παρακαλώ περιμένετε...

Σχετικά με την ερμηνεία stellium

  • Gemini86 @ 27.02.2014 08:16
    Στο στελιουμ κοιταμε ειτε αν ενας πλανητης εκει ειναι σε θεση κυριαρχιας,εξαρσης ή αδυναμιας ή εξοριας.Αυτοι οι πλανητες ειναι υπερενεργοι συνηθως.
  • Stardome* @ 27.02.2014 11:21
    CassieL, πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτηση σου και αρκετά πολύπλοκη η απάντηση σ' αυτή. Η συστάδα πλανητών (δεν ακούγεται πιο ωραία στα ελληνικά, ε? Σου συνιστώ να χρησιμοποιείς αυτό τον όρο αντί για τον ξενικό) είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση πλανητικού σχηματισμού όπου τουλάχιστον 3 πλανήτες βρίσκονται αρκετά κοντά στην ίδια περιοχή του ωροσκοπίου. Όσο πιο κοντά βρίσκονται, τόσο πιο στενή είναι η σύνοδος μεταξύ τους. Οπότε για να καταλάβουμε μια συστάδα, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε πώς λειτουργεί μια σύνοδος.
     
    Η σύνοδος δεν είναι όψη
     
    Τεχνικά μιλώντας, η σύνοδος δεν είναι όψη. Και αυτό γιατί οι δύο πλανήτες επικαλύπτονται/συνυπάρχουν/ταυτίζονται. Θεωρητικά σε μια απόλυτη σύνοδο δύο πλανητών δεν υφίσταται γωνιακή σχέση μεταξύ τους (απόσταση μηδέν μοίρες). Και αν δεν είναι όψη η σύνοδος, τότε τι ακριβώς είναι; Ίσως η πιο σωστή ονομασία θα ήταν κάτι σαν μίξη ή συσσωμάτωση - δύο στοιχεία που ενώνονται και πλέον δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το ένα από το άλλο. Η αρχική ενέργεια των πλανητών παραμορφώνεται σε σημείο που δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τις επιμέρους ενέργειες/τάσεις. Στη θέση δύο ενεργειών τώρα έχεις μια καινούργια που είναι το αποτέλεσμα των δύο αρχικών συστατικών. Αν θέλεις να σου το δώσω και με ένα παράδειγμα, είναι σαν να φτιάχνεις ένα διάλυμα στη χημεία - μετά την ανάμιξη δεν μπορείς με φυσικό τρόπο να διαχωρίσεις τα επιμέρους συστατικά γιατί έχουν φτιαχτεί νέες χημικές ενώσεις που έχουν διαφοροποιήσει τη σύσταση των αρχικών συστατικών. Αυτό που μας οδηγεί τελικά; Σε μια κατάσταση όπου δεν μπορούμε να καταφύγουμε στις συμβατικές ερμηνείες των πλανητών, ούτε να πιάσουμε μια προς μια τις συνόδους που εμπεριέχονται στη συστάδα γιατί πολύ απλά ή περισσότερες τείνουν να αναιρούν η μια την άλλη ή να μη βγάζουν νόημα. Συνεπώς αν αναζητάς μια ερμηνεία τύπου 1+1=2 όπως με τις συμβατικές όψεις ή τους πλανητικούς σχηματισμούς το μόνο που έχω να σου πω είναι "λυπάμαι, χάσατε!". Οπότε κάπως έτσι τα συμβατικά θεωρητικά τρικ όπως να ξεκινήσω από πλανήτες που βρίσκονται σε περίοπτη θέση λόγω έξαρσης ή κυβερνησίας μάλλον δεν λειτουργούν αφού όπως προαναφέραμε η αρχική ενέργεια του πλανήτη δεν υφίσταται - έχει μεταμορφωθεί σε κάτι νέο μετά την ένωση με τους άλλους πλανήτες.
     
    Ό, τι είναι απλό, είναι και χρήσιμο
     
    Πως θα καταφέρουμε λοιπόν να ερμηνεύσουμε μια συστάδα πλανητών; Ας ξεκινήσουμε από αυτά που μπορούμε με ασφάλεια να γνωρίζουμε σε πρώτη φάση. Η συστάδα εμφανίζεται σε ένα ζώδιο και συνήθως περιλαμβάνεται σε ένα οίκο ή στο όριο δύο οίκων. Συνεπώς γνωρίζουμε αυτομάτως ότι αυτή η περιοχή της ζωής (οίκος) και η συγκεκριμένη ιδιοσυγκρασία και τρόπος δράσης (ζώδιο) θα παίζουν κομβικό ρόλο στη ζωή του ατόμου. Μια συστάδα στον Αιγόκερω θα μας δίνει πάντα ένα άτομο που θα μοχθεί στη ζωή του με τα θέματα που συγκεντρώνονται γύρω από το συγκεκριμένο ζώδιο. Πιο συγκεκριμένα τα όρια (Τα βάζω εγώ στον εαυτό μου; Μου τα βάζουν άλλοι; Πότε επιτρέπω σε άλλους να με οριοθετούν και πότε περιορίζομαι εγώ?), οι φιλοδοξίες (Θέλω να προσφέρω στη κοινωνία που ζω, θέλω να ξεχωρίσω, αλλά με ποιο τρόπο και με ποιο κόστος?), η κοινωνική διάσταση της ζωής (ανήκω στη κοινωνία που έχω γεννηθεί ή δεν ανήκω; μου δίνει τη δυνατότητα να ζήσω και να εξελιχτώ με το τρόπο που επιθυμώ; είναι το κατάλληλο όχημα για τις φιλοδοξίες μου?), η εξουσία (ποια η σχέση μου με τις φιγούρες εξουσίας; τις αποδέχομαι; θέλω να τις ανατρέψω?) και η σεξουαλικότητα (ποια είναι η σεξουαλική μου ταυτότητα, με ποιους τρόπους αντλώ ηδονή, πως μπορώ να κυριαρχήσω μέσα από το σεξ?). Επίσης ο οίκος ή οίκοι που επηρεάζονται από τη συστάδα θα είναι εξαιρετικά κομβικοί και τα θέματα που τους αφορούν θα απασχολούν έντονα το άτομο. Μια πρώτη ερμηνεία λοιπόν μπορεί να δοθεί από αυτά τα χαρακτηριστικά (οίκος, στοιχείο) και στο αρχικό επίπεδο ερμηνείας ενός αρχάριου στην αστρολογία αρκούν αυτά για να παραχθούν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Και εδώ θέλω να σου τονίσω ακριβώς αυτό: η αστρολογία μας βοηθά να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις - αυτή είναι πρωταρχική της δουλειά. Η ερμηνεία έρχεται αργότερα και σε κάθε χάρτη είναι αυστηρά προσωπική.
     
    Χτίζοντας την ερμηνείας ενός πλανήτης της συστάδας
     
    Όμως με τα επιμέρους τι γίνεται; Αν στη συστάδα συμμετέχουν σημαντικοί προσωπικοί πλανήτες; Θα προσπαθήσω να επεκταθώ στο θέμα αλλά απαιτεί λίγο περισσότερες γνώσεις αστρολογίας και περισσότερους συσχετισμούς. Ας το επιχειρήσουμε όμως.  Θα προσπαθήσω να χτίσω ένα παράδειγμα για μια συστάδα, προσθέτοντας σταδιακά ερμηνείες. Ας πούμε ότι έχω μια συστάδα που περιλαμβάνει τους πλανήτες Ερμή - Κρόνο - Ουρανό - Ποσειδώνα και έστω ότι αυτή βρίσκεται και στο ζώδιο του Αιγόκερω το οποίο χρησιμοποίησα και στο αμέσως προηγούμενο παράδειγμα. Ας χτίσω βήμα βήμα μια ερμηνεία για τον Ερμή.
    Ο Ερμής αρχικά βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω. Το ζώδιο είναι πάντα η αφετηρία μου! Αυτό σημαίνει ότι έχω την τάση να αναπτύξω μια διάνοια (Ερμής) που είναι πρακτική (Αιγόκερως, ζώδιο της Γης) και δραστήρια (Αιγόκερως, ζώδιο της λεγόμενης παρορμητικής ποιότητας). Η σκέψη μου, η ερμηνεία που δίνω στα ερεθίσματα και η επικοινωνία μου (Ερμής) έχουν τη φυσική τάση να είναι δομημένες, ιεραρχημένες, εμπεριστατωμένες (Αιγόκερως). Η περιέργεια μου (Ερμής) ενδέχεται να εξάπτεται από θέματα όπως η φύση και λειτουργίες της (Αιγόκερως, ζώδιο της Γης και της Ύλης), από τους κανόνες που διέπουν τη κοινωνική σφαίρα της ζωής (Αιγόκερως, το ζώδιο της κοινωνικής ταυτότητας), από θέματα που άπτονται της οικονομίας, της πολιτικής εξουσίας και των κοινωνικών δυναμικών. Μπορείς φαντάζομαι να βρεις πολλές ακόμη ερμηνείες σε αρκετούς τσελεμεντέδες αστρολογίας, όποτε για τις ανάγκες του παραδείγματος μας ας μείνουμε σε αυτά.
    Ο Ερμής μου βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο και ο Κρόνος είναι μια ενέργεια που απαιτεί να θέσω πλαίσια και όρια, να μην δέχομαι τίποτα αψήφιστα και αβασάνιστα, να μοχθώ για να γίνω καλύτερος, να αποκομίσω κέρδη με την αξία μου, να οικοδομήσω καταστάσεις που θα αντέξουν στο χρόνο. Και όπως είναι λογικό, ο Κρόνος εμπνέει ανασφάλεια και φόβο σε ότι αγγίζει γιατί μόνο έτσι θα καταφέρω να εστιάσω και να προσπαθήσω περισσότερο. Έτσι με αυτή τη σύνοδο έχω μια πλήρη ανάμιξη των λειτουργιών της ενέργειας, της διάνοιας, της επικοινωνίας, της περιέργειας και του φόβου, της συνέπειας, της θέσπισης ορίων, του μόχθου και της αποτελεσματικότητας. Έτσι σε όλα τα χαρακτηριστικά που υπονοεί ο Ερμής στον Αιγόκερω καλούμαι να προσθέσω τα επιπλέον χαρακτηριστικά του Κρόνου. Επιλέγω 6 ερμηνείες που μου έρχονται τώρα στο μυαλό και αυτές θα χρησιμοποιήσουμε σε όλη τη διάρκεια του παραδείγματος.
     
    - Η πρακτική και δραστήρια διάνοια μου (Ερμής στον Αιγόκερω) πρέπει να είναι σοβαρή και ώριμη (Κρόνος) και γι' αυτό μου εξάπτουν τη περιέργεια (Ερμής) οι σοβαρές (Κρόνος) συζητήσεις, οι πιο σοφοί/ηλικιωμένοι άνθρωποι (Κρόνος) ή κοινωνικά φτασμένες προσωπικότητες (Κρόνος).
    - Είναι υποχρέωση μου (Κρόνος) να σκέφτομαι (Ερμής).
    - Είναι χρέος μου (Κρόνος) να αξιοποιήσω το μυαλό μου (Ερμής).
    - Θέλω να με σέβονται (Κρόνος) για τις απόψεις μου (Ερμής).
    - Η απόρριψη (Κρόνος) των σκέψεων/απόψεων μου (Ερμής) με αγχώνει/ταράζει.
    - Πρέπει να αποδείξω την αξία (Κρόνος) του μυαλού μου (Ερμής).
     
    Πάμε να προσθέσουμε το λιθαράκι του Ουρανού στη συστάδα τώρα. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που σπάει τα θεσπισμένα όρια της συνείδησης, προσβάλλει το γνωστό, το γνώριμο και το ασφαλές, ωθεί προς την πρόοδο και την συνεχή εξέλιξη, αποκαλύπτει το καινούργιο που εμπνέει αλλά και σοκάρει γιατί είναι άγνωστο στη συνείδηση. Βάζοντας τον Ουρανό στην εικόνα, βάζουμε μια δύναμη ανικανοποίητου στη παραπάνω διαδικασία. Θα πάρω μια προς μια τις ερμηνείες που ανέφερα πιο πάνω και θα προσθέσω τώρα τον Ουρανό.
     
    - Η πρακτική και δραστήρια διάνοια μου (Ερμής στον Αιγόκερω) πρέπει να εξελίσσεται συνεχώς (Ουρανός) σε πιο σοβαρή και ώριμη (Κρόνος) και γι' αυτό μου εξάπτουν τη περιέργεια (Ερμής) οι σοβαρές (Κρόνος) ριζοσπαστικές, εκκεντρικές (Ουρανός) συζητήσεις, οι πιο σοφοί/ηλικιωμένοι άνθρωποι (Κρόνος) που ήταν πρωτοπόροι/επαναστάτες (Ουρανός) ή κοινωνικά φτασμένες προσωπικότητες (Κρόνος) που προσέβαλαν στο τομέα τους ή με το τρόπο ζωής τους τα χρηστά ήθη ή τη νόρμα (Ουρανός).
    - Είναι υποχρέωση μου (Κρόνος) να σκέφτομαι (Ερμής) πως θα ξεπεράσω τα όρια (Ουρανός).
    - Είναι χρέος μου (Κρόνος) να αξιοποιήσω το μυαλό μου (Ερμής) για να καινοτομήσω ή να αναδείξω την κοινωνική αδικία (Ουρανός).
    - Θέλω να με σέβονται (Κρόνος) για τις ξεχωριστές, εκκεντρικές, σοκαριστικές (Ουρανός) απόψεις μου (Ερμής).
    - Η απόρριψη (Κρόνος) των σκέψεων/απόψεων μου (Ερμής) με αγχώνει/ταράζει σε σημείο να εκρήγνυμαι (Ουρανός) ή να περιθωριοποιούμαι από το περιβάλλον μου (Ουρανός).
    - Πρέπει να αποδείξω την αξία (Κρόνος) του μυαλού μου (Ερμής) με το να γίνομαι όλο και πιο συνειδητοποιημένος άνθρωπος (Ουρανός).
     
    Φυσικά αυτή είναι μια ιδανική ισορροπία ανάμεσα στον Κρόνο και στον Ουρανό η οποία μάλλον έρχεται μετά από πολύ δουλειά με τον εαυτό μας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το άτομο με αυτή τη συστάδα θα επιχειρήσει τα πρώτα χρόνια της ζωής του πότε να παίζει το ρόλο μόνο του Κρόνου και πότε μόνο του Ουρανού με τις αντίστοιχες συνέπειες στις διαπροσωπικές του επαφές και το νευρικό του σύστημα...
     
    Πάμε τέλος να προσθέσουμε και τον Ποσειδώνα στην εικόνα. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που ανοίγει το πεδίο της συνείδησης στα πιο πρώιμα ένστικτα και συναισθήματα. Είναι ξανά μια δύναμη ανικανοποίητου, αλλά σε αντίθεση με τον Ουρανό δεν είναι το ανικανοποίητο που μας ωθεί σε δράση νοητική και προσπάθεια εξέλιξης. Είναι το ανικανοποίητο που μας ωθεί να περιηγηθούμε εντός μας, μέσα στο συναισθηματικό μας κόσμο. Αποσύρει το ενδιαφέρον μας από τα πρακτικά και τα εγκόσμιο στα ψυχικά και τα συναισθηματικά. Δίνει τεράστιο βάθος συναισθημάτων και διανόησης που προσφέρουν στο άτομο μια πανίσχυρη φαντασία και καλλιτεχνική δημιουργικότητα, αλλά την ίδια στιγμή δημιουργεί μια αίσθηση ματαιότητα, φυλάκισης στο κόσμο της ύλης, τάσεις φυγής από τη πραγματικότητα και θυματοποιήσης στις προσωπικές σχέσεις. Θα πάρω ξανά μια προς μια της ερμηνείες που έχουμε ήδη χτίσει και θα επιχειρήσω να προσθέσω και τον Ποσειδώνα. Ξανά θα κρατήσω μια αίσθηση αναλογίας και ισορροπίας για τις ανάγκες του παραδείγματος αλλά στην πραγματική ζωή, ο Ποσειδώνας θα αναγκάζει κατά περιόδους το άτομο να παραιτείται από ή να αμφισβητεί τις γνώσεις που έχει συγκεντρώσει ή τις απόψεις που έχει ενστερνιστεί και αποτελούν μέρος της ταυτότητας του...
     
    - Η πρακτική και δραστήρια διάνοια μου (Ερμής στον Αιγόκερω) πρέπει να εξελίσσεται συνεχώς (Ουρανός) σε πιο σοβαρή και ώριμη (Κρόνος) και γι' αυτό μου εξάπτουν τη περιέργεια (Ερμής) οι σοβαρές (Κρόνος) ριζοσπαστικές, εκκεντρικές (Ουρανός) συζητήσεις με επίκεντρο τη πολιτική, πνευματική ή θρησκευτική ουτοπία (Ποσειδώνας), οι πιο σοφοί/ηλικιωμένοι άνθρωποι (Κρόνος) που ήταν πρωτοπόροι/επαναστάτες (Ουρανός) στο τομέα των τεχνών (Ποσειδώνας) ή κοινωνικά φτασμένες προσωπικότητες (Κρόνος) που προσέβαλαν στο τομέα τους ή με το τρόπο ζωής τους τα χρηστά ήθη ή τη νόρμα (Ουρανός) αλλά απορρίφθηκαν ή δεν αναγνωρίστηκε ποτέ η αξία τους εν ζωή (Ποσειδώνας).
    - Είναι υποχρέωση μου (Κρόνος) να σκέφτομαι (Ερμής) πως θα ξεπεράσω τα όρια (Ουρανός) που με δεσμεύουν στον υλικό κόσμο (Ποσειδώνας)
    - Είναι χρέος μου (Κρόνος) να αξιοποιήσω το μυαλό μου (Ερμής) για να καινοτομήσω ή να αναδείξω την κοινωνική αδικία (Ουρανός) μέσα από τη τέχνη μου ή την ανιδιοτελή προσφορά μου (Ποσειδώνας)
    - Θέλω να με σέβονται (Κρόνος) με θρησκευτική προσήλωση (Ποσειδώνας) για τις ξεχωριστές, εκκεντρικές, σοκαριστικές (Ουρανός) απόψεις μου (Ερμής)
    - Η απόρριψη (Κρόνος) των σκέψεων/απόψεων μου (Ερμής) με αγχώνει/ταράζει σε σημείο να εκρήγνυμαι (Ουρανός) ή να περιθωριοποιούμαι από το περιβάλλον μου (Ουρανός) με αποτέλεσμα να πέφτω σε κατάθλιψη ή να έχω τάσεις φυγής (Ποσειδώνας).
    - Πρέπει να αποδείξω την αξία (Κρόνος) του μυαλού μου (Ερμής) με το να γίνομαι όλο και πιο συνειδητοποιημένος άνθρωπος (Ουρανός) και να χαρίζω στους Άλλους (Ποσειδώνας) τις γνώσεις μου.
     
    Τα πολλά γίνονται ένα
     
    Όπως γίνεται αντιληπτό θα μπορούσα να συνεχίσω να παράγω ερμηνείες με αυτό το τρόπο και με άλλους πλανήτες. Μπορείς σαν άσκηση να δοκιμάσεις να φτιάξεις τέτοιες ερμηνείες για την ίδια συστάδα πλανητών με επίκεντρο τον Κρόνο ας πούμε αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει τελειωμός στις προτάσεις που μπορείς να φτιάξεις. Όμως ελπίζω να έχω αναδείξει το σημαντικό στοιχείο της ερμηνείας μιας συστάδας πλανητών: οι ενέργειες αναμιγνύονται με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούν να διαχωριστούν η μια από την άλλη και έτσι δημιουργούν ένα υψηλό βαθμό προκατάληψης/εστίασης αλλά και υψηλή ικανότητας εμβάθυνσης. Υψηλή προκατάληψη γιατί όλη η συστάδα λειτουργεί μαζί. Στο παράδειγμα που δώσαμε ο Ερμής διεγείρεται μόνο με θέματα που άπτονται των ενεργειών των πλανητών που συμμετέχουν και ιδιαίτερα στο τομέα του ωροσκόπιου που εμφανίζεται η συστάδα. Είναι σαν να μην έχουν τόση σημασία άλλες περιοχές της ζωής όσο αυτή. Υψηλή ικανότητα εμβάθυνσης γιατί η συστάδα δίνει απαραίτητα έμφαση και ενδιαφέρον σε ένα στοιχείο, μια ποιότητα, ένα ζώδιο, μια περιοχή του ωροσκόπιου. Όσο πιο πολύ εμπλέκομαι με ένα θέμα τόσο υψηλότερο βαθμό εξειδίκευσης μπορώ να αποκτήσω. Έτσι ένας γενέθλιος χάρτης που κυριαρχεί μια συστάδα πλανητών, μας δίνει μια σημαντική αποκάλυψη. Μας δίνει χαρακτήρες που μπορούν να αφοσιωθούν, να προοδεύσουν, να εξελίξουν και να εμβαθύνουν σε ένα συγκεκριμένο τομέα με τρομερή ένταση. Συχνά δεν έχουν τάση προς την ευρυμάθεια (εκτός κι αν η συστάδα είναι σε μεταβλητό ζώδιο), αλλά μπορούν να κατακτήσουν τη κορυφή στο τομέα που τους ενδιαφέρει.
    Τέλος να αναφέρω για όποιον/α θέλει το ψάξει περισσότερο ότι σε μια συστάδα σημαντικό ρόλο παίζει ο προοδευμένος χάρτης, ειδικά αν στη συστάδα συμμετέχουν προσωπικοί πλανήτες (Ερμής, Αφροδίτη, Άρης). Με την πάροδο των χρόνων στο γενέθλιο χάρτη η συστάδα θα αρχίσει να χωρίζεται και να σπάει και έτσι θα έχουμε ένα σταδιακό καταμερισμό των ενεργειών και αυτός ο καταμερισμός είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε την σημασία των πλανητών και στο γενέθλιο χάρτη. Για παράδειγμα αν η Αφροδίτη είναι ο πιο προωθημένος πλανήτης της συστάδας (δηλαδή ο τελευταίος) θα προοδεύσει ενδεχομένως πολύ γρήγορα μακριά από αυτή, άρα δεν είναι και τελικά και ο πιο σημαντικός στην γενέθλια ερμηνεία. Αν πάλι έχουμε την Αφροδίτη και τον Ερμή σε μια συστάδα και περικλείονται από δύο εξωκρόνιους πλανήτες (δηλαδή πχ μια σειρά της μορφής Κρόνος - Ερμής - Αφροδίτη - Ποσειδώνας) τότε στο προοδευμένο χάρτη θα προοδεύσουν έξω από τη συστάδα κάποια στιγμή. Αυτά όμως είναι ακόμη πιο εξεζητημένα θέματα.
     
    Ελπίζω να σου έδωσα κάποιες προεκτάσεις και σκέψεις για την ερμηνεία των συστάδων. Ελπίζω να σου κέντρισα το ενδιαφέρον να παίξει μαζί τους και έτσι να εντρυφήσεις περισσότερο στα θέματα της Αστρολογίας.
  • CassieL @ 27.02.2014 18:35
    Σας ευχαριστώ πολύ για την εκτενή σας απάντηση! Το άρθρο και η ανάλυσή σας μου κέντρισαν πολύ το ενδιαφέρον οπότε σίγουρα σκοπεύω να εντρυφήσω περισσότερο. 
    Έχετε δίκιο η λέξη συστάδα ακούγεται πολύ καλύτερα. Το παράδειγμά σας με τη συστάδα στον Αιγόκερω οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πετυχημένο γιατί αντιπροσωπεύει όλα τα ερωτήματα που θέτω συνεχώς στον εαυτό μου και με ώθησαν να εμβαθύνω στην αστρολογία ώστε να μπορέσω να καταλάβω καλύτερα και να βελτιώσω τον εαυτό μου. 
    Σας ευχαριστώ επίσης και για το παράδειγμα της ερμηνείας της συστάδας που δώσατε, γιατί μου έδωσε το έναυσμα να χτίσω την ερμηνεία της δικής μου συστάδας. Βέβαια είναι πιο μεγάλη (περιέχει Ουρανό, Ερμή, Ποσειδώνα, Κρόνο, Αφροδίτη και Ήλιο στον 1ο οίκο τον Αιγόκερω) αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα που ήδη καλύψατε αναλυτικά τους 4!
  • Stardome* @ 27.02.2014 19:00
    CassieL συνέχισε να ψάχνεις, να συνδυάζεις και να παίζεις... και ό, τι απορία σου δημιουργηθεί θα προσπαθούμε να την καλύψουμε!

έχουν γενέθλια 262 μέλη.

γιορτάζουν οι: Τιμόθεος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...