Animodar - method of Rectification
Η μέθοδος αυτή έχει σαν στόχο να διορθώσει την ακμή (τις μοίρες) του γενέθλιου ωροσκόπου. Μπορούμε να την εφαρμόσουμε από τη στιγμή που γνωρίζουμε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο ωροσκόπος. Ήδη είναι γνωστή από το έργο του Πτολεμαίου και έχει γίνει λεπτομερής ανάλυσή της σε κλασσικά έργα όπως του Antonius de Montulmo και στο Christian Astrology του William Lilly.
Η μέθοδος αυτή βασίζεται στον υπολογισμό των μοιρών της ποηγηθείσας συζυγίας (νέα σελήνη ή πανσέληνος).
Αν ο χάρτης είναι στο γέμισμα της σελήνης, κοιτάζουμε τον χάρτη της προηγούμενης νέας σελήνης (ακριβώς τη στιγμή που η σελήνη βρισκόταν σε σύνοδο με τον ήλιο δηλαδή) ---μπορείτε να το βρείτε και από εδω, απλώς προσαρμόστε την ώρα http://stardate.org/nightsky/moon ----. Από τον χάρτη της νέας σελήνης βρίσκουμε τον πιο ισχυρό πλανήτη με βάση τις θεμελιώδεις δυνάμεις στη μοίρα της σελήνης. Αν δηλαδή η σελήνη είναι στην 3 του σκορπιού, ο πλανήτης που ψάχνουμε είναι ο άρης.
Αντιστοίχως, αν ο χάρτης είναι στο άδειασμα της σελήνης, έχει δηλαδή προηγηθεί πανσέληνος, φτιάχνουμε το χάρτη της πανσελήνου, τη στιγμή που τα φώτα βρίσκονταν σε ακριβή αντίθεση. Τώρα και πάλι ψάχνουμε ποιος πλανήτης είναι πιο ισχυρός με βάση τις θεμελιώδεις δυνάμεις στη μοίρα που βρίσκεται η σελήνη.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Lilly, αφού έχουμε προσδιορίσει τον πλανήτη, κοιτάζουμε αν αυτός ο πλανήτης στον χάρτη μας βρίσκεται πιο κοντά στον ωροσκόπο ή στο μεσουράνημα (τη γενέθλια θέση του κοιτάζουμε, όχι αυτή που είχε στον χάρτη που φτιάξαμε).
Αν βρίσκεται πιο κοντά στον ωροσκόπο, αλλάζουμε τις μοίρες του ωροσκόπου στις μοίρες του αυτού του γενέθλιου πλανήτη μας. για ωροσκόπο ταύρο για παράδειγμα και άρη στην 17 του κριού πάμε την ακμή του ωροσκόπου στη 17 του ταύρου.
Αν βρίσκεται πιο κοντά στο μεσουράνημα, τότε αλλάζουμε τη θέση του μεσουρανημα-τος στις μοίρες του γενέθλιου πλανήτη και έπειτα προσαρμόζουμε και τον ωροσκόπο.
***ο Γαλιλαίος αντί να κοιτάζει την απόσταση του πλανήτη απο ωροσκόπο και μεσουράνημα, κοίταζε την απόσταση από τους άξονες Αsc/Desc και ΜC/IC.
σκόρπιες πηγές, αλλά κυρίως από το skyscript.co.uk
πίνακας Πτολεμαίου για τις θεμελιώδεις δυνάμεις http://www.stardome.gr/library/c173,%CE%9C%CE%B9%CE%B1_%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B7_%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%A9%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1_%CE%91%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF.html
ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ
ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ