παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Πλούτωνας - Ο φάρος στο σκοτάδι.
Όπως κάθε αργός πλανήτης έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Αστρονομικά έχει χαρακτηριστεί ως «νάνος» και ανήκει πλέον στην ίδια κατηγορία με την Δήμητρα, την Έριδα και μερικά ακόμη ουράνια σώματα που κινούνται έξω από την τροχιά του.

Στην αστρολογική κλίμακα αξιολόγησης είναι όμως δυσανάλογα λειτουργικός σε σχέση με το μέγεθος του και επειδή έχει μια ουσιαστική σχέση με την σεξουαλικότητα του ταιριάζει γάντι το γνωστό «μικρός στο μάτι, μεγάλος στο ...κρεβάτι»!

Όπως κάθε αργός πλανήτης έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και η ενέργεια του είναι δύσκολο να «χωρέσει» στα στενά πλαίσια της καθημερινής ζωής. Ο Πλούτωνας θέλει χώρο για να «αναπνεύσει», εκδηλώνοντας έτσι τις πιο δημιουργικές του πλευρές. Η Οικονομία και η Έρευνα σε όλους τους τομείς είναι τα δύο δυνατά του «χαρτιά».

Η φύση του είναι απόλυτη και δεν βολεύεται με ημίμετρα. Γι’ αυτό και η θέση του στα ωροσκόπια συνδυάζεται με απόλυτες καταστάσεις, οι οποίες πρακτικά στοχεύουν στο να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτα από όλα αυτά που κτίζει το «αυθάδες» Εγώ μας δεν έχει νόημα αν δεν είμαστε συντονισμένοι με την κοσμική παλίρροια.

Ο Πλούτωνας, έχει συγκριτικά μια πολύ πιο στενή σχέση με αυτό που ονομάζουμε «μοιραίο», ωστόσο δεν παύει να συμμετέχει κι αυτός στην εξέλιξη της συνειδητότητάς μας, με τον δικό του φυσικά τρόπο.

Η μεταμόρφωση είναι πάντα το ζητούμενο για τον Πλούτωνα. Μια μεταμόρφωση που συνήθως συντελείται σταδιακά, νοείται ως εσωτερική και δεν συνδέεται απαραίτητα με γεγονότα.

Η μεταμορφωτική δύναμη του πλανήτη φαίνεται, όταν κάποια στιγμή σταθούμε και αναλογιστούμε την πορεία μιας ζωής που ξεκίνησε αθώα και κατέληξε βαθιά ενσυνείδητη, ιδιαίτερα στο κομμάτι που έχει να κάνει με τη στάση μας απέναντι στην «σκιερή» μας πλευρά και στο πως αυτή αποτυπώνεται τόσο στην εσωτερική όσο και την εξωτερική πραγματικότητα.

Η «Ολοκλήρωση της Προσωπικότητας», όπως την περιέγραψε ο Κ. Γιουγκ στο ομότιτλο βιβλίο του δεν πραγματοποιείται ποτέ, αν δεν συμφιλιωθούμε με τα «τέρατα» που έχουμε φυλακισμένα στο ψυχικό μας ντουλάπι, κληρονομιά των εμπειριών μας αλλά και της ψυχικής εξέλιξης μας σε άλλους χωροχρόνους.

Το πρώτο βήμα της συμφιλίωσης είναι η επικοινωνία μαζί τους, για την οποία βασικός αρμόδιος είναι ο Πλούτωνας. Αυτός κάνει τις επαφές, αυτός μας δίνει την εικόνα. Και συχνά ο μεσολαβητικός ρόλος του παρεξηγείται, αφού ταυτίζουμε τον διαπραγματευτή με τα τέρατα. Κάτι εντελώς άδικο θα έλεγε κανείς, αφού στην πραγματικότητα ο Πλούτωνας ενσωματωμένος στο είναι μας, μοιάζει περισσότερο με το φάρο που επισημαίνει τα βράχια στους ναυτικούς, παρά με τα ίδια τα βράχια.

Ο Πλούτωνας δεν χαϊδεύει αυτιά. Στοχεύει στην επαφή μας με τον πυρήνα της ύπαρξης μας και την διερεύνηση των νημάτων που την συνδέουν με τις συμπαντικές αλήθειες. Του φωτός και του σκότους, σε όλα τα επίπεδα, του βασικού δίπολου που διέπει την ύπαρξη μας και το συναντάμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Χωρίς αυτόν η ύπαρξη μας είναι ορφανή από την συμπαντική ουσία.

Η δράση του μπορεί να παρομοιαστεί το ίδιο καλά με μια φωτισμένη νύχτα και μια σκιασμένη μέρα, γιατί και στις δύο φυσικές πραγματικότητες παρεμβαίνει αναδεικνύοντας τον ...υπαρξιακό φόβο τους! Στην ημέρα επισείει τις σκιές, ενώ αντίστοιχα «αμφισβητεί» την βεβαιότητα της νύχτας με την λάμψη του.

Στην θέση της ημέρας και της νύχτας είμαστε κι εμείς. Μπορεί λοιπόν να μας εισάγει είτε σε έναν πιο φωτεινό, είτε σε έναν πιο σκοτεινό κόσμο, ταράζοντας σε κάθε περίπτωση την άγνοια και την πεποίθηση μας ότι είμαστε μόνον αυτό που νομίζουμε.

Κι αν στον χάρτη μας είναι δυνατός αλλά εμείς επιμένουμε να υποδυόμαστε τους ανυποψίαστους και τους μακάριους, τότε δεν του μένει άλλη επιλογή από το να μας τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια, μήπως και πάρουμε επιτέλους το μήνυμα.

Από αυτήν την άποψη, ο Πλούτωνας δεν είναι παρά ένα ακόμη κοσμικό «εργαλείο» και είμαστε εμείς που ορίζουμε την δράση του σε έναν μεγάλο βαθμό. Δεν είναι ο Πλούτωνας που καταστρέφει τελικά αλλά η περιορισμένη συνείδηση μας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Ψυχολογική Αστρολογία. Και ο τρόπος αντίδρασης μας στα όσα φέρνει ο Πλούτωνας, προδιαγράφει το τι θα φέρει την επόμενη φορά που στο κοσμικό ρολόι θα σημάνει η ώρα του.

Ο ενεργός Πλούτωνας

Είναι ο πλανήτης του μηδενισμού και της αναγέννησης. Φέρνει στη ζωή μας το «απόλυτο» με σκοπό να απελευθερωθούμε από τις εξαρτήσεις του παρελθόντος και να αναβαπτιστούμε με ένα νέο ξεκίνημα.

Οι «Πλουτώνιοι» τύποι ανθρώπων είναι ιδανικοί στο να ξεκινούν από το μηδέν. Πολλές φορές όμως για να το πετύχουν ...φθάνουν πρώτα σε αυτό.

Διακρίνονται ακόμη για την ικανότητα τους να ψυχολογούν τους άλλους και να μην αποκαλύπτουν σχεδόν ποτέ τις πραγματικές τους προθέσεις.

Και ως «Πλουτώνιοι» δεν ορίζονται μόνον οι Σκορπιοί αλλά και όσοι έχουν τον πλανήτη σε δεσπόζουσα θέση στον γενέθλιο χάρτη τους (σε γωνιακό οίκο ή σε έντονες όψεις με τους προσωπικούς δείκτες).

Φυσικά υπάρχει πάντα και η εκδοχή της προβολής των ιδιοτήτων του σε πρόσωπα και καταστάσεις. Εδώ πρακτικά έχουμε να κάνουμε με μια -συχνά δικαιολογημένη-απόπειρα «άρνησης» να ενσωματώσουμε την ενέργεια του πλανήτη στο ψυχικό μας οικοσύστημα κι έτσι αναπόφευκτα αυτή εμφανίζεται ως εξωτερικό σύμπτωμα.

Για παράδειγμα, ένα τετράγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Πλούτωνα, μπορεί να εκδηλωθεί σαν παθολογική ζήλεια και εμμονικό σύνδρομο είτε στο ίδιο το άτομο, είτε στον σύντροφο του.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η περίφημη Πλουτώνια συναλλαγή με πρόσωπα και καταστάσεις της νύχτας ή του κοινωνικού περιθωρίου, όπως επίσης -στον αντίποδα- και με «μύστες» ή ομάδες που καλλιεργούν την μυστικιστική σχέση του ανθρώπου με το σύμπαν και τον Δημιουργό.

Η απόλυτη δύναμη...

Στην «καλή» του εκδοχή ο Πλούτωνας είναι πολυτιμότερος και από τον πιο αποτελεσματικό Δία. Μπορεί να παρέχει τα πάντα, τόσο σε υλικά αγαθά, όσο και σε ψυχική δύναμη η αντοχή.

Η «ειδικότητα» του είναι να μας εφοδιάζει με αυτά που χάνουν οι άλλοι. Κατά κάποιο τρόπο πρόκειται για μια «μοιραία» υποστήριξη αλλά δεν αποκλείεται όλα αυτά να είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών του ίδιου του ατόμου. Γι' αυτό τον συναντάμε ενδυναμωμένο στα ωροσκόπια όλων εκείνων που διαθέτουν δύναμη και εξουσία για το καλύτερο η το ...χειρότερο.

...και η καταστροφή

Βέβαια, στη δυσαρμονική του εκδοχή, όσο «αγνές» κι αν είναι οι προθέσεις του, οι παρεμβάσεις του συχνά δημιουργούν αβάσταχτο πόνο, επειδή ακριβώς απευθύνεται στον πυρήνα της ύπαρξης μας.

Η όποια Πλουτώνια απώλεια -είτε σαν γεγονός, είτε σαν αίσθηση- συμβαίνει εκεί που μας «καίει».

Και βέβαια για να βιωθούν όλες οι απώλειες σε έμψυχο η άψυχο «υλικό», είναι αναγκαία μια βασική προϋπόθεση: Το ίδιο το άτομο δεν παθαίνει σχεδόν τίποτα αλλά από όπου περνά, μένει το απόλυτο ...τίποτα.

Ο Πλούτωνας στην ηθική του διάσταση είναι φορέας του απόλυτου «καλού» αλλά και του «κακού». Η εμπλοκή του σε «σκοτεινές» υποθέσεις είναι δεδομένη. Είτε αυτές εκπορεύονται από το ίδιο το άτομο, είτε συμβαίνουν σε βάρος του.

Ο μόνος πλανήτης που μπορεί να τον «αντιμετωπίσει» αποτελεσματικά και να εξουδετερώσει μεγάλο μέρος από τις βλαπτικές του επιδράσεις είναι κάτω από προϋποθέσεις ο Ποσειδώνας, (ίσως και η Έρις). Τους άλλους πρακτικά, τους κάνει ...ότι θέλει.

Οι λέξεις κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του είναι:

Αλλαγή (ριζική), απόλυτο, αναγέννηση, θάνατος, μοίρα, σκοτάδι, νύχτα, άγνωστο, κόλαση, τρόμος, φοβίες, καταστροφή, αυτοκαταστροφή, έρευνα, αναδημιουργία, παράδεισος, μυστήριο, ταύτιση, εξουσία, ενέργεια (πυρηνική), οργόνη, άβυσσος, ασυνείδητο (συλλογικό), κληρονομικότητα, κληρονομιές, ασφάλειες, έγκλημα, εξιχνίαση, μαγεία, αποκρυφισμός, μούμια, στάχτη, ηφαίστειο, υπόγειος, κρυφός

πηγη: http://www.astrology.gr/Genethlia-astrologia/item/12320-Ploytwnas-O-faros-sto-skotadi

Σχόλια: 15   Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...
  •  @ date here
    the comment here...
    Αξιολόγηση: 
  • kalli1967 @ 25.09.2012 02:27
    ehw pantreftei karkino pou stin arhi itan trellos k ipervolika ziliaris k molis ton panteftika meta apo 6 hronia me keratwse k meta apeilouse oti tha aftoktonisei ean ton afisw!ti na pw?alloprosalloi!!
  • Tibette @ 08.07.2012 15:38
    lilith888 de ksefygame katholou! apla ksekinisane ta koritsia kati kai egw eipa tin apopsi mou afto einai olo.. eipame den einai oloi idioi....
  • lilith888 @ 08.07.2012 02:23
    koritsia!!ksefigate apo to thema!!!tibette exw akrivws idia empeiria me fili udroxooina..(xwris logia).. agapite panthira...oti se fwtisei o Theos..deikse oti esi tha eisai to limani ts.oti dn tha tn apogoitefseis k kiriws!oti dn tha ts prokaleseis pono!(an k dn vazw k to xeri m stn fwtia gt goustaroume k ligo drama..alla panta na kataligei sto zisame emeis kala klp klp)na eisai o eautos s,..mn ntrapeis na dikseis tn euaisthisia s!k prosgkise tn me xioumor panw ap'ola!
  • Tibette @ 01.07.2012 13:03
    akraies symperifores.. den exw tetoio akomi toulaxiston haha mallon se psyxakia epeses pali kala pou glytwses!!!!e ok den eimaste oloi idioi!!! na sai kala!
  • Tibette @ 01.07.2012 13:02
    oxi prostheou... kai i dikia sou einai sevasti... eseis to genikeysate protes kai etsi apantisa eseis krinate prwtes kai meta ekrina! pantws sigoura den einai oloi idioi.. egw proti to eipa afto!
  • aquairina @ 01.07.2012 13:01
    και μιας κι έθεσες το θέμα κολλητή κι εμένα για πολλά χρόνια η κολλητή μου ήταν μια καβουρίνα  να το πούμε ή ωραία της τάξης και της παρέας... είχε όλα τα αγόρια στα πόδια της να την παρακαλάνε, τα χε ταυτόχρονα με 5-6 και τους δούλευε όλους ψιλό γαζί... δε θα λέγα βέβαια ότι ατό είναι τυπική συμπεριφορά καρκίνου αλλά τεσπα..
     
    παρόλα αυτά όποιο αγόρι έδειχνε κάποιο ενδιαφέρον για μένα του την έπεφτε με τη μια, χωρίς επιτυχία βέβαια και μόλις άφηνα κάποιον αμέσως έτρεχε να τον πιάσει χαχαχα πολύ πλάκα μέχρι και τον προηγούμενο αν είναι δυνατόν!!! εγώ ενώ τα γνώριζα όλα αυτά πάντα τη συγχωρούσα ... πες το βλακεία μου αλλά ως βλαμμένη υδροχόος δε βάζω τίποτα παραπάνω από τη φιλία! 
    αυτά τα ολίγα καλή σου Κυριακή επίσης!
      
     
  • aquairina @ 01.07.2012 12:51
    εγώ δε σε έκρινα και καλό θα ήταν να μην το κάνεις κι εσύ. 
     
    αν έκανα ή δεν έκανα το βίο αβίωτο σε καρκίνο, άστο να το κρίνει καλύτερα ο ίδιος που μετά από 10τόσα χρόνια με πήρε τηλέφωνο να μου ζητήσει συγνώμη για όλα όσα μου είχε κάνει...μερικά μόνο να σου παραθέσω γιατί τα περισσότερα είναι και πολύ προσωπικά... απειλές τηλεφωνικές και γραπτές, απόπειρες αυτοκτονίας πραγματικές και ατελείωτα ψέμματα που φυσικά τα καταλάβαινα και γινόταν χαμός και πολλά πολλά ακόμα. 
    δε γενικεύω ότι αυτή η ακραία συμπεριφορά αντιπροσωπεύει όλους τους καρκίνους γιατί έχω πολλούς στη ζωή μου κι ο πατέρας μου είναι ... το ίδιο φαντάζομαι ότι θα συμβαίνει και με τους υδροχόους που γνώρισες.
    δε προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη, αυτό δε γίνεται κι άλλωστε ήδη σου είπα ότι είναι σεβαστή, απλά να μην είσαι τόσο απόλυτη/τος στις θέσεις σου.   
  • Tibette @ 01.07.2012 12:48
    a kai kati asteio pou thymithika gia afti ti prwin kolliti mou... polles fores imoun eksw moni mou afou eixame milisei sto tilefwno kai mou elege oti den tha vgei alla tha katsei spiti... e kai vgika moni....kai ti vlepw mprosta mou??? afti me alli fili tis na psonizoun.. kai den egine mia fora.. kai den eftane afto otan ti rwtisa mou eipe oti mallon paragnwrisa kai den itan afti hahahaha entwmetaksy... 2 metra mprosta mou itan.. afta einai ta psemata twn ydroxoon aqurina .... poli varia.. oxi san twn karkinwn ta athwa!kali kyriaki na exeis
  • Tibette @ 01.07.2012 12:39
    Alla ok aquarina.. den einai ola ta daxtyla idia.. as mi genikevoume kalitera. einai pio dikaio etsi.. emena prosopika de mou aresoun ta psemata kai poso mallon olou tou kosmou... kai giafto apantisa.. an psakseis olo to site... den exw apantisei oute se 1 comment. alla tin adikia de ti mporo.. mistika leme gia to kalo aftou pou agapame.. kai psemata mono gia kalo pou meta vevaiws ta apokalyptoume apo monoi mas... an einai kako afto tote egw eimai egklimatias giati prospathw na kratisw anthropous pou pragmatika me agapane.. eixa mia koliti ydroxoo.. synantithikame meta apo 3 xronia pou xathikame giati vrike gkomeno kai paratise emena pou imoun panta dipla tis... otan omos ksana vrethikame mou zitise na ksanakanoume parea (afou tin eixe paratisei o gkomenos) megali axaristia.. omos tin evala sti thesi tis.. kai den to metaniwsa stigmi.. otan ksanasynatithikame.. parakalage kai de zitise oute sygnwmi i axaristi.. legontas oti EGW xathika enw otan protovrike ton gkomeno.. tis eixa steilei sms opote thelei na vgoume gia kafe... de pire POTE e... giafto sou lew mi ta skalizeis giati vromane! na sai kala pantws!
  • Tibette @ 01.07.2012 12:30
    a diliadi pseftia paei me to zodio??? tote mou les oti mono oi karkinoi lene psemata kai eseis eiste panagites?? eleos mi to genikevetai to thema.. parte to alliws paidia! gia skepsou kalitera mipos ekanes ton vio aviwto se enan karkino tote sygnwmi alla kalla sou ekane.. ta karkinakia de peirazoun kanena an kapoios prwta tous kripsei simantika pragmata me skopo na ta kanei mpaxalo i lene psemata mprosta sti mouri tous ypotimwntas tin noitikotita tous.. to exoun afto oi ydroxooi..

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ

έχουν γενέθλια 245 μέλη.

γιορτάζουν οι: Δήμος, Δημοσθένης, Ηρακλής, Μιλτιάδης, Όμηρος, Πολύβιος, Σοφοκλής, Θεμιστοκλής

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • If You Really Love Nothing
    Lucifer21 @ 06.09.2023
  • 365 Days
    Lucifer21 @ 29.08.2023
  • Γυρνα
    Lucifer21 @ 10.08.2023
  • ΑΝΔΡΑΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    Bubble21 @ 08.08.2023
  • Never say never
    vanastasaki @ 25.07.2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Βαρέθηκε ο ανθρώπος. Και εγώ θα σε βαριόμουν από οτί κατάλαβα είσαι από τις ξενέρωτες που ψάχνουν απλά για "σύζυγο". Η κλάσσικη ελλήνιδα που καθέται σαν κρέας και περίμενει να τα κάνουν και ολά οι άντρες για αυτήν και φυσίκα να σου τα φέρουν και ολά έτοιμα στο πίατο σου διότι νομίζεις οτι είσαι κάτι σαν βασίλισσα. Ο ανδράς ΔΕΝ οφείλει να είναι ο κυνηγος και να τρέχει να παρακαλάει και η γυναίκα απλά ο αποδέκτης αυτα τα παράμυθια που σου λένε τα διάφορα φεμινιστοειδη κάλυτερα να τα ξεχάσεις. Ο ανθρώπος από ότι κατάλαβα ήθέλε πάθος και κάλο σεξ προφανώς εσυ εισαι κάτω του μέτριου και στα δυο και μάλλον έψαχνες και για αρραβωνιαστικό-σύζυγο οπότε ξενέρωσε και σου λεεί καλύτερα να την ξεφορτωθώ πριν μου τα ζαλίσει και με γάμους και βρέφη.
    ManosTS @ 29.01.2025
  • marianlei @ 09.12.2024
  • Για να δούμε,θα γίνει κάτι συνταρακτικό; Αναμένουμε..
    crazygirl25 @ 03.09.2024
  • AndreasZeppos @ 01.07.2024
  • Αν και η παραπάνω πρόβλεψη δεν με εκφράζει τόσο, αναρωτιέμαι όμως γιατί αυτό το site, δεν είναι πλέον τόσο ενεργό όσο ήταν στο παρελθόν, αλλά το περιεχόμενο ανανεώνεται.
    Michalis @ 28.02.2024
  • Stardome* @ 21.10.2017
    May the stars shine upon you all
  • Stardome* @ 13.10.2017
    Αγαπητή Irini,  δυστυχώς, οι προβλέψεις δεν μπορούν να ανταποκρίνονται ακριβώς σε όλους τους ανθρώπους. Είναι ...
  • Stardome* @ 05.10.2017
    Δυστυχώς, οι προβλέψεις δεν μπορούν να ανταποκρίνονται ακριβώς σε όλους τους ανθρώπους. Είναι όμως μία βάση ή ...
  • Stardome* @ 28.09.2017
    Αγαπητή Irini,δυστυχώς, οι προβλέψεις δεν μπορούν να ανταποκρίνονται ακριβώς σε όλους τους ανθρώπους. Είναι όμως ...
  • Starhicker @ 10.03.2015
    Διόρθωση, στον 8ο οίκο σας είναι παιδιά, ξέρετε, κάτι ο ψόφος που δεν ανάβουνε καλοριφέρ και κυνηγάμε μπεκάτσες ...