Κάθε 20 χρόνια γίνεται σύνοδος Κρόνου – Δία και σηματοδοτείται μία νέα αρχή πολιτιστικής, πολιτικής και οικονομικής εποχής.
Αυτές οι σύνοδοι θεωρούνται κυριολεκτικά «χαράξεις» στις εποχές μας για την κοσμική αστρολογία και ονομάζονται «Μεγάλες Σύνοδοι» .
Οι ηγέτες του κόσμου που εκλέγονται , επικρατούν και στιγματίζουν με έργα τους κατά τη διάρκεια του κάθε κύκλου έχουν όψεις ακριβείας στη «συναστρία» μεταξύ των radix τους και του κοσμικού ωροσκοπίου κατά την πραγματοποίηση αυτής της συνόδου.
Η 23η μοίρα του Ταύρου είναι η μοίρα στην οποία έγινε η σύνοδος Κρόνου – Δία το Μάιο του 2000.
Η σύνοδος αυτήν ήταν η τελευταία που πραγματοποιήθηκε σε ζώδιο της Γης και έκλεισε έτσι ένας κύκλος 800 ετών.
Οι δύο αυτοί πλανήτες είναι γνωστοί ως οι Μεγάλοι Χρονοκράτορες, οι φύλακες του Χρόνου κατά τους αρχαίους αστρολόγους.
Ως και το 1781 που ανακαλύφτηκε ο Ουρανός ήταν για αιώνες οι πλέον απομακρυσμένοι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Οι σύνοδοι Κρόνου και Δία γίνονται κάθε 20 χρόνια.
Για 200 χρόνια οι σύνοδοί τους πραγματοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο.
Χρειάζεται ένας κύκλος 800 ετών για να επιστρέψουν οι σύνοδοι στο ίδιο στοιχείο.
Ο κύκλος των συνόδων στο στοιχείο της Γης άρχισε το 1802( στην Παρθένο)
Το 1821 έγινε η τελευταία σύνοδος σε ζώδιο της Φωτιάς (στον Κριό ) και έκτοτε, και ως το 2000, γίνεται σε ζώδιο της Γης με εξαίρεση το 1981 όταν έγινε σε ζώδιο του Αέρα ( στο Ζυγό ).
Ακολουθώντας τους μεγάλους κύκλους των συνόδων αυτών των δύο χρονοκρατόρων, στα τέσσερα στοιχεία διαπιστώνουμε τις αλλαγές και τις «στροφές» που πραγματοποιούνται και που οδηγούν εξελίξεις και τάσεις να κυριαρχούν στην παγκόσμια φυσιογνωμία σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικά, τεχνολογίας, πολιτικής κ.α.
Το 1981, τη χρονιά εισαγωγής στον επόμενο κύκλο του Αέρα, και για τα επόμενα 20 χρόνια παρακολουθήσαμε την ιλιγγιώδη ανάπτυξη των υπολογιστών, του διαδικτύου, της επικοινωνίας , την ραγδαία εισβολή της σύγχρονης ψηφιακής εποχής στη ζωή μας και σε όλες μας τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Από το 2000, την τελευταία χρονιά της συνόδου σε ζώδιο της Γης και ως σήμερα διαπιστώνουμε τις συσχετίσεις ενός κόσμου αλληλεξαρτώμενου από οικονομικές ισορροπίες και συμφέροντα, βλέπουμε τα χρέη, την οικονομία, την απληστία, τα θέματα των διάφορων πλουτοπαραγωγικών πηγών και της παραγωγής να αναφύονται έντονα και να χαρακτηρίζουν τις πολιτικές επιλογές με όλες τις επιπτώσεις στις κοινωνίες μας.
Δεν είναι δύσκολο να θυμηθούμε τα δικά μας καθώς ,
- 3 Μαΐου 2000: Η Κομισιόν προτείνει την Ελλάδα ως το 12ο μέλος της Ευρωζώνης.
- 19 - 20 Ιουνίου 2000: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που πραγματοποιείται στη Σάντα Μαρία ντα Φέιρα της Πορτογαλίας, εγκρίνει την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
Από το 1802 και ως σήμερα, ο κεντρικός άξονας είναι η ύλη.
- Παγκόσμιοι πόλεμοι, οικονομικό κραχ, καταστροφές περιοχών της Γης και αλλαγές του χάρτη ( Βαλκανικοί πόλεμοι, Μικρασιατική Καταστροφή , πρόσφυγες ) όσο αφορά την περιοχή μας, πτωχεύσεις ( και πάλι εμείς είχαμε πτωχεύσει) ανάπτυξη βασισμένη στην υλική ( από το 1960 και μετά ) αγώνας για την εδραίωση των βασικών υλικών αγαθών, κορύφωση προβλημάτων υλικών αγαθών ( θέματα του τρίτου κόσμου).
- Οικονομικές συνενώσεις με κυριότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Οι Επιστήμες είναι επικεντρωμένες σε ανακαλύψεις για βελτίωση και ανακούφιση της υλικής καθημερινής διαβίωσης, καταπολέμηση ασθενειών, ανέσεις κάθε είδους κλπ.
- Χρηματιστήριο, Τράπεζες, Αγορές, συναλλαγματική παγκόσμια πολιτική και τόσα άλλα που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ό,τι στιγματίζει αυτή την περίοδο.
Από την επόμενη σύνοδο, στα τέλη του 2020 στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου και στο νέο κύκλο των 200 ετών σε ζώδια του Αέρα ενδεχομένως, τα υλικά μας επιτεύγματα στην τεχνολογία, την ψηφιακή κοινωνία κλπ να μας εμπνεύσουν και βοηθήσουν να συλλάβουμε και να αναπτύξουμε νέες ιδέες και σχέδια.
Γυρίζοντας πίσω, στην τελευταία εποχή του Αέρα που ήταν 800 χρόνια πριν, το 1300, μπορούμε να δούμε πως στην εποχή αυτήν άρχισε η άνθηση διαφόρων σχολών και πανεπιστημίων, άρχισαν να γίνονται συστηματικές μελέτες και μεταφράσεις αρχαίων συγγραφέων και γενικότερα, ο κόσμος άρχισε να γίνεται περισσότερο ενημερωμένος και καλλιεργημένος.
Το τέλος του Μεσαίωνα σήμανε «επίσημα» στα 1492, με την ανακάλυψη της Αμερικής.
Καθώς όλα αλληλεπιδρούν και συσχετίζονται, καμιά εποχή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με σαφήνεια.
Πολλές φορές , για αρκετούς 20ετείς «μικρούς κύκλους» γίνονται ζυμώσεις που οδηγούν προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση τις εξελίξεις πριν δούμε το χαρακτηριστικό προφίλ της κάθε εποχής.
.
(Προσπαθώντας να βρω λίγη αισιοδοξία λίγο πριν το πρώτο τέλειο τετράγωνο Πλούτωνα Ουρανού που θα κάνει αυτό το καλοκαίρι, θερμότερο από κάθε άλλο )
sign: ./J, Η sexy γραμματέας του Ουρανού
ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ
ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ