παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Η σταγόνα της βροχής
Καλημέρα αδέρφια!

Πέρασαν ξανά 5 μέρες περίπου από την τελευταία φορά που μιλήσαμε (ας είναι καλά η καταραμένη τεχνολογία που μας αφήνει χωρίς προφανή αιτία αδικτύωτους, δηλαδή για όλα φταίει το PC μου!). Επειδή αισθάνομαι ότι τα τελευταία μου σχόλια – κείμενα είναι αρκετά άμεσα, απόψε λέω να σας πω μια μικρή ιστοριούλα, σχετική με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές που άρχισαν να μας δροσίζουν. (Είμαι πεπεισμένος πως αν το κρίνεται και αυτό θετικά, τότε δεν υπάρχει ελπίδα, είστε εξίσου αποτρελαμένοι σαν κι εμένα!!!). Δώσε κλότσο να κυλήσει, λοιπόν...

...Λένε πως σε μια χώρα μακρινή, προτού γεννηθούν οι παππούδες των παππούδων μας, υπήρχε ένας βασιλιάς που κανένας δεν μπορούσε να τον υπερβεί σε σοφία και γνωστικότητα γι’ αυτό και το βασίλειο του ήταν τόσο πλούσιο που δεν υπήρχε άντρας, γυναίκα ή παιδί που να πεινάει ή να είναι δυστυχισμένος. Μόνο που ο βασιλιάς είχε μια έγνοια, ένα πρόβλημα που τον απασχολούσε μερόνυχτα και μερόνυχτα.

Δεν είχε αλλά παιδιά παρά μόνο μια κόρη, το ίδιο σοφή, το ίδιο γνωστική και πολύ όμορφη. Τα χρόνια είχαν περάσει και παρότι εκείνη ήταν άξια να κυβερνήσει, οι παραδόσεις υπαγόρευαν πως έπρεπε πρώτα να παντρευτεί. Όμως επιθυμούσε να της βρει ένα σύζυγο άξιο όπως εκείνη και δίκαιο, για να συνεχίσει την ευημερία του τόπου του.

Αποφάσισε λοιπόν πως θα δοκίμαζε όλους τους επίδοξους μνηστήρες κάνοντας τους μια και μόνο ερώτηση. Ήταν σίγουρος πως η απάντηση που θα έπαιρνε θα του έδειχνε αμέσως τον κατάλληλο. Η ερώτηση ήταν η εξής: «Αν μπορούσες να είσαι αυτή τη στιγμή οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε, τι θα επέλεγες να είσαι;»

Τους επόμενους μήνες πέρασαν πολλοί άντρες μπροστά από τον βασιλιά και την κόρη του. Άντρες άξιοι αλλά και ζοφεροί, όμορφοι και άσχημοι, πλούσιοι και φτωχοί, από τόπους κοντινούς και μακρινούς και όλοι τους επιθυμούσαν κάτι ξεχωριστό για τον εαυτό τους. Οι άξιοι ζητούσαν περισσότερη αναγνώριση, οι ζοφεροί περισσότερα πλούτη, οι όμορφοι αιώνια ομορφιά και οι άσχημοι λίγη περισσότερη, οι πλούσιοι να μείνουν οι μόνοι πλούσιοι στον κόσμο και οι φτωχοί να γίνουν πλούσιοι στη θέση των πρώτων.

Έξι μήνες μετά ο βασιλιάς είχε απογοητευθεί. Σκεφτόταν πως ίσως τελικά να μην υπήρχε κανείς τόσο άξιος που να δεχθεί την τιμή να παντρευτεί την κόρη του. Μια σκέψη που τον έκανε βαρύθυμο για πολλές μέρες και του είχε απομυζήσει κάθε διάθεση να ασχοληθεί με τα θέματα του βασιλείου του.

Ένα φθινοπωρινό πρωί, ο βασιλιάς βρισκόταν στο δωμάτιο του και ατένιζε με μελαγχολία την απαλή βροχή να ευλογεί το βασίλειό του. Εκείνη τη στιγμή του ανακοίνωσαν πως υπήρχε ένας νεαρός που ζητούσε να περάσει τη δοκιμασία. Ο βασιλιάς, χωρίς μεγάλο ενθουσιασμό του επέτρεψε να περάσει. Είδε ένα νεαρό, όχι πάνω από είκοσι χρονών να γονατίζει μπροστά του. Του έκανε την ερώτηση: «Αν μπορούσες να είσαι αυτή τη στιγμή οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε, τι θα επέλεγες να είσαι;» Ο νεαρός κοίταξε τον βασιλιά με σοβαρότητα και να τι του απάντησε:

«Θα ήθελα να είμαι η βροχή. Θα ήθελα να είμαι το νερό που πέφτοντας από τον ουρανό, καθαρίζει τη σκόνη και τη βρωμιά που μαζεύεται από την ζωή όλων εκείνων που ακόμη δεν έχουν μάθει να αγαπούν και να ζουν ευτυχισμένα.

»Θα ήθελα να είμαι το νερό που δροσίζει τη γη μετά τον ήλιο του καλοκαιριού, γιατί μόνο όταν η γη ξεδιψάει, ξεδιψούν και οι άνθρωποι. Θα ήθελα να είμαι το νερό που αναζωογονεί, γιατί το πρώτο νερό μετά το καλοκαίρι είναι αυτό που μεταγγίζει στη γη τη ζωή ώστε να συνεχίσει να υπάρχει, να προσφέρει, να φιλοξενεί.

»Μα πάνω απ’ όλα θα ήθελα να είμαι το νερό που ο άνθρωπος αγνοεί. Θα ήθελα να είμαι μια σταγόνα τόση δα μικρή, τιποτένια. Μια σταγόνα που αν έπεφτε στο χέρι σας θα λέγατε: ‘Πόσο μικρή, εφήμερη κι ακίνδυνη που είσαι...’

»Θα ήθελα να είμαι αυτή η σταγόνα γιατί είναι προτιμότερο να είσαι ισχυρός και να μην το λες, παρά να είσαι ανίσχυρος και να καυχιέσαι. Αν ήμουν αυτή η σταγόνα θα είχα δημιουργηθεί από ένα σύννεφο που ταξίδεψε σε μέρη που εσύ δε θα δεις ποτέ και πριν απ’ αυτό ήμουν σε μια θάλασσα που ίσως ποτέ να μην ταξιδέψεις και πριν απ’ αυτό σε μια λίμνη, κρυμμένη κάτω από την σκιά καταπράσινων βουνών στην οποία δεν έχεις κολυμπήσει ως σήμερα. Για να φτάσω στη λίμνη ταξίδεψα μέσα από την γη και την ένιωσα ζωντανή όπως εσύ ποτέ δε θα μπορέσεις. Ακόμη πιο πριν ήμουν πάγος σε μια βουνοκορφή που ποτέ δε θα σκαρφαλώσεις και έβλεπα τον κόσμο από τόσο ψηλά όσο εσύ ποτέ δεν θα τον δεις. Υπάρχω στη γη σαν μια τόση δα σταγόνα για εκατομμύρια χρόνια και εσύ ζεις λιγότερο από εκατό. Εγώ ξέρω πόσο μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι του σύμπαντος είμαι. Εσύ ίσως να μην το μάθεις ποτέ κι ας λες τώρα εμένα μικρή, εφήμερη και ασήμαντη...»

Ο βασιλιάς έμεινε άφωνος από την απάντηση του νεαρού και έδωσε την ευχή του για να γίνει ο γάμος. Την ημέρα του μυστηρίου ένας πολύ καλός φίλος του βασιλιά τον ρώτησε γιατί, από τόσους και τόσους υποψήφιους, που και πλουσιότεροι ήταν και ομορφότεροι και διασημότεροι, είχε επιλέξει αυτό το αγόρι.

Εκείνος απάντησε: «Τα πλούτη έρχονται και φεύγουν, η ομορφιά σβήνει με το πέρασμα του χρόνου και η διασημότητα αλλάζει πιο γρήγορα και από την ροή του ανέμου στην καρδιά μιας καταιγίδας. Αυτό που μένει, αυτό που είναι κοινό είναι πως όλοι είμαστε ένα απειροελάχιστο κομμάτι του σύμπαντος. Αν είμαστε τόσο ταπεινοί να το αναγνωρίσουμε, είμαστε αρκετά σοφοί για να κατανοήσουμε πως είναι στα χέρια μας να αλλάξουμε τον κόσμο.»

Με αυτό το παραμύθι, σας χαιρετώ!! Να χαμογελάτε πάντα!!!
Σχόλια: 7   Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...
  •  @ date here
    the comment here...
    Αξιολόγηση: 
  • ElefantaS @ 19.05.2007 17:39
    einai kaneis edw????????????????????????????????????????
  • ElefantaS @ 19.05.2007 17:39
    kamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • ElefantaS @ 19.05.2007 17:39
    patousiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Siviria @ 17.05.2007 02:24
    Holla hermanos!!(..??ki o theo voithos..as to diakindynepsw kai vlepoume..:B)) caracas mou..ta kala paidia einai aniara..ws gnwston.... ..mia xara se vriskw!!..keep walking!!:B) ..kai nai, afti einai i wra pou gyrisa spiti ap oli tin imera.. ma tis teleftaies imeres niwthw na symberiferomai les kai exw valei stoixima gia to poso elaxista mporw na koimithw..)))..filia!!! kai elpizw na se petyxw kamia mera..giati ap oti fainetai..mpainw egw..vgaineis esy..k andistrofa.. )))**********
  • TARTaruga @ 16.05.2007 23:42
    hola carito! leme n anevoume to trihmero kanonise na se vroume! besitos
  • KaMiKaZe @ 16.05.2007 22:26
    kai lew bro na arxisoume na tragoudame ligo Tzimako gia allagh. Kati tou style "eisaste oles ena matso violes, sas sixa8hke h psyxh mou, karkinakia tou planhth, sk#tok#rioles" Ante pleon dhl! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  • KaMiKaZe @ 16.05.2007 22:19
    wraia pernas ki esy bro mou vlepw! Do3a sth fylh leme!!! (xronia eixa na akousw The Who btw) Prepei kati na kanoume na 3anazourla8oume ligo de ginetai etsi douleia....groumf.... B)

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ

έχουν γενέθλια 227 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • If You Really Love Nothing
    Lucifer21 @ 06.09.2023
  • 365 Days
    Lucifer21 @ 29.08.2023
  • Γυρνα
    Lucifer21 @ 10.08.2023
  • ΑΝΔΡΑΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    Bubble21 @ 08.08.2023
  • Never say never
    vanastasaki @ 25.07.2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Βαρέθηκε ο ανθρώπος. Και εγώ θα σε βαριόμουν από οτί κατάλαβα είσαι από τις ξενέρωτες που ψάχνουν απλά για "σύζυγο". Η κλάσσικη ελλήνιδα που καθέται σαν κρέας και περίμενει να τα κάνουν και ολά οι άντρες για αυτήν και φυσίκα να σου τα φέρουν και ολά έτοιμα στο πίατο σου διότι νομίζεις οτι είσαι κάτι σαν βασίλισσα. Ο ανδράς ΔΕΝ οφείλει να είναι ο κυνηγος και να τρέχει να παρακαλάει και η γυναίκα απλά ο αποδέκτης αυτα τα παράμυθια που σου λένε τα διάφορα φεμινιστοειδη κάλυτερα να τα ξεχάσεις. Ο ανθρώπος από ότι κατάλαβα ήθέλε πάθος και κάλο σεξ προφανώς εσυ εισαι κάτω του μέτριου και στα δυο και μάλλον έψαχνες και για αρραβωνιαστικό-σύζυγο οπότε ξενέρωσε και σου λεεί καλύτερα να την ξεφορτωθώ πριν μου τα ζαλίσει και με γάμους και βρέφη.
    ManosTS @ 29.01.2025
  • marianlei @ 09.12.2024
  • Για να δούμε,θα γίνει κάτι συνταρακτικό; Αναμένουμε..
    crazygirl25 @ 03.09.2024
  • AndreasZeppos @ 01.07.2024
  • Αν και η παραπάνω πρόβλεψη δεν με εκφράζει τόσο, αναρωτιέμαι όμως γιατί αυτό το site, δεν είναι πλέον τόσο ενεργό όσο ήταν στο παρελθόν, αλλά το περιεχόμενο ανανεώνεται.
    Michalis @ 28.02.2024
  • Stardome* @ 21.10.2017
    May the stars shine upon you all
  • Stardome* @ 13.10.2017
    Αγαπητή Irini,  δυστυχώς, οι προβλέψεις δεν μπορούν να ανταποκρίνονται ακριβώς σε όλους τους ανθρώπους. Είναι ...
  • Stardome* @ 05.10.2017
    Δυστυχώς, οι προβλέψεις δεν μπορούν να ανταποκρίνονται ακριβώς σε όλους τους ανθρώπους. Είναι όμως μία βάση ή ...
  • Stardome* @ 28.09.2017
    Αγαπητή Irini,δυστυχώς, οι προβλέψεις δεν μπορούν να ανταποκρίνονται ακριβώς σε όλους τους ανθρώπους. Είναι όμως ...
  • Starhicker @ 10.03.2015
    Διόρθωση, στον 8ο οίκο σας είναι παιδιά, ξέρετε, κάτι ο ψόφος που δεν ανάβουνε καλοριφέρ και κυνηγάμε μπεκάτσες ...