παρακαλώ περιμένετε...

Διελαύνων Ποσειδώνας σε σύνοδο με γενέθλιο Ερμή.

  • melissanthi86 @ 02.06.2011 19:45
    μμ...θα ελεγα οτι ειναι περισσοτερο ''οτι του φανεί του λολοστεφανή'' τύπου...!
  • alfita @ 02.06.2011 20:04
    θα γινεις ρομαντικουλι βρε.. θα διαβαζεις ποιηση θα βλεπεις ρομαντικες ταινιουλες και θα κλαις .. θα γινεις μια γλυκουλα και μιση.. και μετα οταν φυγει αυτη η οψη θα λες μπα μαλλον με ειχε καταλαβει εξωγηινη οντοτητα γιατι εγω δεν ημουν..  
  • Stardome* @ 02.06.2011 20:27
    Magneto, για να απαντήσω στην ερώτηση πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για τη σημασία του Ερμή στο χάρτη. Ίσως οι περισσότεροι να μην δίνουν στον Ερμή τη σημασία που του αρμόζει ή να λένε ότι είναι "ο πλανήτης της επικοινωνίας" και να τελειώνουν εκεί την κουβέντα. Αυτό είναι ένα μεγαλειώδες σφάλμα. Ο Ερμής στο γενέθλιο χάρτη μας συμβολίζει την ικανότητα, τη προδιάθεση, τις μεθόδους και τους μηχανισμούς της αντίληψης μας. Αυτό σημαίνει πως ότι ζούμε, μαθαίνουμε, παρατηρούμε περνά μέσα από το φίλτρο του και επομένως καθορίζει όσο κανένας άλλος τη μορφή, την έκφραση και την δυναμική της συνείδησης μας. Γι' αυτό άλλωστε και δεν απέχει ποτέ περισσότερο από 28 μοίρες από τον Ήλιο: ο Λόγος (Ερμής) και η Συνείδηση (Ήλιος) δεν μπορούν παρά να λειτουργούν αρμονικά παρά όντας σε στενή επαφή μεταξύ τους. Έτσι κάθε σημαντικός πλανήτης που σχηματίζει από διέλευση σύνοδο με τον Ερμή μας επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και τελικά την συνείδηση της θέσης μας ως προς τον κόσμο, για τον κόσμο και μέσα στον κόσμο. Αυτές οι διελεύσεις είναι πανίσχυρες.
    Ο Ποσειδώνας και ο Ερμής έχουν εκ πρώτης όψεως τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. Ο πρώτος μιλά για την πνευματική/εσωτερική/συναισθηματική/άλογη εμπειρία της ζωής - είναι το κομμάτι της ταυτότητας μας που απορρίπτει την αξία της υλικής πραγματικότητας και μάχεται την εμπλοκή με τα καθημερινά, τετριμμένα προβλήματα του κόσμου. Η μόνη οδός είναι η πνευματική ταυτότητα, η εξίσωση όλων των υλικών στο επίπεδο της απογοήτευσης και η ανάγκη για συναισθηματική/πνευματική ένωση όλων των έμβιων όντων με τη ζώσα ψυχή του Κόσμου (για να χρησιμοποιήσω και ένα Πλατωνικό όρο). Από την άλλη πλευρά έχουμε τον πλανήτη της αισθητής εμπειρίας του κόσμου: όσα συμβαίνουν εκεί έξω στέλνουν σήματα οπτικά, ηχητικά, αφής, γεύσης και αυτός αναλαμβάνει να αποκωδικοποιήσει όλα αυτά τα μηνύματα, να τα εντάξει σε ένα πλαίσιο και μ' αυτό τον τρόπο να βοηθήσει στη διαμόρφωση μιας συνειδητής στάσης του Εγώ, ώστε να είναι σε θέση να επιλέγει. Τι είναι αληθές για εμένα και τι είναι ψευδές; Ποιες γνώσεις με εξάπτουν και ποιες απορρίπτω; Ποιες χροιές φωνής με ελκύουν και ποιες με απωθούν; Είμαι υπέρμαχος του σκεπτικισμού ή αφήνω χώρο και για άλλους τρόπους σκέψης; Δεν υπάρχει ερώτημα που να αφορά τον χαρακτήρα μας που να μην εκπηγάζει και να μην επηρεάζεται, άμεσα ή έμμεσα, από τη θέση και τη λειτουργία του Ερμή στο χάρτη μας. Ο Ερμής με άλλα λόγια μας αγκυρώνει διαλεκτικά στη ζωή και μας καθιστά ικανούς να εξηγούμε τις εμπειρίες μας και όχι μόνο να τις βιώνουμε.
    Όμως ο Ερμής περιλαμβάνει μέσα του και μια τεράστια δυναμική που κανένας άλλος πλανήτης δεν παρουσιάζει: συμβολίζει την ικανότητα να αλλάζουμε στάση. Άλλωστε καμία μάθηση δεν θα ήταν ικανή αν δεν είχαμε έμφυτη την ικανότητα να αλλάζουμε απόψεις και στάσεις. Και μάλιστα μαζί με την αλλαγή στάσης απέναντι στη ζωή, αλλάζει συνολικά και η στάση μας απέναντι στον εαυτό μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος καταλύτης για την ανάπτυξη της συνείδησης από τον Ερμή.
    Αφού λοιπόν έγινε προφανής η σημασία αυτού του συμβόλου πάμε στο πυρήνα της ερώτησης σου. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που καταργεί όλα τα όρια και τους περιορισμούς που συνδέονται με τη υλική ζωή. Με άλλα λόγια, αφού μιλάμε για τον Ερμή, καταργούνται πλήρως τα παγιωμένα (ιδεο)λογικά όρια σου αυτό το διάστημα (μια διέλευση Ποσειδώνα διαρκεί περίπου 3-4 χρόνια και υποθέτω πως αν αυτή τη περίοδο είναι ακριβής τότε είσαι περίπου στα μισά της διαδρομής). Με άλλα λόγια η αντίληψη σου ανοίγει αυτή την περίοδο σε απόψεις, ιδεολογίες, τρόπους αντίληψης που μέχρι και πριν λίγα χρόνια θα το έβρισκες μάλλον αδύνατο να τις μελετάς. Ο Ποσειδώνας έχει από τη μια πλευρά μια καθαρά συμπαντική, ανθρωπιστική χροιά, άρα πιθανόν οι απόψεις που έρχεσαι σε επαφή είτε είναι πολιτικές, πνευματικές, ψυχολογικές ή κοινωνικές, να έχουν αυτό το χαρακτήρα. Όλοι είναι ίσοι, όλα είναι ένα, αφού όλους και όλα μας ενώνει το φαινόμενο της ζωής. Μια άλλη χροιά του Ποσειδώνα είναι η απόρριψη της τετράγωνης λογικής ή του τεχνοκρατικού τρόπου σκέψης: είναι περίοδοι που παύουμε να λειτουργούμε ψυχρά υπολογιστικά, με έννοιες κόστους/οφέλους ή απορρίπτοντας κάθε διαφωνούντα. Γινόμαστε περισσότερο ανθρώπινοι, σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων και ακολουθούμε μεγαλύτερη συχνότητα το ένστικτο μας παρά τη φωνή της λογικής. Τέλος, στα πρώτα τους στάδια οι διελεύσεις αυτές συνδέονται με ένα αίσθημα απογοήτευσης. Ο κόσμος μας μοιάζει στατικός, ανιαρός ή σαν μια φυλακή. Ζούμε με την αίσθηση ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα κοινωνικό περίγυρο που δεν μας καταλαβαίνει, σε πλανήτη αφιλόξενο για εμάς, σε μια εποχή που δεν μας ταιριάζει. Αυτά είναι μόνο τα προμηνύματα για την αλλαγή τρόπου σκέψης και αντίληψης που θα ακολουθήσει.
    Ελπίζω να κάλυψα την απορία σου. Καλή συνέχεια! Καλό απόγευμα!
  • vicky23 @ 03.06.2011 09:07
    μαγνετο στο μυαλο μου εισαι. διαβαζοντας το μου γεννηθηκε ακριβως η ιδια απορια. με ενδιαφερει παρα πολυ να μαθω.
  • toxovolos @ 03.06.2011 10:30
    πωπω μια απαντησάρα! τέτοια θέλουμε!
  • Stardome* @ 03.06.2011 15:29
    Magneto, ως προς την ερώτηση που αφορά τις δυσλειτουργίες και τις παθογένειες του Λόγου, όπως ο αυτισμός που ανέφερες, θα πρέπει να κατανοήσουμε ποια είναι τα όρια της γλώσσας της αστρολογίας. Είναι άκρως επικίνδυνο και άσκοπο κατά την προσωπική μου άποψη να αποτολμήσει κάποιος τη διάγνωση μιας δυσλειτουργίας μόνο με αστρολογικά κριτήρια. Ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που θα μπορούσαν να μας στρέψουν προς αυτή την κατεύθυνση, δεν έχουν χαρακτήρα νόμου ή αξιώματος. Ειδικά κιόλας από τη στιγμή που και οι επιστημονικές προσπάθειες ερμηνείας παρόμοιων παθογενειών βρίσκονται ακόμη εν εξελίξει. Ας είμαστε επιφυλακτικοί λοιπόν και να φιλτράρουμε τις γνώσεις που μπορεί ή δεν μπορεί να μας παρέχει η αστρολογία.
    Σε σχέση με τις άλλες ερωτήσεις σου τώρα. Ναι, ο Ερμής είναι ο προσωπικός μας δίαυλος αλληλεπίδρασης με τον κόσμο και από την ανάλυση του μπορούμε να ανακαλύψουμε σε ποια ερεθίσματα και ποιες πληροφορίες του περιβάλλοντος μας έχουμε την τάση να εστιάζουμε περισσότερο.
    Από την άλλη πλευρά, το αν θα είμαστε αυστηροί ή όχι με τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, αυτό έχει να κάνει και με άλλες επιρροές του Ερμή. Για παράδειγμα ένας Ερμής σε όψη με Πλούτωνα ή Κρόνο (ακόμη και αρμονική) θα παρουσιάζει μεγαλύτερη αντίσταση στην επίθεση του Ποσειδώνα, σε σχέση με ένα Ερμή σε όψη με τον Ποσειδώνα ή τον Δία. Επίσης η κατάσταση του 3ου και του 6ου οίκο είναι πολύ σημαντικές ενδείξεις. Για παράδειγμα ένας Ερμής ή ένας Ήλιος σ' αυτούς τους οίκους είναι ένδειξη ότι το άτομο θεωρεί σημαντικό τμήμα της προσωπικότητας του τον διαμορφωμένο τρόπο σκέψης του κι έτσι θα αισθάνεται σαν ν' αποτρελένεται ή να χάνει το μυαλό του, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της διέλευσης αυτής.

έχουν γενέθλια 215 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...