναει ?
    οι Ιχθυες δηλαδη εχουν τον Ποσειδωνα αλλα εχουν σαν κυβερνητη και εναν μη εξωκρονιο πλανητη?
    Επισης αμα εχεις Αρη στον Κριο και ακμη του 6ου οικου στον Σκορπιο θα πρεπει να θεωρεις πως ο 6ος οικος σου ειναι εντονα τονισμενος?
    Συγγνωμη αν δεν τα λεω καλα , απλα δεν ειμαι ειδικος και προσπαθω διαβαζοντας διαφορα να αποσαφηνισω οσο μπορω και εγω τι μου γινεται..
    ευχαριστω ...
  • manu06 @ 02.09.2009 14:06
    Απαντηθηκε το ερωτημα μου πριν καλα καλα το θεσω ...
    thanks ...
  • ether12 @ 02.09.2009 14:12
    Eννοούσα αλλαγές που τελέστηκαν κατά τη διάρκεια της κάθε επταετίας και που είχαν πολύ έντονο το χρώμα του εκάστοτε ζωδίου του Ουρανού.

    τέλος πάντων, οπωδήποτε δεν υπάρχουν άκαμπτοι "νόμοι" και σταθερές και ο κάθε πλανήτης και ζώδιο μας επιφυλάσσουν πολύ περισσότερα (και αλλιώτικα) απ'όσα περιμένουμε...
  • astropet @ 02.09.2009 14:19
    Έχουμε μπερδέψει τον κόσμο μου φαίνεται... Λοιπόν, για να γίνει πιο σαφές: Στην παραδοσιακή αστρολογία εκτός από τον Ήλιο και τη Σελήνη που κυβερνάνε από ένα ζώδιο ο καθένας, οι υπόλοιποι πλανήτες κυβερνούν από δύο ζώδια. Όταν όμως ανακαλύφθηκαν οι Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας, οι αστρολόγοι αποφάσισαν να τους δώσουν από ένα ζώδιο και περίμεναν την ανακάλυψη και νέων πλανητών - μερικοί ακόμη περιμένουν - για να τους δώσουν στην Παρθένο και στο Ζυγό. Όμως τα πράγματα δεν είχαν την εξέλιξη που περίμεναν. Βγαίνει ο Χείρωνας, που όμως δεν είναι πλανήτης τελικά, ο Πλούτωνας καθαιρείται από πλανήτης, και φυσικά ανακαλύπτονται ένα σωρό αστεροειδείς-πλανητοειδείς κλπ. που έχουν κάνει μπάχαλο την κατάσταση. Ξαφνικά παίρνει εκ νέου τα πάνω του το παραδοσιακό σύστημα, που, αν και ανεπαρκές για αρκετούς, τουλάχιστον είναι οργανωμένο. Σήμερα υπάρχουν: α) αυτοί που θεωρούν τους εξωκρόνιους αποκλειστικούς κυβερνήτες των ζωδίων τους, β) αυτοί που λένε, κοιτάξτε και τους δύο κυβερνήτες, και τον παλιό και τον καινούριο και γ) αυτοί που έχουν επιστρέψει ολοκληρωτικά στους παραδοσιακούς κυβερνήτες.
  • astropet @ 02.09.2009 14:23
    Ναι, δεν λέω έθερ, μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λες. Απλά, επειδή αναγκαζόμαστε να διαλέξουμε κάποιο σύστημα, ο καθένας κάνει την επιλογή του, την οποία βεβαίως μπορεί και να την αλλάξει. Απλά, ο Ουρανός δεν μου κάνει για κυβερνήτης ενός σταθερού ζωδίου, όπως ο Υδροχόος. Αλλά θα μου πεις τέτοιες αντιφάσεις υπάρχουν κι αλλού. Η παραδοσιακή δε, είναι γεμάτη κι άντε να βγάλεις άκρη.
  • astropet @ 02.09.2009 14:24
    Α, υπάρχει και ο έθερ, που έχει κάνει ένα κολάζ
  • manu06 @ 02.09.2009 14:25
    Πληρως αντιληπτο ...
    ειπα οτι δεν ειμαι γνωστης γι αυτο και ζητησα διευκρινησεις .
    Ευχαριστω λοιπον ...
    Υπαρχει καποιο βιβλιο που θα μπορουσα να διαβασω ωστε να μαθω περισσοτερα και πιο εγκρα πραγματα για την αστρλογια ?
    Εσεις πχ απο εμπειρια τα γνωριζεται ή και περαιτερω διαβασμα?
  • astropet @ 02.09.2009 14:33
    Σαφώς από διάβασμα, απλά στην αρχή ό,τι διαβάζεις το θεωρείς και κανόνα, διότι - δυστυχώς - οι περισσότεροι αστρολόγοι δεν μπαίνουν στον κόπο να αναφέρουν και τις άλλες θεωρίες εκτενώς και εμφανίζονται σίγουροι για τις απόψεις τους. Ξαφνικά πέφτει στα χέρια σου ένα βιβλίο που λέει άλλα, που είναι εξίσου σίγουρος ο συγγραφέας για τις απόψεις του κι εσύ μπαίνεις σε σύγχυση. Σαν γενικό συμπέρασμα βγαίνει ότι ο καθένας υποστηρίζει τη σχολή στην οποία ανήκει. Πιθανότατα όλες οι σχολές έχουν τα δίκια τους, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Οπότε, απολύτως έγκυρο βιβλίο δεν υπάρχει.
  • ether12 @ 02.09.2009 14:59
    η αλήθεια είναι astropet ότι μου αρέσουν τα κολάζ και οι αλχημείες...λίγο απ'αυτό στο τσουκάλι, λίγο από το άλλο, καλό ανακάτεμα και ο θεός βοηθός!!

    και τα δύο χρειάζονται manu, και διάβασμα και παρατήρηση. Το δεύτερο όμως είναι και το πιο σημαντικό.
  • astropet @ 02.09.2009 15:18
    Δυστυχώς η παρατήρηση είναι πολύ χειρότερη από τα βιβλία. Βεβαίως και χρειάζεται, αλλά με πολλή προσοχή και όχι βιασύνες. Οι περισσότεροι θέλουμε τόσο πολύ να πιστέψουμε στην ακρίβεια της αστρολογίας, στο ότι δεν είμαστε αφελείς που ασχολούμαστε με αυτή, που πολύ εύκολα βγάζουμε λάθος συμπεράσματα. Α, αυτό μου το έκανε ο Κρόνος, εκείνο ο Ουρανός κ.ο.κ. Και φυσικά δεν γίνεται να απαλλαγούμε από την υποκειμενικότητά μας.
  • ether12 @ 02.09.2009 16:06
    Την προσεκτική παρατήρηση εννοώ και εγώ, όχι την ψευτοέρευνα όπου βρίσκω δυο-τρεις τυχαίες ομοιότητες και τις βαφτίζω απόδειξη περί Δία ή Κρόνου. Τα βιβλία είναι η βάση, χωρίς αυτά δεν γίνεται, όμως για να διαμορφώσουμε άποψη χρειάζεται παρατήρηση κι εμπειρία. Άλλο το να διαβάζω για τον Κρόνο και άλλο να τον βιώνω μέσα μου ή να τον παρατηρώ σε άλλους. Και μέσω της προσεκτικής παρατήρησης και της συγκέντρωσης νέων πληροφοριών είναι που αναθεωρούνται ορισμένα βιβλία, έτσι δεν ειναι?
  • astropet @ 02.09.2009 16:53
    Ναι, δεν διαφωνούμε έθερ, απλά υπενθυμίζω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή κι όχι επιπολαιότητες.

    Κολλάει σήμερα λίγο το σάιτ ή είναι ιδέα μου;
  • johnnyG @ 02.09.2009 18:16
    αντίστροφα τώρα...
    αν θέλεις να δεις τη διέλευση του πλούτωνα σε έναν γενέθλιο πλανήτη, δεν θα θεωρήσεις πως ο πλούτωνας κυβερνά τον οίκο με ακμή στο σκορπιό; από που θα πάρεις πληροφορία; ή π.χ. για έναν γενέθλιο ουρανό δεν θα δεις ποιον οίκο κυβερνά ο υδροχόος και να κάνεις τη σύνδεση μεταξύ των 2 οίκων;
    και απο εκεί και πέρα για την κατανόηση της αστρολογίας, δεν συνδέεται νοηματικά ο πλούτωνας με σκορπιό και 8 οίκο, ουρανός-υδροχόος-11ος, ποσειδώνας-ιχθύς-12ος.
    δε γνωρίζω πως μπορεί να λειτουργήσει στην πρόβλεψη η παραδοσιακή, δεν έχω ιδέα, αλλά δε νομίζω πως οι εξωκρόνιοι δεν παίζουν ρόλο ΚΑΙ προσωπικά σε κάποιο βαθμό. ίσως ένας άρης μπορεί να δίνει περισσότερες προσωπικές πληροφορίεςγια ένα σκορπιό σε σχέση με τον πλούτωνα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορεί να αποκοπεί ο πλούτωνας από το σκορπιό. εκτός αν δε βάζουμε εξωκρόνιους στο χάρτη. αλλά νομίζω πως αυτοί είναι που μας απασχολούν σε μεγάλο βαθμό όταν έρχονται σε επαφή με προσωπικούς πλανήτες, είτε σε γενέθλια όψη είτε σε διέλευση...
  • ether12 @ 02.09.2009 19:11
    το θέμα όμως δεν είναι να πάρουμε ντε και καλά μία πληροφορία αμφίβολης αξίας επειδή πρέπει να την πάρουμε...το θέμα είναι η πληροφορία να είναι σωστή....γι'αυτό και δεν μου αρέσει που με το ζόρι βαφτίστηκε ο Πλούτωνας κυβερνήτης του Σκορπιού μόνο και μόνο επειδή σχετίζονται και οι δύο με dark έννοιες...γενικότερα για τους εξωκρόνιους συμφωνώ, δεν γίνεται να βγουν εκτός παιχνιδιού σε ατομικό επίπεδο...
  • astropet @ 02.09.2009 19:25
    Βεβαίως είναι εντός παιχνιδιού, αλλά πώς; Και ως κυβερνήτες ζωδίων;
  • manu06 @ 02.09.2009 19:50
    Αυτο που καταλαβαινω δηλαδη ειναι οτι ολα ειναι υποκειμενικα κυριως και πως δεν μπορεις να βγαλεις ξεκαθαρες προβλεψεις ...
    Βεβαια να μου πεις δεν ειναι και καλο να εξαρτας την ζωη σου απο το τι λενε τα αστρα... και μονο απο αυτο...
    βεβαια σε περιοδους δυσκολες θες να βλεπεις καπου μια ελπιδα , ενα φως οποτε μαλλον λαμβανεις την θετικοτερη προβλεψη υποψιν σου...
    δεν θα ειχε και νοστημαδα αμα τα ξεραμε ολα απο τα αστρα..
    ετσι δεν ειναι ?
    προσωπικα παντως με ανδρομο Κρονο στον 6ο οικο (σκπορπιος) και αναδρομο Πλουτωνα στον 5ο (Ζυγος) δεν μου εχουν παει και πολυ καλα τα πραγματα ...
    ειδομεν !!
  • ether12 @ 02.09.2009 21:57
    Για μένα astro ναι, Ουρανός και Ποσειδών είναι και κυβερνήτες ζωδίων.


    Όχι manu, δεν είναι υποκειμενική η αστρολογία. Υπάρχει τεράστιο θεωρητικό υπόβαθρο. Όπως η αστρονομία έτσι και η αστρολογία είναι γεμάτη από ορισμούς και κανόνες.

    Αυτό όμως που περιγράφει η αστρολογία είναι εκ φύσεως απόμακρο, ολιστικό και υπερβατικό. Το πρόβλημα λοιπόν ξεκινάει όταν οι αστρολόγοι επιχειρούν προβλέψεις, όταν δηλαδή μεταφέρουν το γενικό στο ειδικό, περιορίζοντας αυτό που από τη φύση του δεν μπορεί να περιοριστεί. Και εδώ που τα λέμε όλοι το κάνουμε, όχι μόνο οι αστρολόγοι, απλά αυτοί είναι που εκτίθενται...Μπορεί τη μία φορά να πέσουμε μέσα...τις άλλες πέντε όμως θα πέσουμε έξω...και είναι πολύ πιο πιθανό να προβλέψεις τυχαία κάτι διορατικά ή ονειρικά παρά αστρολογικά.

    Εν κατακλείδι λοιπόν, τo θεμελιωδέστερο αστρολογικό δόγμα είναι η περίφημη ρήση του Ερμή του Τρισμέγιστου "Όπως στα ψηλά έτσι και στα χαμηλά"! Από εκεί ξεκινάνε όλα.

    Το αμέσως επόμενο δόγμα όμως θα έπρεπε κατά την ταπεινή μου γνώμη να είναι το παρακάτω:

    «Πολλές είναι οι μορφές που παίρνουν οι θεοί,
    Πολλά τα τελειώνουν απροσδόκητα οι θεοί.
    Όσα πέρασαν απ' το μυαλό μας δεν έγιναν
    Και στα απροσδόκητα βρήκε τρόπο ο θεός.
    Τέτοιο ήταν το τέλος και της υπόθεσης αυτής.»

έχουν γενέθλια 215 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...