παρακαλώ περιμένετε...

παίζει να λέω και βλακείες...

  • Journey @ 07.10.2012 10:25
    @ zoe19: παίζει, ναι.
    @Moss istheboss :  Όχι δεν έχει κανένα.
    Για την αποκατάσταση, ο Κρόνος και κάθε άλλος πλανήτης δεν μπορεί "να είναι σε έξαρση στον Άρη " , οι πλανήτες έχουν δυνάμεις ή μη σε ζώδια και εν  προκειμένω στο Σκορπιό , ο Κρόνος είναι στα όριά του από την 27η μοίρα και μετά και εκτός των ορίων του για 3 μοίρες δεν έχει άλλες δυνάμεις, είναι περιπλανώμενος.
    Στο Σκορπιό δε δεν υπάρχει έξαρση πλανήτη.
    Το ζώδιο του Σκορπιού ανήκει στην τριπλότητα του νερού η οποία κυβερνάται  από τον Άρη και η ποιότητά τους είναι κρύα και υγρή ( δίνουν δηλάδή φλεγματικότητα.)
    Ο Κρόνος έχει κρύα ποιότητα( και υγρή όταν είναι ανατολικός, και ξηρή όταν είναι δυτικός άρα υπερτονίζει- δίνει όντους( πως να το πω)  ανάλογα σε φλεγματικούς τύπους ή μελαγχολικούς όταν υπλογίζουμε τις ιδιοσυγκρασίες.

    Κατά τα άλλα, η φράση " τρώνε διέλευση " είναι αρκετά κακόηχη.
     
  • Journey @ 07.10.2012 10:26
    δίνει όντους=δίνει πόντους
  • moisture666 @ 07.10.2012 11:40
    Ψάρια,σκορπιοι κ παρθένοι/ες λες κ τρώνε διέλευση κρονου για μια ζωή.
    καρμικα ζωδια.... 
    Τους έρχονται λίγο εώς πολυ δύσκολα στη ζωή.
    ....τη συμπάθεια μου.
  • manini @ 07.10.2012 12:18
    "Μετά θυμήθηκα ότι σε ένα άρθρο της βιβλιοθήκης έχει τον πίνακα του Πτολεμαίου, πήγα και κοίταξα και δείχνει τον Κρόνο να είναι σε έξαρση στον Άρη, που είναι ο κυβερνήτης του Σκορπιού...."
     
     
    κάτι άλλο θες να πεις ? γιατί από αυτό που λες δεν βγαίνει νόημα... ο Κρόνος σε έξαρση στον Άρη δεν γίνεται. Ξανά δες το.
     
    υ.γ: καλέ πολύ κυριολεκτικά το πήρες αυτό που είπα. Αναφερόμουν στο ότι στο συγκεκριμένο κείμενο, που σχολίασα, ανέφερε κάποιες καταστάσεις που οι σκορπιοί που ξέρω (που είναι μπόλικοι) μοιάζουν να τα βιώνουν σε όλη τους την ζωή. 
  • manini @ 07.10.2012 12:27
    εκτός κ αν εννοούσες ότι ο Κρόνος είναι κυβερνήτης, σε ζώδιο όπου ο Άρης είναι σε έξαρση? βλέπε Αιγόκερο? κ έτσι βλέπεις κάποια συσχέτιση?
  • moisture666 @ 07.10.2012 12:56
    Μανινι...ετοιμάσου!
    (Ερχεται κι άλλος κρονος)
  • zoe19 @ 07.10.2012 17:22
    Μμμμμ, επιτέλους κατάλαβα πώς διαβάζεται ο πίνακας του Πτολεμαίου.
    Και κατάλαβα επίσης ότι οι πλανήτες δεν μπορούν να βρίσκονται σε έξαρση ή αδυναμία κτλ σε άλλους πλανήτες. Λογικότατο.
     
    Ακούστε όμως τη συλλογιστική μου:
    Ο Αιγόκαιρος κυβερνάται από τον Κρόνο και βρίσκεται σε έξαρση στον Άρη, που κυβερνά το Σκορπιό. Άρα, κάποια ευνοϊκή σχέση ίσως υπάρχει ανάμεσα στον Αιγόκαιρο και τον Σκορπιό ή τον Κρόνο και το Σκορπιό. Κάποια κοινά στοιχεία ίσως, κάποια "σύμπλευση";
    Αντίστοιχα, διαισθητικά πάντα, αντιλαμβάνομαι τον Κρόνο να "αλλάζει τα φώτα" σε ένα Καρκίνο [Αιόκερος=πτώση στη Σελήνη] ή να αποσυντονίζει εντελώς ένα Ιχθύ ή Τοξότη [=αδυναμία στο Δία].
    Πως σας φαίνεται ;
     
    Επίσης, Journey, η δυτική αστολογία κάνει κάποια σύγκριση με τις θεωρίες του Ιπποκράτη για την ιδιοσυγκρασία; Έχεις κάποιο κείμενο;
     
    Μανίνι, το σχόλιό σου ήταν τρομερά πετυχημένο ρε παιδί μου,
    και φυσικά, αλληλεγγύη σε παρθένους, σκορπιούς και ιχθύες, Moisture
     
    ...sundays' discussions...
  • zoe19 @ 07.10.2012 17:26
    ps
    ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
    πολύ θα γούσταρα να κάναμε συχνότερα τέτοιου είδους συζητήσεις!
  • alice16 @ 07.10.2012 17:41
    zoe προφανώς η μεταβατική ιδιότητα μπορεί να ισχύει στα μαθηματικά αλλά όχι στην αστρολογία!
    Εμένα πάλι με προβληματιζει το γεγονός γιατί (θεωρητικά, μιλώντας μονο για Ήλιους) δεν "ταιριάζουν" μεταξύ τους τα ζωδια που έχουν τον ιδιο κυβερνητη?? πχ  Ταυρος-Ζυγός, Διδυμοι-Παρθένος, Ιχθείς-Τοξότης κτλ; Γιατί να συμβαινει αυτό; τι λετε οι πιο έμπειροι;
  • sgouromallousa @ 07.10.2012 18:06
    θεωρητικα δεν ταιριαζουν γιατι ανηκουν σε διαφορετικα στοιχεια... πχ διδυμος του αερα ενω παρθενος της γης . πρακτικά ταιριαζουν γιατι βρισκονται στο μεταβλητο σταυρο. 
     
    επισης πρακτικά παντα αυτα περι ταιριασματος λογω ζωδιων ειναι μπαρουφιτσες.
  • Journey @ 07.10.2012 19:27
    Μάλλον σε όσα ανέφερε η zoe19, έχουμε α προσεταιριστική ιδιότητα  :- )
    Και zoe, ναι, φυσικά, η δυτική αστρολογία η οποία προέρχεται από την Ελληνιστική και Αραβική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις Ιπποκρατικές ποιότητες.
    Ο Ιπποκράτης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να μαζέψει, να συστηματοποιήσει τα πράγματα.
    Ως και το Μεσαίωνα η Ιατρική και η Αστρολογία διδάσκονταν ταυτόχρονα. 
    Ο Σκορπιός είναι κρύος και υγρός και ο Αιγόκερως είναι κρύος και ξηρός.
    Κοινή συνισταμένη, το κρύο, όπως και αυτό του Κρόνου.
     
  • zoe19 @ 07.10.2012 20:51
    Μάλιστα....
     
    Έτσι λοιπόν μπορεί να εξηγείται γιατί ο Κρόνος και ο Αιγόκαιρος μου κολλάει καλύτερα στον Σκορπιό απ' ό,τι στον Καρκίνο...
     
    Βρήκα και το άρθρο σου, Journey
     
    Αν η αστολογία ήταν πιο απλή ως θεωρία, θα έκανε τρύπες και θα αποτύγχανε παταγωδώς. Είναι τόσο πολύπλοκη, που καταφέρνει να στηρίξει τον εαυτό της
  • zoe19 @ 07.10.2012 20:52
    [ουπς! μου'φυγε το ωμέγα]
  • alice16 @ 08.10.2012 14:35
    α προσεταιριστική; Καλά έκανα τελικά και ακολούθησα τη θεωρητική κατεύθυνση!
    sgouro το ξερω ότι αυτά περί Ήλιων είναι μπαρουφίτσες. Τα στοιχεία μετράνε περισσότερο, αυτό ήθελα να μάθω. Προφανώς ο ίδιος κυβερνητης δίνει κάποια κοινά στοιχεία στα ζώδια, αλλά εκδηλώνονται με τρόπους αρκετά διαφορετικούς ώστε να μην "ταιριάζουν" τελικά ε;
  • alice16 @ 08.10.2012 14:48
    jοurney απ ό,τι θυμαμαι από τη φιλοσοφία, ο Εμπεδοκλής μίλησε για 4 στοιχεία που συνθέτουν τον κόσμο ολόκληρο, τα "ριζώματα". Ο Ιπποκράτης ήταν αυτός που τα συστηματοποίησε;
  • Journey @ 08.10.2012 16:24
    zoe & alice, αν και είμαι ειδική στη χρήση του μέγιστου κοινού διαιρέτη ως Κριάρι ( τα απλοποιώ όλα) εδώ τα πράγματα δεν είναι απλά και δεν πρέπει να γίνουν πολύ γιατί θα χάσουμε πολύ σημαντικές έννοιες.
    Η Ελληνιστική αστρολογία δεν προέκυψε από το πουθενά φυσικά αλλά συνδέεται με τις παράλληλες έρευνες των Αράβων, και τα δύο συστήματα μαζί με αυτές των Ινδών ( Βέδες) και επίσης, έχει ρίζες και σύνδεση με την Ερμητική διδασκαλία.
    Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος άφησε ως κληρονομιά πως " ό,τι είναι πάνω, είναι και κάτω, ό,τι είναι μέσα , είναι και έξω).
    Η Ιδέα της κοινής ύλης που μοιράζονται τα πάντα, όλα, στο συμπαντικό μας σύστημα είναι πάρα μα πάρα πολύ αρχαία, πραγματικά. Έμβια και μη μοιράζονται την ύλη και η ύλη όταν αλλάζει γίνεται ή εκλύει ή απαιτεί ενέργεια.Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι έρευνες του Θαλή για την "κοινή ύλη"
    Αυτό είναι κάτι πολύ παλιό.
    Ο Ηράκλειτος  εισήγαγε  και τη φωτιά , ο Εμπεδοκλής χώρισε την ύλη στα 4 στοιχεία και η κατάσταση είχε φτάσει στο να συλλάβουν την ατομική θεωρία ! Δυστυχώς, το τεράστιο έργο των Φυσικών φιλοσόφων δεν βρήκε ανάπτυξης από τους Πλάτωνα και Αριστοτέλη και τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.
    Ο Αριστοτέλης είχε δουλέψει πολύ με τις ποιότητες και ο Ιπποκράτης τελειοποίησε τις κατατάξεις για θεραπευτικούς λόγους.
    Το σύστημα αυτό που συνέχισε και ο Γαληνός διατηρείται ως και σήμερα ( ομοιοπαθητική)
    Οι Φύσεις και οι ποιότητες στην αστρολογία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες λοιπόν με την ολιστική θεώρηση περί ύλης που έφτασαν να συλλάβουν οι πρόγονοί μας, δεν ήταν ούτε ξένο, ούτε ξεχωριστό.
    Η επίδραση των διελεύσεων βασίζεται στoν συνδυασμό της φύσης του πλανήτη με αυτόν της φύσης του ζωδίου στο οποίο εισέρχεται.
    Αν κάποιος έχει ωροσκόπο Κριό συνηθίζει να λέει " με την είσοδο του Άρη στον Κριό έχω αυξημένη ενέργεια και αυτό, δεν εκφράζεται πάντα θετικά- μαλλώνω κοκ"
    Γιατί? Γιατί ένας ξηρός/ζεστός πλανήτης αυξάνει την ήξη ξηρή/ζεστή φύση του Κριού.Ειέρχεται ο Κρόνος στον Σκορπιό και κάποιοι με ωροσκόπο Σκορπιό αρχίζουν να αρρωσταίνουν, δώσε γρίππη, δώσε αλλεργίες κλπ...Γιατί?? Γιατί ο κρύος/υγρός Σκορπιός υποδέχεται και άλλο κρύο !Βέβαια αυτά όλα δεν είναι απλά. Άλλη ψυχολογία έχει ένας χολερικός τύπος και άλλη ένας φλεγματικός. Οι διάφορες διελεύσεις αλλάζουν ισορροπίες και αν διαταράσσεται κάτι, τ΄τοε αρχίζουν οι μελαγχολίες ή αυξάνεται η καλή διάθεση.
    Και πάλι δεν είναι απλό γιατί κανείς δεν χαρακτηρίζεται μόνο από έναν ωροσκόπο, και οι διελεύσεις είναι πολλές : P Γεγονός είναι οτι οι περισσότερες των επιδράσεων από τις διελεύσεις είναι ψυχολογικής φύσης.
    Γεγονός είναι οτι η ατελείωτη αάπτυξη του πως νιώθουμε ( ή θα έπρεπε να νιώθουμε ) με τη σύγχρονη ψυχολογία δεν μας αφήνει να αναπτύξουμε εκείνη την επαφή με τον εαυτό μας που το θέλουμε ή όχι, αρχίζει με τις επιταγές του σώματός μας ( ανάγκες για αλλαγή διατροφής, αλλαγή περιβάλλοντος κλπ)Αλλίμονο αν οι διελεύσεις μας έδιναν γεγονότα ατελείωτα κάθε μέρα, έτσι?
    Από αρχαιότητας υπήρχαν συμβουλές για την καταλληλότερη αντιμετώπιση αυτών των αλλαγών με διατροφή κ.α.( Ιατρική στορλογία)
    Το Ελληνικό σύστημα δεν είναι το μοναδικό , και οι Βέδες αυτό κάνουν, μόνο που χρησιμοποιούν 5 στοιχεία, και όποιος νομίζει οτι η εξωτική Ayurveda δεν είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με την αστρολογία κάνει πολύ μεγάλο λάθος.
    Μάλιστα, ενώ στην Ελληνική δεν υπάρχει η έννοια του διαβολικού, μόνο του καλου ή του κακού , στις Βέδες, υπάρχει.
    Η Καρμική αστρολογία και η θεραπευτικής της για το Κάρμα, πάλι βασίζεται στις ιδιότητες των στοιχίων.
  • Journey @ 08.10.2012 16:24
    ίιιιιιου, τι σεντόνι!
  • Journey @ 08.10.2012 16:40
    χμμμ,πολύ λίγα λάθη σε σύγκριση με την έκταση του κειμένου ( ποιος, εγώ? ) : Λοιπόοοοοοοον
     
    1) Η Καρμική αστρολογία και η θεραπευτικής της για το Κάρμα, πάλι βασίζεται στις ιδιότητες των στοιχίων. στοιχείων
     

    2)Γεγονός είναι οτι η ατελείωτη αάπτυξη του πως νιώθουμε ( ή θα έπρεπε να νιώθουμε ) με τη σύγχρονη ψυχολογία αστρολογία *
    * εεεμ, τόσο που μπαίνουν σήμερα σε χωράφια της ψυχολογίας, μπερδεύτηκα ^^
  • alice16 @ 08.10.2012 18:19
    Χμμ, πολύ ενδιαφερον... είχα διαβασει περί υγρού/ ξηρου κτλ, φλεγματικού, χολερικού τυπου κτλ, αλλά δεν ηξερα αν έπρεπε να τα πάρω σοβαρά υπόψιν. Μάλλον πρέπει απ' όσο βλέπω...
    Εσύ πιστευεις στην καρμική αστρολογία και γενικά στο κάρμα; ή είναι άλλο το ένα κι άλλο το άλλο -αστρολογικά μιλώντας πάντα; Προσωπικά θεωρούσα ότι οι αντιληψεις των ανθρωπων διαμορφωνονται απο το περιβάλλον στο οποίο ζουν οπότε η πίστη των ινδών (βασικά) κ γενικότερα των ανατολικών θρησκειών στη μετεμψυχωση κ το κάρμα ήταν ένας τρόπος για ν αντεξουν τη δύσκολη ζωή τους. Βλέπε την καστα των ακαθαρτων στην Ινδία. Μονη τους ελπίδα για μια καλύτερη ζωή ήταν η μετεμψύχωση. Δεν έχω σίγουρες απαντήσεις... προβληματίζομαι...

έχουν γενέθλια 179 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μερόπη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...