...αλλά με αφορμή το χθεσινό, πολύ πετυχημένο σχόλιο της manini
manini @ 06.10.2012 09:25Από την περιγραφή αυτή, μοιάζει λες κ οι σκορπιοί που ξέρω τρώνε διέλευση Κρόνου όλη τους την ζωή.
[!!]
μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Μήπως οι Σκορπιοί, ανεξάρτητα από το γενέθλιο χάρτη του καθένα, είμαστε [εκτός από Αρειανικοί και Πλουτωνιακοί] και Κρονικοί χαρακτήρες;
Μετά θυμήθηκα ότι σε ένα άρθρο της βιβλιοθήκης έχει τον πίνακα του Πτολεμαίου, πήγα και κοίταξα και δείχνει τον Κρόνο να είναι σε έξαρση στον Άρη, που είναι ο κυβερνήτης του Σκορπιού....
Και για πείτε μου τώρα βρε παιδιά, μπορεί αυτό να σημαίνει ότι ο Κρόνος στο Σκορπιό είναι κοντά στο στοιχείο του, είναι ρε παιδί μου σε σχετικά φυσικό περιβάλλον;
Ή αντίστοιχα, όταν π.χ. μπει στον Καρκίνο που κυβερνάται από τη Σελήνη, θα βρεθεί σε αδυναμία και άρα η θέση του αυτή θα ειναι δυσμενέστερη;
Ή μήπως τα 'χω μπλέξει και λέω βλακείες;;
Εσύ πιστευεις στην καρμική αστρολογία και γενικά στο κάρμα; ή είναι άλλο το ένα κι άλλο το άλλο -αστρολογικά μιλώντας πάντα; Προσωπικά θεωρούσα ότι οι αντιληψεις των ανθρωπων διαμορφωνονται απο το περιβάλλον στο οποίο ζουν οπότε η πίστη των ινδών (βασικά) κ γενικότερα των ανατολικών θρησκειών στη μετεμψυχωση κ το κάρμα ήταν ένας τρόπος για ν αντεξουν τη δύσκολη ζωή τους. Βλέπε την καστα των ακαθαρτων στην Ινδία. Μονη τους ελπίδα για μια καλύτερη ζωή ήταν η μετεμψύχωση. Δεν έχω σίγουρες απαντήσεις... προβληματίζομαι...
1) Η Καρμική αστρολογία και η θεραπευτικής της για το Κάρμα, πάλι βασίζεται στις ιδιότητες των
στοιχίων.στοιχείων2)Γεγονός είναι οτι η ατελείωτη αάπτυξη του πως νιώθουμε ( ή θα έπρεπε να νιώθουμε ) με τη σύγχρονη
ψυχολογίααστρολογία ** εεεμ, τόσο που μπαίνουν σήμερα σε χωράφια της ψυχολογίας, μπερδεύτηκα ^^
Η Ελληνιστική αστρολογία δεν προέκυψε από το πουθενά φυσικά αλλά συνδέεται με τις παράλληλες έρευνες των Αράβων, και τα δύο συστήματα μαζί με αυτές των Ινδών ( Βέδες) και επίσης, έχει ρίζες και σύνδεση με την Ερμητική διδασκαλία.
Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος άφησε ως κληρονομιά πως " ό,τι είναι πάνω, είναι και κάτω, ό,τι είναι μέσα , είναι και έξω).
Η Ιδέα της κοινής ύλης που μοιράζονται τα πάντα, όλα, στο συμπαντικό μας σύστημα είναι πάρα μα πάρα πολύ αρχαία, πραγματικά. Έμβια και μη μοιράζονται την ύλη και η ύλη όταν αλλάζει γίνεται ή εκλύει ή απαιτεί ενέργεια.Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι έρευνες του Θαλή για την "κοινή ύλη"
Αυτό είναι κάτι πολύ παλιό.
Ο Ηράκλειτος εισήγαγε και τη φωτιά , ο Εμπεδοκλής χώρισε την ύλη στα 4 στοιχεία και η κατάσταση είχε φτάσει στο να συλλάβουν την ατομική θεωρία ! Δυστυχώς, το τεράστιο έργο των Φυσικών φιλοσόφων δεν βρήκε ανάπτυξης από τους Πλάτωνα και Αριστοτέλη και τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.
Ο Αριστοτέλης είχε δουλέψει πολύ με τις ποιότητες και ο Ιπποκράτης τελειοποίησε τις κατατάξεις για θεραπευτικούς λόγους.
Το σύστημα αυτό που συνέχισε και ο Γαληνός διατηρείται ως και σήμερα ( ομοιοπαθητική)
Οι Φύσεις και οι ποιότητες στην αστρολογία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες λοιπόν με την ολιστική θεώρηση περί ύλης που έφτασαν να συλλάβουν οι πρόγονοί μας, δεν ήταν ούτε ξένο, ούτε ξεχωριστό.
Η επίδραση των διελεύσεων βασίζεται στoν συνδυασμό της φύσης του πλανήτη με αυτόν της φύσης του ζωδίου στο οποίο εισέρχεται.
Αν κάποιος έχει ωροσκόπο Κριό συνηθίζει να λέει " με την είσοδο του Άρη στον Κριό έχω αυξημένη ενέργεια και αυτό, δεν εκφράζεται πάντα θετικά- μαλλώνω κοκ"
Γιατί? Γιατί ένας ξηρός/ζεστός πλανήτης αυξάνει την ήξη ξηρή/ζεστή φύση του Κριού.Ειέρχεται ο Κρόνος στον Σκορπιό και κάποιοι με ωροσκόπο Σκορπιό αρχίζουν να αρρωσταίνουν, δώσε γρίππη, δώσε αλλεργίες κλπ...Γιατί?? Γιατί ο κρύος/υγρός Σκορπιός υποδέχεται και άλλο κρύο !Βέβαια αυτά όλα δεν είναι απλά. Άλλη ψυχολογία έχει ένας χολερικός τύπος και άλλη ένας φλεγματικός. Οι διάφορες διελεύσεις αλλάζουν ισορροπίες και αν διαταράσσεται κάτι, τ΄τοε αρχίζουν οι μελαγχολίες ή αυξάνεται η καλή διάθεση.
Και πάλι δεν είναι απλό γιατί κανείς δεν χαρακτηρίζεται μόνο από έναν ωροσκόπο, και οι διελεύσεις είναι πολλές : P Γεγονός είναι οτι οι περισσότερες των επιδράσεων από τις διελεύσεις είναι ψυχολογικής φύσης.
Γεγονός είναι οτι η ατελείωτη αάπτυξη του πως νιώθουμε ( ή θα έπρεπε να νιώθουμε ) με τη σύγχρονη ψυχολογία δεν μας αφήνει να αναπτύξουμε εκείνη την επαφή με τον εαυτό μας που το θέλουμε ή όχι, αρχίζει με τις επιταγές του σώματός μας ( ανάγκες για αλλαγή διατροφής, αλλαγή περιβάλλοντος κλπ)Αλλίμονο αν οι διελεύσεις μας έδιναν γεγονότα ατελείωτα κάθε μέρα, έτσι?
Από αρχαιότητας υπήρχαν συμβουλές για την καταλληλότερη αντιμετώπιση αυτών των αλλαγών με διατροφή κ.α.( Ιατρική στορλογία)
Το Ελληνικό σύστημα δεν είναι το μοναδικό , και οι Βέδες αυτό κάνουν, μόνο που χρησιμοποιούν 5 στοιχεία, και όποιος νομίζει οτι η εξωτική Ayurveda δεν είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με την αστρολογία κάνει πολύ μεγάλο λάθος.
Μάλιστα, ενώ στην Ελληνική δεν υπάρχει η έννοια του διαβολικού, μόνο του καλου ή του κακού , στις Βέδες, υπάρχει.
Η Καρμική αστρολογία και η θεραπευτικής της για το Κάρμα, πάλι βασίζεται στις ιδιότητες των στοιχίων.
sgouro το ξερω ότι αυτά περί Ήλιων είναι μπαρουφίτσες. Τα στοιχεία μετράνε περισσότερο, αυτό ήθελα να μάθω. Προφανώς ο ίδιος κυβερνητης δίνει κάποια κοινά στοιχεία στα ζώδια, αλλά εκδηλώνονται με τρόπους αρκετά διαφορετικούς ώστε να μην "ταιριάζουν" τελικά ε;
Έτσι λοιπόν μπορεί να εξηγείται γιατί ο Κρόνος και ο Αιγόκαιρος μου κολλάει καλύτερα στον Σκορπιό απ' ό,τι στον Καρκίνο...
Βρήκα και το άρθρο σου, Journey
Αν η αστολογία ήταν πιο απλή ως θεωρία, θα έκανε τρύπες και θα αποτύγχανε παταγωδώς. Είναι τόσο πολύπλοκη, που καταφέρνει να στηρίξει τον εαυτό της
Και zoe, ναι, φυσικά, η δυτική αστρολογία η οποία προέρχεται από την Ελληνιστική και Αραβική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις Ιπποκρατικές ποιότητες.
Ο Ιπποκράτης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να μαζέψει, να συστηματοποιήσει τα πράγματα.
Ως και το Μεσαίωνα η Ιατρική και η Αστρολογία διδάσκονταν ταυτόχρονα.
Ο Σκορπιός είναι κρύος και υγρός και ο Αιγόκερως είναι κρύος και ξηρός.
Κοινή συνισταμένη, το κρύο, όπως και αυτό του Κρόνου.
επισης πρακτικά παντα αυτα περι ταιριασματος λογω ζωδιων ειναι μπαρουφιτσες.