λοιπον ειναι μια πολυ λεπτη πιτα (πολυυυυυυυυυ λεπτη ) που στην πολη την ψηνουν επιτοπου σε ξυλοφουρνους και εχει πανω κιμα καβουρδισμενο και με πολλα μπαχαρικα αλλα στεγνο οχι λαδιλες και τετοια και ψηνεται ολο αυτο μαζι και μετα προσθετει κανεις μαιντανο ντοματα κρεμυδι λεμονι κατα βουληση - εγω χωρις κρεμυδι και λεμονι - το παιρνει και φευγει....
ειναι ελαφρυ και θεσπεσιο κατα την γνωμη μου
Στην ελλαδα το φτιαχνουν σε καποιες ταβερνες σε παραλαγη τηγανι - λαδιλα καμια σχεση ..
Στα ελληνικα η μεταφραση εναι πιο βαρβαρη με το τζουν απο οτι στα τουρκικα ακουγεται το c ετσι οπως το προφερουν .
Αν εισαι κρεατοφαγος στο συστηνω ανεπιφυλακτα
A, σα να λεμε μια παραλαγή ντονερ, κατι τέτοιο? Ωραίο ακούγεται. είμαι κρεατοφάγος, ναι, αν και το σκέφτομαι να το κόψω.
Μιλαμε πήγα σπίτι και σαβούριασα απο την πείνα, μου άνοιξε η ορεξη, LOL!
Και το καιμάκι μου άρεσε, σλουρπ!
Το σκέφτηκα οτι για κάποιο τέτοιο λόγο το επέλεξες το nick σου lah!
συνταγη: αν δεν ξερεις να φτιαχνεις ψωμι,παρε ετοιμο ζυμαρι. κοψε ενα κομματι και - ενω εχεις ανακατεψει μαζι κιμα ωμο,κρεμμυδι,πιπερια πρασινη,μαιντανο,ψιλοκομμενη ντοματα,λιγο πελτε,αλατι και μπουκοβο(μπαχαρικο.βαλε λιγο ειναι βαρυ,αλλιως βαλε πιπερι), ψιλοκομμενα ολα, αρχιζεις να ανοιγεις με το χερι σου λιγο λιγο τη ζυμη.προσθετεις επανω τη γεμιση και εξακολουθεις να ανοιγεις την "πιτα" σου μαζι με την γεμιση έτσι ωστε να μην ξεκολλησει ο κιμας μετα το ψησιμο!
μολις τελειωσεις, σταζεις 2 σταγονες λαδι επανω στη γεμιση ή βουτυρακι αλλα λίγο!
λαδωνεις ελαφρια ΕΛΑΦΡΙΑ τονιζω ενα ταψι και το βαζεις να ψηθει στο φουρνο στους 200 βαθμους ίσως και πααπανω (θα το δεις) για κανα 20'-30'.τοποθετησε το ταψακι στον πατο του φουρνου,οχι στη σχαρα!
καλη ορεξη!!!!
αν εχεις αποριες για τις δοσολογιες...χτυπα να στις πω!
Καλά δεν έχεις άδικο. Vers κράτα μερικά για αύριο...
Πρέπει να την κοπανήσω για να κάνω δουλειές επείγουσες που όλο αφήνω, πανάθεμα με...
Καλή σας νύχτα!
Λαχματζουν(Φαγητο)
λοιπον ειναι μια πολυ λεπτη πιτα (πολυυυυυυυυυ λεπτη ) που στην πολη την ψηνουν επιτοπου σε ξυλοφουρνους και εχει πανω κιμα καβουρδισμενο και με πολλα μπαχαρικα αλλα στεγνο οχι λαδιλες και τετοια και ψηνεται ολο αυτο μαζι και μετα προσθετει κανεις μαιντανο ντοματα κρεμυδι λεμονι κατα βουληση - εγω χωρις κρεμυδι και λεμονι - το παιρνει και φευγει....
ειναι ελαφρυ και θεσπεσιο κατα την γνωμη μου
Στην ελλαδα το φτιαχνουν σε καποιες ταβερνες σε παραλαγη τηγανι - λαδιλα καμια σχεση ..
Στα ελληνικα η μεταφραση εναι πιο βαρβαρη με το τζουν απο οτι στα τουρκικα ακουγεται το c ετσι οπως το προφερουν .
Αν εισαι κρεατοφαγος στο συστηνω ανεπιφυλακτα
Μιλαμε πήγα σπίτι και σαβούριασα απο την πείνα, μου άνοιξε η ορεξη, LOL!
Και το καιμάκι μου άρεσε, σλουρπ!
Το σκέφτηκα οτι για κάποιο τέτοιο λόγο το επέλεξες το nick σου lah!
μολις τελειωσεις, σταζεις 2 σταγονες λαδι επανω στη γεμιση ή βουτυρακι αλλα λίγο!
λαδωνεις ελαφρια ΕΛΑΦΡΙΑ τονιζω ενα ταψι και το βαζεις να ψηθει στο φουρνο στους 200 βαθμους ίσως και πααπανω (θα το δεις) για κανα 20'-30'.τοποθετησε το ταψακι στον πατο του φουρνου,οχι στη σχαρα!
καλη ορεξη!!!!
αν εχεις αποριες για τις δοσολογιες...χτυπα να στις πω!
παστουρμα ειναι ...
ρε συ κιμας και παστουρμας - πολυ βαρυ δεν θα πεσει ?
Πειράζει να είναι μισα-μισα?
Μ'αρεσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα...
βεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεερς ελπιζω να εισαι στο φως ή να ζυμωνεις
Πρέπει να την κοπανήσω για να κάνω δουλειές επείγουσες που όλο αφήνω, πανάθεμα με...
Καλή σας νύχτα!