παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
educating2

OXI στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, από τον Μ.Π.

Δεν νοείται αξιολόγηση των εκπαιδευτικών χωρίς συστηματική και εντατική επιμόρφωση τους σε πανεπιστημιακό επίπεδο στο πρότυπο των Διδασκαλείων.

• Η επιμόρφωση όπως και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνεται από έμπειρους και καταρτισμένους παιδαγωγούς, αλλά και πανεπιστημιακούς καθηγητές και πάντα σε ένα διαδραστικό και δημοκρατικό σύστημα έρευνας  και όχι ως “επιβολή από τα πάνω”.

• Στην αυτοαξιολόγηση, υπεισέρχονται τοπικοί, ενδοσχολικοί και κοινωνικοί παράγοντες, όπως η φιλία, οι κοινωνικές σχέσεις και οι διοικητικές εξαρτήσεις. Άρα, στα αποτελέσματα της αυτοαξιολόγησης υποβόσκουν η  υποκειμενικότητα, οι γνωριμίες ακόμη  και το “σύνδρομο της αυτοεκπληρούμενης προφητείας”. Για παράδειγμα, “ένα σχολείο με εκπαιδευτικούς υψηλού επιστημονικού επιπέδου θα επιτύχει υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις.”

• Δεν μπορούν να εξαχθούν αντικειμενικά και αξιόπιστα αποτελέσματα, όταν αξιολογούνται οι ανθρώπινες σχέσεις ή  το εργασιακό περιβάλλον.

• Τα δήθεν «αντικειμενικά» κριτήρια της βαθμολογικής επίδοσης των μαθητών ή της βαθμολογικής προόδου ενός τμήματος ή μιας τάξης αλλά και η γενικότερη “επίδοση “ του σχολείου επηρεάζονται από παράγοντες, όπως

                     η οργάνωση και η διοίκηση του εκπαιδευτικού συστήματος,

                     οι μέθοδοι και

                     τα διδακτικά εργαλεία

                     τα σχολικά βιβλία

                     η γνωστική και

                     ψυχολογική του ετοιμότητα του εκπαιδευτικού

                     το διδακτικό στυλ,

                     οι απαιτήσεις του από το μάθημα,

                     το οικογενειακό περιβάλλον του μαθητή,

                     οικιστικοί παράγοντες,

                     το οικονομικό και

                     γνωστικό υπόβαθρο της οικογένειας του μαθητή, 

                     η ιδεολογική κατεύθυνση του εκπαιδευτικού συστήματος  και οι απαιτήσεις του από κάθε

            εκπαιδευτική βαθμίδα.,

                     η δυνατότητα επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού

 

Κανείς από αυτούς τους παράγοντες  δεν αξιολογείται ούτε καν θίγεται στην αυτοαξιολόγηση. Τα αποτελέσματα επομένως,  που θα ανακύψουν υπόκεινται σε μια επιδερμική και κυρίως φαινομενολογική προσέγγιση και στοχεύουν στην αποενοχοποίηση της πολιτικής ηγεσίας. Στην καλύτερη περίπτωση στοχοποποείται ο εκπαιδευτικός ή και το σχολείο ως υπαίτιοι της όποιας χαμηλής επίδοσης.

 
Οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης θα πρέπει να έχει συμβουλευτικό και επιβοηθητικό περιεχόμενο για τον εκπαιδευτικό και να αποσυνδέεται από μισθολογικές επιβραβεύσεις ή υπηρεσιακές διακρίσεις. Είναι απαράδεκτο ακόμη και σήμερα, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η πειραματική και κατά πως φαίνεται εξαιρετικά φτωχή σε συμμετοχή εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης να εκτοξεύονται απειλές  από διοικητικούς παράγοντες  του υπουργείου Παιδείας για τα Πειραματικά σχολεία  που δεν συμμετέχουν στην αυτοαξιολόγηση και  να ασκείται ψυχολογική πίεση στους εκπαιδευτικούς των σχολείων αυτών,  για να συμμετάσχουν σε τέτοιες  μονόπλευρες προσεγγίσεις της μαθησιακής και διδακτικής διαδικασίας.
Σχόλια: 5   Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...
  •  @ date here
    the comment here...
    Αξιολόγηση: 
  • Θαλασσόλυκος @ 30.05.2010 20:58
    AAAAAARGHHHH!!!! Head explodes!!!!
    Kαλά θα δούμε τι θα γίνει αν θέλεις τόσο πολύ. Μπορείς να κάνεις πέντε ρινοπλύσεις με αλατόνερο και μετά να μου στείλεις και εσύ κάποιο email σου σε μήνυμα?
  • LILALO @ 30.05.2010 20:51
    kalhspera thalaso! tha borouses na me vohthiseis ..please )))) kai emena?? asxeth poly..alla to palevo..
  • Θαλασσόλυκος @ 30.05.2010 20:34
    LOL, αν και αστειεύτηκα, δώσε μου email και θα σου στείλω τουλάχιστον το κείμενο και μπορεί και κάποιες εικόνες ZAZAZU!!! Θα πάρει μερικές ημέρες βέβαια. Δε θα βγάλεις πάντως άκρη γιατί δεν είμαι αστρολόγος. Συναστρία μπορείς να κάνεις και μόνη σου εδώ δίνοντας στην αντίστοιχη περιοχή 1ο ζωδιο Παρθένο και 20 Ζυγο.
     
    Αλλα άμα επιμένεις στο εξιδεικευμένο να στο παρέχω, με όλους τους κινδύνους που έχει αυτό.
  • ZAZAZU @ 30.05.2010 19:52
    Τα δικά μου στοιχεία είναι  17/09/61  22:00 και του συντρόφου μου είναι 01/10/66 μεταξύ 14: 00 με 15:00.
  • Θαλασσόλυκος @ 30.05.2010 18:29
    Βεβαίως και μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ

έχουν γενέθλια 245 μέλη.

γιορτάζουν οι: Δήμος, Δημοσθένης, Ηρακλής, Μιλτιάδης, Όμηρος, Πολύβιος, Σοφοκλής, Θεμιστοκλής

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • If You Really Love Nothing
    Lucifer21 @ 06.09.2023
  • 365 Days
    Lucifer21 @ 29.08.2023
  • Γυρνα
    Lucifer21 @ 10.08.2023
  • ΑΝΔΡΑΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    Bubble21 @ 08.08.2023
  • Never say never
    vanastasaki @ 25.07.2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Βαρέθηκε ο ανθρώπος. Και εγώ θα σε βαριόμουν από οτί κατάλαβα είσαι από τις ξενέρωτες που ψάχνουν απλά για "σύζυγο". Η κλάσσικη ελλήνιδα που καθέται σαν κρέας και περίμενει να τα κάνουν και ολά οι άντρες για αυτήν και φυσίκα να σου τα φέρουν και ολά έτοιμα στο πίατο σου διότι νομίζεις οτι είσαι κάτι σαν βασίλισσα. Ο ανδράς ΔΕΝ οφείλει να είναι ο κυνηγος και να τρέχει να παρακαλάει και η γυναίκα απλά ο αποδέκτης αυτα τα παράμυθια που σου λένε τα διάφορα φεμινιστοειδη κάλυτερα να τα ξεχάσεις. Ο ανθρώπος από ότι κατάλαβα ήθέλε πάθος και κάλο σεξ προφανώς εσυ εισαι κάτω του μέτριου και στα δυο και μάλλον έψαχνες και για αρραβωνιαστικό-σύζυγο οπότε ξενέρωσε και σου λεεί καλύτερα να την ξεφορτωθώ πριν μου τα ζαλίσει και με γάμους και βρέφη.
    ManosTS @ 29.01.2025
  • marianlei @ 09.12.2024
  • Για να δούμε,θα γίνει κάτι συνταρακτικό; Αναμένουμε..
    crazygirl25 @ 03.09.2024
  • AndreasZeppos @ 01.07.2024
  • Αν και η παραπάνω πρόβλεψη δεν με εκφράζει τόσο, αναρωτιέμαι όμως γιατί αυτό το site, δεν είναι πλέον τόσο ενεργό όσο ήταν στο παρελθόν, αλλά το περιεχόμενο ανανεώνεται.
    Michalis @ 28.02.2024
  • Stardome* @ 21.10.2017
    May the stars shine upon you all
  • Stardome* @ 13.10.2017
    Αγαπητή Irini,  δυστυχώς, οι προβλέψεις δεν μπορούν να ανταποκρίνονται ακριβώς σε όλους τους ανθρώπους. Είναι ...
  • Stardome* @ 05.10.2017
    Δυστυχώς, οι προβλέψεις δεν μπορούν να ανταποκρίνονται ακριβώς σε όλους τους ανθρώπους. Είναι όμως μία βάση ή ...
  • Stardome* @ 28.09.2017
    Αγαπητή Irini,δυστυχώς, οι προβλέψεις δεν μπορούν να ανταποκρίνονται ακριβώς σε όλους τους ανθρώπους. Είναι όμως ...
  • Starhicker @ 10.03.2015
    Διόρθωση, στον 8ο οίκο σας είναι παιδιά, ξέρετε, κάτι ο ψόφος που δεν ανάβουνε καλοριφέρ και κυνηγάμε μπεκάτσες ...